2016. április 27., szerda

Nem kell migránsnak lenni az erőszakhoz - elég ide/ehhez a hazai etnikum egyes személyei ( - kajakra mentek)

Kiss László ügye eléggé rávilágított arra a társadalmi megítélésre, amit az igazságszolgáltatás valahogy nem épít be megfelelően a bírói döntéshozatalba. A másokkal szembeni erőszakos cselekedetek bírói megítélése valahogy majdnem mindig "méltányos" jogi megítélést kap, ami az emberek többsége szerint az enyhe ítéletekben köszön vissza. Kiss László esete is valahol ezt igazolja. 

http://www.balatoninapok.hu/wp-content/uploads/2015/04/balatoni-napok-promo.jpgÉs, hogy mi sem változik, arra a migránsok közül kikerülő erőszakoskodók méltányos megítélése is ezt hozza, amikor a nőket próbálják kioktatni a helyes viselkedésre. A kartávolságtartástól a rövid szoknya viselésének megfontolásán át a figyelemfelkeltő sminkelés mellőzéséig.

De mit kell még tennünk, hogy ne érjen támadás bennünket akkor, amikor este hazafelé, vagy világosban egy kevésbé forgalmas helyre tévedünk?  Mit kell még eltűrnünk, amikor hosszú ideig a Margitszigeten futni sem tűnt biztonságosnak, pedig az igazán forgalmas helyen, a főváros közepén helyezkedik el. 

És mit lehet még tenni, amikor a felsőoktatási intézmény Gólyatárborában becstelenítik meg a hallgatót?  

Minek kell még bekövetkezni ahhoz, hogy ez a fajta közösülési forma és a vele azonosuló lét végleg a dinoszauruszok sorsára jusson.

Ebben persze nem csak az igazságszolgáltatásnak, hanem a bűnüldöző hatóságoknak is komoly felelőssége van.
Most például a rendőrség napokig nem hozta nyilvánosságra a keszthelyi strandon történt aljas cselekedetet, amikor a. keszthelyi strand eldugott zugában összebújó fiatalokat lepett meg egy háromtagú csapat.

A péntekről szombat virradóra történt bűncselekmény három gyanúsítottját már hétfőn előzetes letartóztatásba helyezték, a hír csak ezután szivárgott ki.

http://media.borsonline.hu/cikk/12/113729/big-lead/650x360/940462_2016-04-26.jpg

A Bors információi szerint a 17 éves, keszthelyi illetőségű Vanessza és 21 esztendős barátja a keszthelyi strand egy félreeső zugát választotta szerelmi légyottjuk helyszínéül. Nem tudni, hogy a háromtagú garabonci társaság követhette őket vagy véletlenül keveredtek a közelükbe, mindenesetre a fiataloknak esélyük sem volt a menekülésre. Épp szeretkezés közben lepték meg őket, gúnyosan megjegyezték, hogy szívesen forgatnának „házi pornóvideót”, majd egyikük telefonnal felvételeket készített a meztelen párról.

 Vanessza barátja a lány védelmére kelt, cserébe ütések és rúgások záporoztak rajta, a fiatalember elmenekült – mint utóbb kiderült, azért, hogy segítséget hívjon. Úgy tudjuk, hogy a gyanú szerint végül csak az egyik támadónak, a 27 éves B. Péternek sikerült megerőszakolnia Vanesszát, a 21 esztendős B. József és a vele egykorú B. László bűnsegédként szerepel az ügyben. 

A helyszínről elmenekülő barát hívta a rendőröket, akik így gyakorlatilag tettenérték a támadókat. Dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Fő-ügyészség szóvivője a Borsnak elmondta: a három férfit 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva elkövetett szexuális erőszak gyanújával helyezték előzetes letartóztatásba. Információink szerint az áldozat erősen ittas állapotban volt.

 https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRAmj2Z64DNbZCawrTuUwacHrJqzrpVXU1xjem15wAQe1IWkZQ0

Persze, majd kijózanodva ez az elkövető is megbánja a tettét, és a másik két asszisztenssel együtt, akár  még sikeres úszóedzővé is válhatna, ha lehetőséget kapna még ezután a lányok között mozogni és sporttevékenységet folytatni. 

Azonban nem hiszi az ember, hogy ez lenne az etalon. Ezért mégiscsak a bűnüldözésnek és az igazságszolgáltatásnak kéne következetesebbnek lenni ez-, és az ilyen ügyekben. Nem pedig halogatni, titkolni, elhallgatni a hírt, ami bizony mindannyiunknak fájó.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése