2019. november 14., csütörtök

Nem a jó hírünket keltették - nem elég csöves a vasútállomás és környezete, még tovább terhelik azt mások

Ócsa eddig sem volt híres a kedvességéről és a vendégszeretetéről. 
Annyi balhé, bűncselekmény forrása volt ez a kisváros, hogy az már az idegen számára is sok(k). 

A Pest megyei nyomozók gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek egy 23 éves férfit és két fiatalkorú társát, akik Ócsán bántalmaztak egy 60 éves férfit.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_Mofpt2i4onpA_0yg56-I9nGNNVUJu1jvi-CbyoJ-DF34BJtI6FpOQMyljSTPKGiDD2G5elZWkcUbBFLSjjycneU_6jeMuCNZWSdxcQZPw1EBASk_Gmb_I7favF-OHV4F3Ec6MTUCROM/w1200-h630-p-k-no-nu/SSA41104.JPG
Ócsa vasútállomás homlokzat
Ismert az a hozzáállás, miszerint a betelepülőket az ősgyökerek gyütt-mentnek minősítve lekezelik. Erre számos példát produkáltak a korábbi fórumokon és ebben a helyi polgárőség egyes prominensei sem voltak másabbak. Nem egyszer hangzott el, a nem is itt lakik, vagy csak betelepült titulus a számukra idegenként kezelttel szemben.
 
Pedig Ócsán nincs kórház, és már nem divat az otthonszülés sem. Tehát nagyon kevés a született ócsai, hiszen mindenki másutt, de többnyire a főváros szülöttje. Onnan kerül majd csak Ócsára, amikor a szülők hazaviszik.  Vagyis az ócsai az, akinek otthona van és haza jár Ócsára.

http://m.cdn.blog.hu/oc/ocsa/image/madencia.JPGItt a gyűlölködést be is lehetne fejezni. Főleg, hogy a városnak olyan középiskolája (gimnázium) van, ami más településekről is szép számmal fogad diákokat. Amúgy meg is nézhetné magát a város, ha még ezt sem viselné el az innen gyökeredzett helyi. Az, és azok akik már korábban is éltek mások megbélyegzésével. (Lehet a korabelieknek az inget magukra ölteni.)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHEuNf0ih56r_jbkLFu6WPeOBzyTXk7if6_MnI-tE9PbSvO-qu8waNMPw-g9cKcdCuG_yBgKHgu5MaSIBel1nSFIiQsfgIsKNZ9G-bf9WX4Zoea9NSAg2lNpWirbefugExGfKw6j-E4rg/s1600/SSA41102.JPG
Ócsa vasútállomás váró bejárat
Szóval van honnan indulni.

Most amikor ismét a rossz oldalon kerül címlapra a város, akkor újfent nincs aki elgondolkodjon a történéseken? Most nem számítanak a gyökerek?  Nem azok, akik kántáltak, vagy éppen bajt kevertek, hanem azok akik a magukat tősgyökeresnek érezvén tennének is valamit a város jó híréért. Mert enélkül gyökértelen marad Ócsa, hiába oly büszke magára az, aki itt élte gyerekkorától a mostanáig tartó silány kis életét. Mert ügyebár ők képzelik magukat a törzsnek és a származtatott gyökereknek.

Ilyen röghöz kötött gyökérség vezeti a várost. Ez látszik és érződik rajta, mert számukra nem létezik más és jobb, a helyi embernél. ezért a szembenállás és a nagyfokú elutasítottság a fiatalok körében.

Úgy lehet ez leképezni, mint a választásokon előretörő Momentumot, a kitörni vágyó fiatal szavazók pártjaként. Ők azok, akik a változásért kiáltanak.  Számukra Fekete-Győr András erőszakossága,  Nagy Blanka nyílt faszólása, Hadházy Ákos lófasza, Bangóné patkányozása, Gyurcsány böszmeségének kurva országolása, a kanabiszos Juhász Péter füttyözése, Varga-Damm Andrea karlendítése, Kunhalmi Ágnes és nőtársai fetrengése, Szabó Tímea sípolása, és a többiek provokatív viselkedése, a megbotránkoztatás az a mérce, amit példaként követni kívánnak. 
 
Ezek a srácok szeretnének olyanok és annyira figyelemfelhívók lenni, mint a közintézményeket büntetlenül lefestő, a telefonfülkéket összefirkáló ellenzékiek. Ők is szeretnének végre nagyok lenni és nagyot alkotni egy olyan szabad országban ahol ezt is lehet. Ők is a maguk szabadságát és annak határait feszegetik mint azok a példakép ifjúpolitikusok, akik szövetkeztek a vezető hatalom ellen.

Ők azok, akik most életveszélyes sérüléseket okozóan majdhogynem agyonverték azt a hajléktalant, akit a járőröző polgárőreink sem védtek meg csak legfeljebb arrébb kergették. Ahogy az egyik önkormányzati újságban is beszámoltak róla, elzavarták. 

Boros Tibor OPV alelnök beszámolója

Mindezt amit látnak az ellenzék "népszerű" politikusaitól, amit kiolvasnak a helyi újság polgárőri beszámolóiból, azt próbálják leutánozni és maguk is  művelni. 

Ennek részeként verhették meg azt az ittas hajléktalant akiről az önkormányzati védőháló sem akart tudomást venni. Akiről a sokat bírált hajléktalan törvény sem képes gondoskodni, mert a liberális szemlélet szerint neki joga van az utcán élni.  Még akkor is, ha egyetlen liberális baloldali nem próbált még így és ekként megélni. Ők mind melegségre vágynak.  Akár így, vagy úgy, de a hajléktalan gondoskodást elvetik, azt kényszerintézkedésnek tartják. Így a polgárőr sem tud mit tenni. 

Ócsa város önkormányzatának újságában közzétettek szerint

És ahogy legutóbb az egyik utas is panaszkodott itt Ócsán, a várótermet sem tudta igénybe venni az oda behúzódó ittas hajléktalanok végett. Ezért sokszor az állomásfőnök is inkább lezárja azt.  

A "gyüttment" fiatalság pedig belebotlott abba, akit az ellenzék kizárt a kormányzati mentőcsomagból. 

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/nvektkqTURBXy8wODE0YzgxNDJkMDQ5Yzc4ZTdlMTczNzNlYWEzY2YxOS5qZmlmkpUDABfNAu_NAaaTBc0DIM0Bwg
Ócsa vasúti váró

November 7.-én csütörtök éjjel a három ifjonc így akadt össze az állomás várótermében a nem éppen józan-életű  "csövessel".  A szóváltást követően a fölényben levő fölényeskedő ifjúság úgy összeverte a 60 éves embert, hogy a helyi férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.  
 
Rendőrségi híranyag

 Ez a nap híre, és ismét Ócsa rossz híre. 
 
A megvert kórházban, a fiatalok meg őrizetben vannak.  Dabason döntenek az előzetesükről.  

 A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat ellenük.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése