2015. május 30., szombat

Közéleti gondok, ha nincs egy rendes gondnok - hol és mire van pénz Ócsán ( - mire nincs, azt összeszedjük)

Ócsán a kezdőrugásért és az iskolai játszóudvar kialakításáért kérnek pénzt, de másét elengedik, a polgármesteri autóét meg csak beszedik. Ezek a közéleti gondok. 

Érdekes ez a város és annak vezetése.

De az itt élők is azok. Akik nem látnak, nem szólnak semmi közéleti jelentőséggel bíró dologért. Mintha mindenkit csak a saját kis élet és boldogulása foglalkoztatna. Ebben a sajátos világfelfogásban észre sem veszik, hogy közben a maguk jóléte és annak lakott környezete károsodik, romlik és értékelődik le. Az ahol, és amiben élnek. 

http://3.bp.blogspot.com/-Vc8IDMah99A/TqJjFOxw6WI/AAAAAAAAA8M/9gFQlBBTYfU/s1600/%25C3%2593csa+v%25C3%25A1rosh%25C3%25A1za.jpgÓcsa város vezetése a saját felfogása szerint engedi, adja és osztja a közvagyont.  Ebbe a sajátos rendszerben az történik, hogy csupán arra költenek, ami a számukra jó és elfogadható és arra nem, ami ebbe az egyszerű felfogásba nem fér bele.  

http://4.bp.blogspot.com/-P0YKQILTFRI/ULO_6UBgqjI/AAAAAAAAEIE/4QvVbc5sxAQ/s1600/1306.jpgLássunk néhány példát. Bukodi mester nyelvvizsgája megért a városnak havi ötezret, mivel a polgármester ennek a pénznek a felvételét szükségesnek látta az egyéb juttatásai mellett.  

A saját bérük maximumon tartását úgy-szint elfogadták, ahogy a helyi sportegyesület és a saját maga elnökölte foci kiemelt támogatását is megszavazták.  Így minderre milliókat szántak (áldozunk) a költségvetésből.


A maguk használta laptopok cseréje szintén megért vagy 3,5 milliót a közösből, ahogy a Lakatos ház elbontása is vagy 6-8 százezret a felkért vállalkozók számára. A MÁV aluljárójába  is beleöltek vagy 5 milliót, amikor úgy vélték.  Aztán a ma alig használt ovis ketrec foci is megért a városnak közel ennyit akkor, amikor a minap is ott állt üresen-porosan és csak kint az udvaron játszottak a gyerekek. De nincs ez másként hetében és napjában sem.  Most azonban úgy gondolják, hogy kell egy az iskola hátsó udvarára is egy műfüves, csak oda kicsit nagyobb. Erre is megvan a megfelelő önrész. Mert a vezetés ekként akarta.

 https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/11289587_939513099438284_9113217897813859739_o.jpg

http://img.belfoldihirek.com/2011/09/ocsaiskoal_20110916150240_83.jpgBezzeg amire valójában szükség lenne, arra nem áldoz a városi hivatal.  Most éppen ezért a szülőktől, és az agyon adóztatott helyiektől tarhál az iskola egy játszóudvar kialakításra, amit az önkormányzat láthatóan nem finanszíroz.  Mindez azért van, mert erre valóban szüksége lenne a gyerekeknek, akár napközisek, akár nem, hiszen itt zárt helyen pedagógusi felügyelet mellett kikapcsolódhatnának, mozoghatnának és oldódhatnának akár a szünetben is a padban ülés és a tanulás okozta fáradságos ténykedés után.  De, nem mert hiába az iskola és a gyerek igénye, ha a nagy vezír, a polgárok mestere nem ebben látja a jövőt.  Elvégre hogyan is venné magára ezt a terhet a városvezető úgy, ha nem hisz benne. Ő inkább a zárt focipályák világában él és gondolkodik. Arra áldoz időt, pénzt és energiát. Számára ez az elsődleges. A foci és annak világa. Ezen túl nincs élet, nem létezik közösség, és ebbe tartozó közérdek. Így az iskola akciózhat, szervezhet a szülők és a támogatók számára jótékonysági estet, pénzbeszedős bált, gálát és mi egyebet, hogy megvalósíthassa azt, amit a városvezetés közpénzből nem tesz meg. Mégpedig a játszóudvart az iskolán belül.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/10982902_939516106104650_1080027507276725301_o.jpg

Ezért, - annak tudatában, hogy a városvezetés gondolatait a más köti le, mintsem az iskola és az ott tanuló, fejlődő gyerekek érdekében segítsen, kérünk mindenkit aki csak teheti, hogy ha személyesen nem is kíván részt venni a pénzgyűjtő gála műsorán, legalább egy-egy támogató jegy megvételével  (500,. Ft) segítse az iskola elképzelését a játszóudvar megvalósításában.


Ócsán amúgy is kevés a gyerekes kikapcsolódás lehetősége. Nincs más településekhez hasonló korszerű és kulturált  játszótér a városban.  Ami van, az sem a legjobb, és az is kicsi és kevés.  Az iskola egyrészt ezen a gondon is segíthetne egy kicsit. Ráadásul zárt lenne és egy iskola közösséget, mint célcsoportot segítene ki. Tehát mindenképpen célszerű és fontos elkötelezettséghez adjuk magunkat.

 http://www.halaszyiskola.hu/halaszyFiles/Files/hirek/2015/gala-2015.jpg

Nem is tud a blog mást elképzelni, mint azt, hogy támogassuk ebben az iskolát, függetlenül attól az ellenérzéstől, hogy az erre hivatott polgármester inkább másban utazik. Sajnáljuk, hogy minduntalan azt tapasztaljuk hogy tisztségében egyre távolodik az itteni ember köznapi életétől, gondjaitól és elvárásaitól.  Így nincs más, minthogy önszerveződéssel és sajátos gyűjtögetéssel vigyük előrébb, oldjuk meg a város ügyes-dolgait, pótoljuk hiányosságait.  Most éppen az iskolán a sor. Tegyük oda magunkat pár száz forinttal és valósítsuk meg azt, amire Ócsa megválasztott városvezetése a képviseletünkben eljárva nem volt képes.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése