2015. május 13., szerda

Tolvajkegetésből tolvajverés, majd előzetes - osztás és megosztás ( - Polgár vagy őrség)

Ki ne emlékezne az Ócsán is népszerűsített tolvajkergetőkre, vagy annak a polgárőrség által is osztott tagjára, posztjaira.

A Tomcat néven elhíresült blogger, Polgár Tamás a Tolvajkergetők csapat vezetőjeként is lerakta névjegyét. Az ismert aktivista tevékenysége a Facebook oldalain is nyilvánosságot kapott, amit az OVP is rendre osztott.

https://rosszabbikblog.files.wordpress.com/2014/03/tomcat2.jpg?w=259&h=194&crop=1Akkortájt ez még konfliktus forrása is volt a blog és az OVP vezetése kapcsán, mikor a bloggerünk felhívta a parancsnok figyelmét a mögöttes személy és a (Tomcat által) folytatott tevékenység visszásságaira.

És lám, az idő ismét Ócsa város blogját, meglátásunkat igazolja.

Az ismert és egyesek által kedvelt személlyel szemben több ügyben is folyik eljárás. Jelenleg súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt zajlik a vizsgálat Tomcat, azaz Polgár Tamás ellen, aki pont a Tolvajkergetők csoport vezetője. A bíróság a bűnismétlés veszélyére és a tanúk befolyásolásának lehetőségére hivatkozva helyezte előzetes letartóztatásba a férfit.

http://img6.hvg.hu/image.aspx?id=81de4431-f9bd-419e-818b-76389822551c&view=2bc522d1-c844-4343-b563-d62642c68411Az akkor Ócsán is osztott Tolvajkergetők Facebook-oldal és profil megszűnt, azt törölték. A hírességből hírhedt személy lett. Ma már - s nem véletlen a konfliktust követően - a polgárőrök sem vállalják vagy osztják már azokat a korábbi oldalakat és az ott egykoron fellelt nézeteket. Ez, lássuk be: hiba volt akkor.
Kár ezért bárkire is neheztelni.

Elvégre a szereplők túllőttek a célon.  Ez pedig, mintha ( - vagy pont - Tomcat személye kapcsán) kódolva lett volna.

Most, április végén helyezték önbíráskodás, garázdaság és súlyos testi sértés miatt előzetes letartóztatásba Polgár Tamást, azaz Tomcatet, a Tolvajkergetők csapat nálunk, Ócsán is megosztott, népszerű vezetőjét.

A Budapest Környéki Törvényszék szóvivője azt mondta a sajtónak, hogy a Tomcat vezette csoport egy GPS-szel ellátott csalibiciklit rakott ki egy közterületre azzal a céllal, hogy aki elviszi, azt el tudják kapni. Amikor a biciklit ellopták, a csapat a tolvaj után ment, akit később lefogtak és megvertek. Az áldozat nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

http://mno.hu/?block=mno_video_popup&param=media_id=124498
 
Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője azt mondta: két másik ügyben is folyik vizsgálat Tomcat ellen, a bíróság a bűnismétlés veszélyére és a tanúk befolyásolásának lehetőségére hivatkozva helyezte előzetes letartóztatásba a férfit, aki tavaly nyáron például gázpisztollyal lőtt arcon egy embert.

Mindezt nem tolerálta a bíróság, és ezért került előzetesbe az Ócsán is megosztott csapatvezető.

*

2 megjegyzés:

  1. Úgy látom, hogy ezt a blogot is megvezethető, könnyen befolyásolható emberek szerkesztik. Tomcat 3 év alatt többszörösen bebizonyította, hogy a magyar rendőrség tehetetlen, tesze-tosza emberkből áll, és a magyar jogrendszer szinte jobban támogatja a bűnözőket, mint a bűnözők ellen fellépőket. Többszörösen visszaeső tolvajokat vagy be sem zárnak, vagy néhány hét után szabadlábon engedik. Amit tett, nyilvánvaló, hogy nem tetszett az ország vezetőinek, ezért minden lehetséges módszerrel megpróbálták őt elhallgattatni, ami sajnos sikerült is, átmenetileg. Nyilvánvaló, hogy a mainstream média ereje sajnos sokkal nagyobb, jobban befolyásolja a közvéleményt, és a sok buta megvezethető embert sikeresen csőbe húzza.

    VálaszTörlés
  2. Esetleg ha a Tolvajkergetők is szóhoz juthatnának a médiában, nem tudálékoskodnátok ti se itt. Az megvan, hogy a szegény tolvajnak vélt ártatlan egy drogos tróger volt, és rájuk támadott? Az megvan, hogy a rendőrök ötszöri (!) kihívás ellenére sem indultak el, hiába jelezték, hogy megfogták a csávót? Tájékozódj, mielőtt teleírod hülyeségekkel a netet.

    VálaszTörlés