2015. január 4., vasárnap

Ismét frontális ütközés az Alsópakony és Üllő közötti útszakaszon - többen kórházban ( - baleset)

Tegnap ismét súlyos baleset volt Ócsa téréségében, az Alsópakonyt és Üllőt összekötő 4603 sz.-ú úton.

Ez az útszakasz ad lehetőséget az Alsópakonyiak számára Ócsára és Gyálra beutazni, de szintén ez vezet Üllőre is. Az összekötő úton eddig is több baleset volt már az elmúlt időszakban. Volt itt már olyan baleset is, hogy mentőhelikopter is kellett hívni a súlyos sérültek elszállítására.

Tegnap (január 3.-án) is - egy eddig - tisztázatlan okból és körülmények között ütközött össze két személyautó este fél 8 körüli időben Ócsa és Üllő közötti út 22780-as méterszelvényében.

http://www.police.hu/sites/default/files/images/20150301202805.png

A baleset következtében négy személy megsérült. A helyszínelést és a műszaki mentést teljes útlezárás mellett kezdték meg. A forgalmat Üllőn keresztül terelték, az Ócsa felől érkezőket pedig visszafordították.
A rendőrség a helyszínelést 22 óra után fejezte be, amikortól az útzárat is feloldották. 

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: az Ócsa határában történt baleset során ketten a roncsba szorultak, feszítő-vágóval menekítették ki őket a dabasi tűzoltók, majd átadták a sérülteket a mentőknek.

Az első információk szerint öt embert, a rendőrségi híradások szerint azonban négyet vittek kórházba, hárman súlyos, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, jelentette a távirati iroda.

http://m.cdn.blog.hu/pr/prusi/image/2013-02-19%20kitelepites%20hatmilliardbol/DSCN1708.JPG
A 4603 út Alsópakony térségében, még a kanyar előtt  - itt körforgalomnak (buszfordulónak) kellene lenni az ígéretek alapján ( - nem valósult meg)

Az idén bevezetett fizetős pályaszakaszok és  egyre inkább a mellékútkar terelik a kispénzű vagy a biztonságosabb elkerülésért fizetni nem akaró közlekedőket, ami bizony megnövekedett forgalommal és fokozott balesetveszéllyel járhat együtt.  

Erre nem csak a közlekedőknek, hanem a hatóságoknak is fel kellene készülniük.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése