2015. május 15., péntek

Mi hanyadikok leszünk - másodikok, vagy sehanyadikok ( - eszik, vagy nem eszik, ez itt a kérdés)

Minden második önkormányzat indult az Emmi ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt pályázatán

Csaknem ezer rászoruló gyerek ingyenes étkeztetését biztosíthatná nyáron Szolnok önkormányzata sikeres pályázat esetén – közölte a Tisza-parti város polgármestere hétfőn az MTI-vel, azzal kapcsolatban, hogy az emberi erőforrások minisztere pályázatot hirdetett a gyermekszegénység elleni program keretében a nyári étkeztetés támogatására.

Csaknem minden második önkormányzat, 1491 település indult az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt, 3 milliárd forint keretösszegű pályázatán – közölte a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy X. kerületi általános iskolában tartott sajtótájékoztatón pénteken.


http://www.videk.ma/wp-content/uploads/2014/11/2.jpg.png

Idén a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő fiatalok ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre.

http://static.fidesz.hu/newsite/news-pic/jel/228x228/1431697737-felkialtojel.jpgErre, a felmérés szerint minden második önkormányzat jelentkezik. Kérdés, hogy Ócsa város vezetése hova hanyadikként rangsoroltat bennünket, azaz benne leszünk azok csoportjába, akik erre jelentkeznek, vagy pályáznak? Avagy a Bukodi-Horváth kettő vezette városnak csak a heti/hétvégi programok a fontosak?

Czibere Károly a Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában azt hangsúlyozta: a kormány a nyári étkeztetésre szánt forrásokat fokozatosan emelte az elmúlt években. 2013-ban az állam 2,4 milliárd forintot fordított erre, tavaly ez az összeg 2,64 milliárd forint volt.

Az államtitkár közölte, idén a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő fiatalok ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre. Az újabb emelésnek köszönhetően idén a szünidőben is ingyenesen étkező gyermekek száma legalább 130 ezerre nőhet – mondta Czibere Károly.

A pályázati kiírás szerint Balog Zoltán miniszter június 3-áig dönt a pályázatok elbírálásáról, a támogatások odaítéléséről.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a szeptemberi kötelező óvodáztatás bevezetése miatt jelentősen kiterjesztik az évközi ingyenes étkezést. Eddig 92 ezer óvodás és bölcsődés vett részt az ingyenes közétkeztetésben, ez a szám ősztől 320 ezerre nőhet. Az a cél, hogy a későbbiekben az alsó és felső tagozatos általános iskolásokra is kiterjesszék az ingyenes étkezést.

Kovács Róbert (Fidesz-KDNP) X. kerületi polgármester elmondta: tavaly Kőbánya a tárcától eredetileg 3 millió forint támogatást kapott a nyári szociális gyermekétkeztetés biztosítására, végül azonban a minisztérium utólagos támogatásának köszönhetően 100 százalékban tudta finanszírozni a gyermekek étkeztetését. Idén az önkormányzat 4,7 millió forint támogatást szeretne elnyerni.

Ócsa városa mit szeretne? Mekkora összegű támogatást célzott meg a nyári étkeztetésre?
Forrás: Ma.hu/MTI

A pályázat elérhető a kormany.hu dokumentumtárában.
(EMMI, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)
 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése