2015. január 9., péntek

Ócsán nem csak a tanévkezdés csúszik - helyi közállapotok ( - nem porhintés)

Ócsán úgy látszik nem csak a II. féléves tanévkezdés - lásd Bolyai - csúszik, hanem az önkormányzati kezelésű közutak, és járdák is.

A fagyos állapot az időjárás, a fagyos hangulatot pedig az önkormányzat léhasága okozza.
 
Az alanti panaszos írás a Facebookon jelent meg.  Érdemes elolvasni, bár a jelenség az utóbbi években rendre ismétli önmagát. 
 
 
Napok óta hidegre ébredünk. A meteorológiai előrejelzések folyamatosan sulykolják az előrelátást, a felkészülést. Tegnap is figyelmeztettek a páralecsapódásra és az ónos esőre. Erre ma reggel mire ébred Ócsa város lakója? - erre. Meg arra, hogy az önkormányzat, a városüzemeltetés és az egésszel szerződésben álló vállalkozó nem kezdte meg a település útjainak a szórását.
Benkovics uram, Buza asszonyság és Bukodi pajtás jól megérdemelt javadalmazásuk nyugalmában töltötték az ...éjszkájukat. Csak a hülye munkás, aki hajnalban kénytelen kelni és beutazni szenvedett a lejegesedéstől Ócsán. Ebbe a csapatba természetesen beletartozik a hajnali buszjáratokat vezető sofőr és mindenki aki utcára, vagy úttestre lépett az alvó kisvárosban.
 
http://static.estihirlap.hu/upload/2014/12/onos018-540x405.jpgA bosszantó az egészben mégis csak az, hogy a közös kasszából ezek a szolgálatosok mind jól merítenek, mi mélyen áldozunk értük, az önkormányzat által súlyosan adóztatva, erre pedig még a minimális felkészültséggel sem állnak ki - értünk.

A város síkosságmentesítése a nevezettek feladatkörébe tartozik. Az elvárható minimum, hogy a reggeli mások által hallható anyázások közepette rájuk is szeretettel gondoljunk.
(Remélhetőleg a közterületfelügyelők a délelőtt folyamán elkezdik büntetgetni azokat az ingatlantulajdonosokat, akik előtt a járda nincs leszórva. Elvégre a magánszemélyt mindig számon lehet kérni, az önkormányzat méltóságát pedig soha. Aki pedig kezét-lábát töri, az nem hogy, béna, hanem életképtelen Ócsára.)


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése