2019. november 24., vasárnap

Egyértelmű pénzszórás Ócsán - semmi nem változott ( - így kapott milliókat a "termőföldes" középiskolai tanár)


A választások során az ócsaiak többsége sem azt akarta, ami lett. Végül mégis csak az egykori,  aztán lemondott jobbikos, de a kampányban visszatérő javaslata jött össze, ami aztán semmi jót nem szült.

A fideszes Bukodi Károly maradt a polgármester és az olyan "függetlenek", mint a járdapénzes doktor, vagy a sarokházi vendéglős jóvoltából csakis a régi rossz felállás maradt jött össze.  

Mondhatjuk, nem ezt a ruhát akartuk, de ahogy korábban sem akarta, mert ugyebár nem szavazta be a képviselőjelöltbe Horváth Tamást a választó, ugyanúgy ezt a régire asszociáló felállást sem óhajtotta az egyetlen javaslattevőn túl a többség.  A polgármester azonban mégis összehozta azt a lehető legrosszabb variánst, amivel csak a saját és  a haverok jólétét biztosíthatja.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCURd6zFZkqcKHy3mcYFt2sNbUNVCyd77gnZs6H64WSWPEB0ELXiW2xJ9z6w_Bvhp_MjJBaTkUlfLlAF-jDKiA3jzW7Y2aV-k_nGf3ZQMlgSj87fVxRt2KpmP9naAFJUEhFBwmXdNvt6M/s1600/DSCF9299.JPG
Horváth Tamás az egyik legvállalhatatlanabb fideszes Ócsán
Így került a Gazdasági Bizottság élére Gallai, és vele együtt rántották vissza Kardost. Azt az embert, akinek legalább annyi kártételt köszönhetünk, mint a két korábbi városvezetőnek. Nem véletlen hát a visszahúzása.  Új fellépőként még Balló Benő és külsősként Pappné Hajdu Katalin kapott tagságot és ezzel újabb közpénzes forrást.  Gondolhatjuk a korábbi évek előzményei alapján, hogy ezek mit fognak véghez vinni a lakosságért. Borítékolhatóan semmivel sem lesznek különbek, mint azok a visszahozott régiek, akik egyrészt felélték, másrészt egymás közt osztották a pénzt, vagy éppenséggel még jobban eladósították a várost. 

Felesleges is tovább ragozni, a nyeretlen és a függetlenek sorát, mert az egész nem más, mint egy szerepjáték.  A lényeg, hogy a döntési mechanizmus, az irányítás és a lepaktált tagság töke a polgármester kezében van. 

Gallai sem vitte volna hirtelenjében annyira amennyire sikerült magát feltornáznia. Ballóék működése, jóléti vendéglátása sem gyarapodhatott volna úgy, és annyira az önkormányzat nélkül, mint ahogy a kecskelábas üzlete sem. Ki ezt, ki meg amazt ad el, vagy éppenséggel etet. 

Akárhogy is, az állítólagos függetlenek tábora sem ér egy jó szellentést. A polgármester orrát sem éri el, hiszen olyan gyenge az egész kipárolgás, hogy ettől a szellőtől a Bukodi alatt állók sem rezdültek meg.

Történt ugyanis, hogy a polgármester az éveken át összeférhetetlenségben munkálkodó volt alpolgármesterét, a termőföldes középiskolai tanárt emelte ki, mint az egyik legjobb befektetést a város számára, mondván a törvény adta lehetőséggel élve a maximális végkielégítésre javasolja búcsúzóul számára.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM0xUF13KS20jo-wMuwCBeJ9mVIWEI10v9-gZEA6P_7QZ5qwT_Xdf-uYmvgUagy2aFWv0ixSASDc7K4GkGQF7UeKeN2TjjGh0r6QFPvuAEzD6eUoo7igNDqrSyjOj4-e2xDJCugg85MHg/s640/DSCF1108.JPG
Így szállították ellenőrizetlenül a Horváth-féle "termőföldet" a volt vasúti lerakó mellől - most újabb pénzt érdemel ( - volt pofájuk hozzá)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxJRw-MdSVmvtUmDb75nx_Hb326X430n0wkpjybRibbw2unEhQ1KCnkdecveVjzUWAApJtCIH0YsLZgQJo83Bu6dV_myHVGHQdWIMhi-_YO04mo4QZbyBHb0S9dmfZ406Ya3UirQ6xgak/s1600/%25C3%2593csai.pngTermészetesen ezt is a maga sanda hazug módján, ugyanis azt állította, hogy törvény írja elő. Ez persze így nem igaz. A törvény csak lehetővé teszi. Az előírja az egy kötelezvényre utalás, ami nem valós. A lehetőség pedig csak egy esély, amit a polgármester átkonvertál egy fajta kötelezvényre.  Természetesen Gallai, Balló, Kozma, Murár azonnal adja magát, ahogy a többi hűbéres alatnokok az öt közül. Első és egyben a hatodik maga a jóságos előterjesztő polgármester volt. Mert ugyebár ennyivel tartozik a Tamásnak; - a mi pénzünkből.

Igaz, Horváth Tamás volt az a tútor, aki képes volt azt hazudni állítani, hogy az Eu-s beruházásban zajló vasúti parkolófejlesztés során zajló építkezés termőföldet teremt. Mindez a megszüntetésre került rakodóvágányok mentén bukkant fel, mint egyfajta lehetőség. Földrajztanárként nem tudhatta, hogy az építési törmelék helyett csak termőföld lehet ott, ahol a földműves paraszt is csak azt mondja: hülye az, aki ilyet mond. Horváthnak volt képe mindezt a száján kiejteni és értelmiségi mivoltát sutba vágva azt állítani, hogy onnan termőföld nyerhető. 

 


És lássunk be, hogy a képviselői többség 6 fővel 2 ellenében és 1 tartózkodással megszavazta a kifizetést  ennek az embernek. A választók által soha meg nem szavazott, jogi értelemben vett összeférhetetlenségben milliókat szakító bukott alpolgármesternek. Komolyan mondom, ezek az emberek a választók ellen mennek és nem őket képviselik.  

Nagy szükség volt Horváth kielégítésére, elvégre alig kapott pár milliók a pénzhajhászásával - a város, a választó meg mit számít ( - nesze neked pici ellensúly)

Szégyen ez a 6 fős társaság a városra és az önkormányzatiságunkra nézve. Az első intézkedésükkel máris úgy szórják a pénzt, hogy azt a liberális oldal is megirigyelhetné.  Hogy akadjon a sarkukon a vacsora.

 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése