2019. november 26., kedd

Továbbra is tisztázatlan a játszótér átalakitása - ellentmondó és átgondolatlan mesteri nyilatkozatok ( - ámítás)

Továbbra is kétséges a Köztársaság téri játszótér megvalósításának gondolata.  A polgármester máig nem adott egyértelmű választ a korábbi gödörnek, vagy egyszerűen csak katlannak nevezett játszótár átalakításáról.

Nem mi találtuk ki a felújítást és nem mi adtuk meg a határidőket  - egyiket se tartották be

A választások előtti kampány során drága molinót is készítettek a mi pénzünkből, reklámozva a korábbi játszótér korszerűsítését. Akkor az októberi átadást ígérték. Sőt az önkormányzati újság júliusi számában is azt erősítette a polgármester, hogy a munkálatok akár őszig is elhúzódhatnak. Ez még egybeesett a kiplakátoltakkal.

Aztán valahol ez is átalakult. (Végül már nem is az idei évre, hanem a 2020-s jövőre vonatkoztatta.)


Később, a győzelem után a választók kegyeiért küzdő polgármester viselkedése és hozzáállása is gyorsan megváltozott. Ezzel a gyerekek játszótere sem volt már olyan fontos és kiemelt szempont, mint azt megelőzően.  Az egész megakadt, az átépítési folyamat leállt.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzzmv6-GbzWKEQZNUMk731SklUycJ7wgiDihM6-QDIjdKwnf6QMGLEb9AaP8kJc3G_p61P5BzcdoGdB9UBmMU9rfRE5_E-JMQFSmEmUnnC5uaewMDfA0hGqGArQ3leTndVUenwJaNj_7o/s1600/Bk.+j%25C3%25A1tsz%25C3%25B3tere.png
Szeptemberben feldúlták, hasznavehetetlenül szétrombolták  - tönkretéve azóta is használhatatlan az egész

Ma a játszótér elbontva, szétszedve, és ezzel tönkretéve használhatatlanul félbehagyottan beteljesedésére vár.

Igaz Bukodi polgármester híres arról a szavahihetőségéről, amit nem tart be. Gondoljunk csak vissza a most folyó útfelújításra, aminek önkormányzati sajtóanyag szerint már rég kész kellene lennie.  
Aztán ott van az alsópakonyi vezetékes víz kérdése a majorban élők számára. Azt is már annyiszor hangoztatta, hogy a kint élők belefásultak. Ugyancsak az elhangzott polgármesteri ígéretekkel ellentétes az Alsópakony és a vasútállomás közötti kerékpárút létesítésének beetetése, mivel az sem lett igaz.  

És sorolhatnánk még, de minek, ha az ócsaiak többségének ennyi is elég. Ők azok a lelkes támogatók, akik a városfejlődésével érvelnek, miközben azt sem veszik tudomásul, hogy az alapvető szótartás, az őszinteség hiányzik belőlük.

Mindenesetre 16 milliót máris sikerült lekönyvelni a játszótérre.  Holnap fogják a testületileg benyelni elfogadni.  Valószínüleg ezért aposztrofálja a polgármester, hogy ennek a dolognak még ülepednie kell.

Önkormányzati informátorunk szerint azért áll a felújítás, mert kifolyt alóla a pénz - az elszámolás a költségvetésben, a munka meg sehol

Könnyű így városvezetőnek lenni. 

Ami pedig a játszóteret illeti, a polgármester híveinek talán nincs is rá szüksége.  Azonban az itt élő, itt felnövekvő gyermekeknek igen. A játszótér szétbombázásával, felújítás címszóval való tönkretételével és hónapon át való használhatatlanságával bizony a gyermekeinktől vonta meg a kikapcsolódás, a játékos feltöltődés és a szabadtéri mozgás lehetőségét.  

Akkor, amikor október, november szép napos időket produkált, amikor az óvodában is kiviszik a pedagógusok a gyerekeket az udvarra játszani, akkor Ócsán az a játszótér, ami adott volt, használhatatlanná lett téve. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKp6fkjmBAeSpZAHBFxwN41tHE-PA2TV_Eiwg6vWUG9KMpWrnCD5Wz7YeGg_JL14ZTIC0ETsGxcVgrpGYN-jp8a9vcz-TdNgKRv0nZ7wv9h63NN20Ed4RMax5dRaBRp1puE4wdOOC1izcr/s1600/S3600163.JPG
Eredetileg ilyen volt maga a játszótér - talán nem kellet volna dúvadként nekiesni és használhatatlanná tenni 

Nem azzal van a baj, hogy valamit korszerűsítenek, felújítanak és az időbe telik. Nem, hiszen annak is meg van a maga ideje.  A határideje. Az a ráfordítási idő, ami feltételezhetően átment az önkormányzati testületen, ahol bemutatták az elképzeléseket, a terveket, hozzárendelték a pénzt a kivitelezőt és az időt.  Így gondoltuk ezt, amikor az önkormányzat hivatali szolgái kiplakátolták és a polgármester közzétette a közösségi oldalakon.   Akkor is hittünk neki, és miért is kételkedtünk volna, annyi ámítás ellenére és után a városvezetésben?  De mint látjuk, megint mi kerültünk hintába.  gyakorlatilag már az sem igaz, amit írásba adnak.

A polgármester szava lassan egy fabatkát nem ér. Összevissza, nem egyértelműen, sokszor ellentmondásosan  beszél, nyilatkozik, vagy éppen mond valamit.  Ezt tapasztalni a Köztársaság téri játszótér esetében is.

A polgármester összevissza és ellentmondásosan beszél - ha "a tervezés folyik" akkor minek kellet feldúlni máris a teret

Hónapokkal korábban meghirdette a felújítást. Mondhatni ezzel is kampányolt. Kiírták, hogy mikor kezdik, és meddig tart az átépítés. Aztán ebből az egészből nem lett semmi.  Sem a hozzáállás, sem a megvalósítás nem volt igaz. Sőt magát az elképzelést, a vázlatot sem tették közzé, hogy ott mi is lesz valójában megvalósítva. Ha  lehet még hinni a polgármesternek, akkor még tervezés alatt áll a terület, de azért azt tudják, hogy feltöltötték, amit szintén az ő általa előadottak szerint most még ülepítenek. De ha valami még tervezés alatt áll, akkor az nem azt jelenti, hogy nincs kész az elképzelés? És ha ez így van, akkor minek kellett hozzányúlni, szétszedni, és dátummal meghirdetni a befejezést? Nem ellentmondásosan sánta ez az egész? Most se befejezve, se kész nincs és hozzáférhetetlenül használhatatlan a régi játszótér. Az önkormányzati beszámoló jelentés szerint nincs rá fedezet.

Ezek szerint a kampányra és hazugságra épült az egész felújítási cirkusz - valójában azért áll a kivitelezés, mert nincs rá fedezet

Ma is csak ott áll szétrombolva félbehagyottan az egész.  Úgy tűnik, elképzelése sincs a városvezetésnek, hogy mi lesz abból a kiszögelésből, ahol egykor játszani is lehetett.  A korábban felújított kerítés szétbarmolva, a gyep lejárva, az egykori gödör pedig félig feltöltve és buckásítva úgy áll ott, mint az önkormányzat azon telke, ahova a MÁV rakodóvágányainak betontömbjeit beásták. Na az is kábé így nézett ki, amikor el akarták tüntetni a környezetszennyezést.   Most ez a terület sem különb annál a korabeli tájképnék, csak ez itt a város közepének nyomvonalában található. Igaz ez sem sok embert érdekel, ahogy az akkori események sem.

Ez is egy hozzáállás - a játszótér hasznavehetetlen
És ez a legnagyobb baj itt. A közönyösség. Az, amit a városvezetés kihasznál és meglovagol. Ezt talán sehol másutt nem lehetne így végezni.. Az ócsai emberek többsége azonban nem mert hangot adni elégedetlenségének. Inkább mennek egymásnak, mintsem a megválasztott közpénzes előjárókat mernék szótartásra bírni.  Számos posztot lehet olvasni ahol a józan kritikusokat, a méltatlankodókat kezdik ki, vagy támadják be, az igazuk ellenére azok, akiknek semmi nem számít, csak a Károlyság. Az a csökevényes kisvárosi uralkodás, aminek soha semmi következménye. Mindez nem más, mint az eredménytelenség csimboraszója.

Lássuk be, hogy ez a mostani állapot ugyanannak a régi és eddig volt rossznak az ötéves konzerválása,  amit igazán senki nem akart.  Annyi különbséggel, hogy míg más helyeken pont az ilyen és ehhez hasonlatos pártpolitikai viseltetésért (viselkedésért)  váltották le a választók a fideszes vezetést.  Teljesen mindegy volt a számukra, hogy ki, csak legyen már vége annak a méltánytalan kiskirályságnak, amit ezek az alakok műveltek.   

Ócsán a polgármester megúszta.  Azonban mint látható semmit nem okult abból, amit a választások eredményei mutatnak. Ő továbbra is a hintapolitikáját, az öncélú törekvéseit tartja fontosnak az itt élők, a város népe helyett.  

Most, hogy túllendült a választásokon, és sikerült kiszorítania a másként gondolkodókat, az "ellenlábas" függetleneket, úgy érzi, továbbra is övé a hatalom, és a Gallai-Balló biztosította képviselői többségével ugyanazt csinálhatja amit eddig.  

Valójában rossz úton halad Ócsa. Ha a mögöttes képviselők nem a nép érdekét szolgálják, ha nem a választói kinyilvánításnak megfelelően képviselik őket, akkor nem biztos, hogy hosszútávon fogják tudni habosítani maguknak az életet.  Lehet ezt még űzni pár évig, de az itt élőknek egyszer csak elege lesz. 

Ma még lehet kiforgatni, vagy feldúlni egy játszóteret úgy, hogy a meghirdetett átadást időpontjával szemben sem új határidőt, sem mást nem biztosítónak.   Ma még megtehetik, hogy tervezetlenül, szélhámosságot hazugságra halmozva kábítsák az embereket.  Még túr a nép.  Elviseli a jólét hiányát, és ahogy a gyerek sem jut a megfelelő közösségi helyhez, úgy a felnőtt sem lesz sokáig toleráns azzal a vezetéssel szemben, aki csak őt képes mindig hintába ültetni. 

Egyszer a szülő megunja ezt a hamis játékot és adófizetőként benyújtja a számlát az őt lehúzó önkormányzatnak.

A polgármesternek egyik szava szerint tervezés alatt áll a terület,  a másik szerint ülepítik, de ígéret már az őszi befejezést is.

Ma sem tudni biztosan, hogy mikor és miként kapják vissza az itt élők, különösen a kisgyermekes szülők a játszóterüket. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése