2016. március 18., péntek

A Szentszék is csatlakozik a „Föld órája” kezdeményezéshez - kérdés, hogy Ócsán kapcsolnak-e a reformátusok

A Szent Péter-bazilika kupolájának és homlokzatának, valamint a Szent Péter tér oszlopsorának fényeit március 19-én, szombaton este fél 9 és fél 10 között egy órára lekapcsolják. 


http://www.magyarkurir.hu/img.php?id=68403&p=1&img=c_szszek.jpg
Ezzel a gesztussal a Szentszék is csatlakozik a Föld órája nemzetközi kezdeményezéshez, amelyet a Természetvédelmi Világalap (World Wildlife Fund) indított el az energiatakarékosság elősegítésére.

A WWF Föld órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást, és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket – tájékoztat a kezdeményezés magyar oldala.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMV2E8DDOiO2ZOXn9zkefWB3cVLFDndz0IVlPXsHXlBhoduFY5IiJjxajiEGS_dsT_UM_QI1SDzVMxuvBM0bZp2LCdtQMtFuhdCFjBkJaKLTX01RDaxJC1eBatT2qSxX8zz2kks_hGG88/s640/header02.jpg 




Ócsa polgármestere szintén felhívással élt az eseményhez csatlakozva, amit közösségi oldalán tett közzé. 

"Köszönöm azoknak az ócsaiaknak, akik már jelezték, hogy eljönnek a Föld Órája Kihívásra. Nagy örömömre tegnap az alábbi helyi civil szervezetek és intézmények is csatlakoztak hozzánk. Külön köszönöm, hogy az Egressy Gábor Szabadidőközpont két programmal is színesíti a rendezvényt."

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése