2016. március 9., szerda

A Klik helyett a Domestos segít a bajban - vízfejhez bizony el kell a segítség - ha a szükség éppen úgy hozza

Az Unilever egy úgynevezett multi cég, mely széles termékskálát kínál világszerte és hazánkban.

http://m.cdn.blog.hu/mo/mosdofelujitas/image/klebensberg_1.pngHazánkban is jelen van a multi és úgy viselkedik, mint egy  szocialista úttörő. Ahol tud, segít. Ennek egyik tanújele éppen a KLIK hasznavehetetlensége kapcsán került elő.  

A Domestos márka támogatásával fog megújulni a tarnazsadányi általános iskola egyetlen vizesblokkja, amelyről elborzasztó fotó jelent meg nemrég. Az iskola már három hónapja nem tud fizetni a szippantósnak, az iskolaudvar szennyvízben úszik, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ugyanis nem adott pénzt a felújításra.

http://m.cdn.blog.hu/mo/mosdofelujitas/image/mosdo_szavaza_s.png

http://41.media.tumblr.com/3a7a19973c4fb244197570fcb7ac03b5/tumblr_o3qh8xFWCV1qce361o1_1280.jpgA napokban járta be a közösségi oldalakat és más közösségi médiát a tarnazsadányi iskolai WC-je.

Láthatóan rossz állapotban levő, elavult és lepusztult mellékhelyiség felett ugyanúgy elszállt az idő, mint az ócsai vasúti átjárót illetően. A  mai kor követelményeinek egyik sem felel meg.  Az önkormányzat azonban egyik helyen sem képes a problémát megoldani.

Az önkormányzati iskolákat üzemeltető KLIK pedig nem lát a saját vízfejétől és magán kívül nem igazán hajlandó másra költeni. Ez látszik a tarnazsadányi iskola WC-jén és az ócsai Halászy Károly Általános Iskola hibáin. Mert ahogy az ottani WC-is szar állapotban úgy, a helyi iskola helyzete sem rózsás.  Mert nem csak Tarnazsadányban folyik a víz, hanem a helyi iskola teteje is beázik.  Rossz állapotban van a futófolyosó, a régi épület elektromos hálózata és a villámhárító is.  Pedig itt erős fideszes vezetés van, és a KLIK szintén pártkézen van.  Mégsem végzi el a szükséges javításokat.
 
A két panaszos hely ebben megegyezik, annyi különbséggel, hogy Tarnazsadányban a multi segítségével kitakaríthatják az iskolát, de Ócsán erre nincs lehetőség. A KLIK és a Fidesz marad az összes hibájával együtt.

Az Unilever a Domestossal valójában az állami fenntartó helyett végzi el a piszkos munkát. Akár a KLIK, akár a mögöttes politikusok helyett teszik, ezt nagy segítséget nyújtanak a bajban, hiszen a cég Domostos márkanév alatti termékeivel a vidéki elmaradott iskolák tisztasági felújítását tűzte célul. Látva a szükséget, tavaly bele is kezdtek. 

A program sikere idén is folytatódhat, mert az illemhelyek felújításra, számos hátrányos helyzetű iskola vár.

http://36.media.tumblr.com/e2c488b2594e7cd965d9bd40656404aa/tumblr_inline_o3ps3rXkIL1qch1rw_500.jpgA most előtérbe kerülő eset során a KLIK tétlensége következtében a tarnazsadányi iskola WC-jét is rendbe fogja hozni a Domestos.

Azonban ez nem egy normális, és elfogadható helyzet akkor, amikor a kormány milliókat ölt az ÁNTSZ mellé állított elitcsapatába, a  NÉBIH felállításába.  

Ők viszont nem foglalkoznak az iskolai, vagy a kórházi vécék állapotával. A kórházi koszt sem igazán mozgatja meg ezt a csapatot. Őket csak a félmilliárdba kerülő  menzareform érdekli, ami roppant aránytalan célkitűzésnek tűnik mindezen hiányosságok hátterében.   
http://drlukacs2010.hu/blog/wp-content/uploads/2015/07/K%C3%B3rh%C3%A1ziKosztVsMenek%C3%BCltek.jpg
Valójában mi haszna egy ilyen elitkommandónak ott, ahol még azt sem képesek elérni, hogy az iskolákban tömegében étkezők számára ne 10 perc jusson az ebédre és legyen elkülönített idő a tízóraira és az uzsonnára. De ők sem szólnak ezért, vagy a tantermi kis étkezésekért.  Azért, hogy a közintézmények mellékhelyiségei is legalább érjék el azt a célkitűzést, amit az iskolákat ellátó konyhák étkezéseivel szemben reformként támasztanak. Mert az elavult iskolai tálalókat, a lepusztult bűzös WC-ket továbbra is megengedik. És ha már itt tartunk, az is észrevehető, hogy az állami kórházi ellátás sem igazán szerepel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal palettáján. 

Igazából ők is csak olyanok, mint a KLIK. Egy mesterséges vízfej a lábon, megtestesített beltartalom, értelmes cél és gyakorlatiasság nélkül.  

Ezért tartunk itt, és ezért szégyenkezhetünk most ismét.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése