2015. május 28., csütörtök

Polgármesteri részvét és blogbeszámoló a 2 Pest Megyei Focigáláról - egy ujabb pályaavató ( - ez is foci)

A Pest megyei Újszilváson, a Pest megyei Polgármesterek csapatában lépett pályára (kicsit a városunkat is képviselve,) Bukodi Károly Ócsa polgármestere.

A közismert focikedvelő fideszes polgármester azért is utazott az új szolgálatival a megyeszéli településre, hogy kapcsolatokat ápolva részt vállaljon, s vegyen a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség pályaavatóján. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/q88/p180x540/11289587_939513099438284_9113217897813859739_o.jpg
Átadás előtt a még "szűz" pálya

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programja keretében 70%-os pályázati támogatásból elkészült 20x40 méteres műfüves játékteret avattak. Polgármesterünk valami ilyesmit akar az iskola udvarára, ahol korábban a birtokháborítottak a Spák felügyeletére bízott tornaterembe érkező és részben ott parkolók. Most, hogy bírósági eltiltás alatt áll bizonyos időpontokban a használat, bizony gondot okoz a haszonszerzésben, hiszen korábban ez alatt is bevételt hozott és produkált a létesítmény a feleknek. A tiltással kiesett idő sajnos nem hoz hasznot egyik fél számára sem.  A lakóövezetben élő pihenési jogát pedig figyelembe kell venni.

Nos erre építve arra készül az önkormányzat, hogy ott egy hasonló műfüves pályát hoz létre. Erre a testületi felhatalmazás adott, csak a pályázat végeredménye és az önrész kell hozzá. 

Részben ennek érdekében is vett részt a tornán amolyan önpropaganda illetve lobbi célzattal a polgármesterünk. Amúgy pedig jó indok a távoli kikapcsolódásra és az autó használatára. 

Elesett pillanat:  - polgármesterünket éppen kicselezik ( - micsoda lábak)

Az eseményről annyit, hogy Petrányi Csaba polgármester megköszönte az ünnepségen megjelent vendégeknek a jelenlétét, a Magyar Labdarúgó Szövetség ittlévő képviselőinek pedig a beruházás megvalósulásáért fejezte ki a köszönetét.

Benkő Tamás megyei igazgató az egyedi mintából általánosságba helyezve állította példaként a helyi sportcélú fejlesztések irányát: a még az ötvenes években létesített korábbi rozzant, omladozó újszilvási öltözőépület helyére a 2010 óta regnáló kormányzat jóvoltából megteremtett TAO-pályázaton az MLSZ segítségével és az önkormányzat önerejéből valósult meg az új komplexum. "A sportolási körülmények infrastrukturális javítását is szolgáló TAO-program keretében 2011 óta több évtizede elmaradó fejlesztések történnek Pest megye és országszerte a sportszerető lakosság számára, amelynek eredményeként focipályák és öltözők épülnek meg vagy épülnek újjá" - mondta a sportvezető. "Az újszilvási sporttelep az új kétszintes öltözővel, a fedett lelátóval, a most átadott műfüves játéktérrel, a meglévő teniszpályával és a tervezett fallabdapályával nem csak az újszilvásiak, hanem a vonzáskörzet településein élők számára is kifogástalan sportolási lehetőségeket biztosít" - tette hozzá.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/t31.0-8/p180x540/11270436_939517102771217_8141773258633987525_o.jpg
Eredményhirdetés után - leszegett fejjel jobboldalon a "mi" polgármeseterünk

Ócsa köztudottan részese ennek. Itt helyben az emberek áldozatvállalásával, a közpénzek másra történő fordításának lemondásával, az önkormányzatunknál fellelhető pénzeszközök támogatásával és milliók átutalásával sikerült a pályát a maguk avagy az igazolt sportolók kedvére alakítani. 

A pálya átadásának apropóján a 2. Pest Megyei Gálatornát is megtartották  Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság, az Újpesti Öregfiúk, a "médiamunkások" és a házigazda Újszilvásiak mellett a Pest megyei Polgármesterek csapata is pályára lépett a házigazda Petrányi Csabával, Kőszegi Zoltánnal (Dabas polgármestere, az NB III-as FC Dabas elnöke), Bukodi Károllyal (Ócsa polgármestere, a "megye-kettes" Ócsa VSE elnöke, emellett az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének tagja), Horinka Lászlóval (Sülysáp polgármestere, a "megye-kettes" Sülysáp KSK elnöke), Szentgyörgyi Józseffel (Halásztelek polgármestere), Godó Tiborral (Törtel polgármestere, a "megye-kettes" Törteli KSK elnöke), dr. Szoboszlay Árpáddal (Tápiószőlős polgármestere), Sipeki Zsolttal (Dánszentmiklós polgármestere) és Tóth Istvánnal (Nagykáta alpolgármestere, a város friss megyei másodosztályú bajnokcsapatának szakvezetője). A településvezetők együttesét segítette játékával a volt válogatott Keresztúri András (az NB II-es bajnok Vasas edzője) és Kecskeméti József (az NB II-es Cegléd edzője). Jelen volt, bár szerelést nem öltött Varga László, Perbál polgármestere is. 

Focigála végeredménye: 1. Újpesti Öregfiúk; 2. MLSZ Pest Megyei Igazgatóság; 3. Újságíró-válogatott; 4. Újszilvás KSE; 5. Pest megyei polgármesterek. 

A torna résztvevői a helyi önkormányzat meghívására a község szélén zajló 10. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál VIP-sátrában fogyaszthatták el ebédjüket, taglalva a torna történéseit.

Az ezt követő polgármesteri útról több közösségi információval nem rendelkezünk.

Feltételezzük, hogy az ócsai pálya átadását is valami hasonlatos esemény keretében fogják megrendezni. Ismerve polgármesterünket nem kíván a látszatban és külcsínben alulmaradni.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése