2015. január 11., vasárnap

Amerika egy romlott állam - a CIA-t be kellene tiltani ( - Magyarország is műveleti terület)

Az amerikai és a nemzetközi média napról napra  és a hónapok során egyre több cikket tesz közzé arról, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) kétes jellegű műveleteket, beavatkozásokat végzett a világon. 

http://www.fogcityjournal.com/wordpress/wp-content/plugins/2014/11/torture_report.jpgSzámos forrás és a nemzetközi szereplők igyekeznek rámutatni, hogy a CIA-t valójában be kell tiltani, mivel nincs több remény a megreformálására.

Az állítást igazolja (pozicionálja)az a tény, hogy közel 70 éves fennállása alatt a CIA számos amerikai elnöknek hamis jelentéseket nyújtott be fontos külpolitikai kérdéskörben, mind kulcsfontosságú más esetben. Így előfordult, hogy választási csalással döntöttek meg kormányokat a világban a szponzori diktátorok által.  Amerika világ rendőre lett, miközben az államokat uraló CIA a felelős több ezer civil haláláért, számtalan kínzásért, azért a világszerte eluralkodó orwelli hangulatú felügyeletért amit a demokrácia képében megjelenítenek.

Közvetlenül a végén a második világháború után a Hitler-ellenes koalíció hírszerző ügynökségei vadásztak  a náci háborús bűnösök elfogására. Az US Office of Strategic Services ( OSS) szelektíven és manuális válogatással a jelentős háborús bűnösök elfogásának címszóval gyakorolták tevékenységüket Kelet-Európa országaiban. A CIA a "kétes üzleti" elődje után folytatta a  tevékenységét. 

http://www.enkicharity.com/s/upload/images/2014/11/bcd9efed2205d38ab2612d5d1e89f5af.jpg Ettől a pillanatnyi felállástól kezdve a CIA a megalakulásával megkezdte a felkészülést az illegitim puccsra Iránban (1953),  majd jött Guatemala (1954), Indonézia (1957). Minden ami évtizedes elnyomás, tömeggyilkosság, és a kínzás volt, minden egyes országban, azt a nemzeti erőforrások rendelkezésére bocsátotta Washington számára. Például az iráni puccs 1953 lehetővé tette az Egyesült Államoknak, hogy rátegye a kezét  az iráni olajipar 40% -ra.
Ma már nem lehet megnevezni olyan államot, amely nem szenvedett még a  CIA intézkedései nyomán.
Ismételt  CIA puccskísérletekre került sor Laoszban, (1958, 1959 és 1960), aztán jött Costa Rica, Irak (1960), Ecuador és számos más ország.
 
https://coto2.files.wordpress.com/2010/12/cia-torture.jpg1961-ben a CIA szervezte meg a merényletet egy ismert és népszerű miniszterelnök Kongói Patrice Lumumba ellen, hogy Mobutu Seko-t tegyék az ő helyére. A CIA nyomán az utóbbi uralkodott az országban olyan kegyetlenséggel, hogy még az őt támogatók (a CIA-n belül) is meg voltak döbbenve. Ghánában szintén a CIA szervezett (jobboldali) katonai puccsot az ország vezetője Kwame Nkrumah ellen 1966-ban. Aztán Chilében szponzorálták Salvador Allende elnök megdöntését 1973-ban. Így került hatalomra Augusto Pinochet, akinek véres rezsime leölt háromezer politikai ellenfelet és megkínozott több tízezer chileit. De 1967-ben Görögországban, a CIA támogatásával keltett zavart a helyi választásokon, és így támogatta az ebből adódó katonai puccsot, amely nyolcezer görögök  életét követelte az első hónapban. (Az esetleges baloldali választási győzelem elkerülése érdekében 1967. április 21-én a hadsereg átvette a hatalmat. Ekként jutott hatalomra 1967-ben puccsal a katonai junta.)  Majd Dél-Afrikában, az információk szerint a CIA támogatta apartheid rendszer tette lehetővé az Afrikai Nemzeti Kongresszus vezetője, Nelson Mandela letartóztatását, aki aztán évtizedeket töltött börtönben. Bolíviában 1964-ben a CIA ügynökök döntötték meg Victor Paz Estenssoro elnök uralmát, aminek után René Barrientos tábornok katonai diktatúrát vezetett be. Ausztráliában 1972-1975 közötti időszakban  a CIA át több millió dollárt fektetett be, hogy a politikai ellenfelek, a Munkáspártot kiszorítsa. Ugyanez történt Brazíliában. De a CIA támogatta  a Fülöp-szigeteken a véres rezsimet, amely saját civileket végzett ki tömegesen.
Az 1990-es évek eredményeként a CIA általi támogatások során a helyi uralkodó családok 75.000 civil halt meg a véres polgárháborúban. (First appeared: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hu&prev=search&rurl=translate.google.hu&sl=en&u=http://journal-neo.org/2015/01/06/rus-tsru-nado-zapretit/&usg=ALkJrhjI0WRmxzusUWUSbuMDk4sEcnPugg)
 
https://assets-auto.rbl.ms/81e08b534d8a46315e74f59c6c192760f3733fc21390eb5a3cf5599b8fbd53aa

A lista megy tovább folytatódik.

Chalmers Johnson "Backfire" könyvében idézi Robert Gates (Ő vezette a CIA-t) kinyilatkoztatásait, mely szerint a CIA támogatást nyújtott a Mujahideens (mudzsahediknek) Afganisztánban 1979-ben, hat hónappal a szovjet megszállás kezdete előtt, Tehát CIA az Oszama bin Laden vezette terrorista szervezete az al-Kaida volt a cég (bankrolled) pénzügyileg támogatottja a fundamentalisták és sok más radikális mellett. Éppen ezért a CIA közvetlenül felelős a "járulékos károkért",  azért ami New York városában történt 2001 szeptemberében. foglalkozott a nagyon szervezet, hogy a CIA létrehozott napjai alatt szovjetellenes afgán ellenállást.

De nem New York városát ért kár nem volt az egyedüli. A Fehér Ház is szenved a CIA hamis hírszerzési információi okán. Ennek illusztrálására emlékezni kell Colin Powell hírhedt esetére, amelyben "bizonyítékokat" igért az iraki tömegpusztító fegyverek létezéséről. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa így "adta áldását" az amerikai invázióra. Aztán a bizonyítékok közül egyik sem bizonyult valósnak, ennek nyomán az iraki megszállás sem igazolt.

Aztán érdemes megemlíteni, hogy a "titkos CIA börtönök", botránya az amerikai szenátus elé került, amelyek középpontjában még a 2007-ben Pulitzer-díjat kapott Tim Weiner írta (jegyző)könyvében "Legacy of Ashes" (jelentés), hogy a történelem során a CIA titkos vallatási központokat tartott fenn 1950-ben Németországban, Japánban és Panamában. Ezekben részt vettek az elfogott ellenséges harcosok kínzásában, majd 1967-ben a Phoenix program keretében Vietnamban. 

http://journal-neo.org/wp-content/uploads/2015/01/44322222.jpgÚgy tűnik, hogy a CIA tevékenységek megerősítette a legrosszabb félelmeit hozta elő az alapítónak - Harry Truman elnök, aki gyűlölte a gondolatot, hogy ez a hivatal egyszer elfajul  és ez lesz az "amerikai Gestapo."
Van még egy rejtélyes kérdés, hogy miért Obama elnök az  - akinek közel két tucat nagy hírszerző ügynökségek áll a rendelkezésére, hogy minden szükséges adatot és tanácsot megkapjon, - még mindig szükségét érzi a CIA-nak?  Nem lenne könnyebb mosni Amerika kezét, és menteni a hírnevét a néhány 30 ezer CIA-alkalmazott kivágásával, cserébe a több milliárd  adófizetői dollármegtakarításáért?
 
Barack Obama, aki elnyerte a Nobel-békedíjat, tehát jobban tenné, ha csendben maradna. A legutóbbi  az Amerikai Polgári Jogi Unió (ACLU) és a Human Rights Watch (HRW), követelte az ügyészségtől azon elkötelezettek CIA ügynökök listáját akik engedélyezték a kínzásokat, valamint azon amerikai politikusokat, akik lehetővé tették az ebbéli bűncselekmények a folytatását Követelik továbbá, hogy az Egyesült Államok,  engedelmeskedjenek az 1994-ben aláírt kínzás elleni egyezmény betartásához. 
 
Vladimir Odintsov (egy politikai kommentátor, kizárólag az online magazin számára) "új keleti Outlook".

CIA Must Be Banned
http://csepel.info/wp-content/uploads/gyurcsany_goodfriend-e1419150591699.jpg
Eörsi Mátyás, Gyurcsány Ferenc, M. André Goodfriend - ideiglenes amerikai ügyvivő
 
http://nol.hu/data/cikk/1/49/47/39/cikk_1494739/unnamed.jpg 
GÖMÖRI ROLAND - Szakmai szemle (Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat tudományos-szakmai folyóirata):

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ7nLehqCVzgDHsBoqiFCa0eY6R3zK2_nhD53kNVU2R6nVCOfTIAz Amerikai Egyesült Államok közel-keleti szerepvállalása napjainkban is aktuális téma, az iraki és afganisztáni kivonulást követően most a szíriai és iráni aktualitások kapcsán. S ha szóba kerül az Egyesült Államok, nem lehet megfeledkezni egy állam külpolitikájának fontos alakítójáról, a titkosszolgálatokról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése