2019. november 15., péntek

Megkönnyebülhet az ócsai polgárőség - eggyel kevesebb hajléktalant kell majd elzavarnia (- szégyenletes gyilok)

Mint közzétették havi beszámolójukban, az ócsai polgárőrök rendszeresen zargatták a helyi hajléktalanokat, miközben segítséget nem nyújtottak számukra.  Erről maga a helyi szervezet elnök helyettese (mivel az elnök csak amolyan háttér figura a Boros alatt) számolt be.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/44707085_1911003655658287_5618638438094864384_n.png?_nc_cat=105&_nc_oc=AQlDHPX6sBUtyDRyRi_KtbpXv4XslqT6dj-gC7ZwQ6doDDhcifqp0CLGKIzpleinH5Y&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=dbea5320bda4165c3e3872c9adc77fbd&oe=5E508F67

Boros Tibor aki munkahelyéül az OPSZ - Országos Polgárőr Szövetséget , azon belül pedig a   Baleset és bűnmegelőzést határozza meg a közösség előtt, havi polgármesteri (önkormányzati) beszámolójában többször is arról tett említést, hogy a hajléktalanokat el,- vagy arrébb zavarták.   

Akár napjában elzavarták, zargatták a hajléktalanokat - az illegális munkavállalókat, a gyilkos elkövetők bezzeg zavartalanul tehetnek és tehettek bármit a városban

Cigi, telefon, kocsi és földre hamuzás - juttatás
Ez az emberi üldözés, elzavarás és hasonló tevékenység nem éppen az elvárható és humánus kategória, amire nem valószínű, hogy felhatalmazása lenne bármelyik polgárőrnek is. Mert az, hogy megkérik, vagy felszólítják a távozásra, az más, ahogy az is, ha adott esetben rendőrt hívnak. De az, hogy a Boros-féle alakult bármelyik tagja ezt megtegye, jogsértő.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/41684527_1859717467453573_4514454113534083072_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_oc=AQmuSzHGBgWw7ev4sVZNef0Utipuke2qUaCbFZLZhdhUndg4ncCqqHO9sfITOnjvXaU&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=a05fa68235f063b0458b0d4d44e5196d&oe=5E49CA14A mostani haláleset, ami ugyebár gyilkosság azt mutatja, hogy Ócsán a helyi rendőrőrs és a polgárőri tevékenység ellenére sincs megfelelő közbiztonság. 

A polgárőrség ugyanúgy, ahogy a közterület-felügyelet is inkább eltusol, nem jelent bizonyos ügyeket és azt a saját fel nem ruházott módján próbál elintézni, komoly problémákat vet fel. 

A mostani emberölés szintén súlyos gondolatokat hoz elő.  

2017 nyara Székelyvendéglő Kézdivásárhely - közös családi túra
Riegel Tibor elnök olyan, mint aki nem is létezne. A polgárőség gyakorlatilag Boros Tibor kezében és lakhelyén létezik, onnan irányítják és határozzák meg cselekvéseit. Riegel csupán a nevét adja, egy báb, aki csak amolyan (csendestárs) háttérszereplőként veszi ki részét a juttatásokban. A két Tibor és a család együtt járta be Erdélyt Székelyföld egy részét és ez után kerültek olyan szoros kapcsolatba, hogy Riegel elvállata a névleges elnökséget és Boros a tényleges vezetést, amivel visszatért a polgárőrség élére és annak vezető szereplőjévé vált ismét a korábbi csúfos elnökválasztási botrányt követően, amikor is a kigolyózások sora zajlott a helyi egyesülésben.  A korábbi jó és erős ócsai polgárőrség Boros elnöksége után vált megtépázottá ahol csak a belső ellentétek a személyeskedések és a sértődöttség és a harc volt jellemző. Ebben az időszakban számos jó tagot veszített a szerveződés. A korábbi tagságból a legjobbak lettek elüldözve. Boros ebből a mélységből kapaszkodott vissza, de viseltességét, jellemét ez sem változtatta meg. Riegel Tibor ezt vállalta fel amikor összeölelkezett vele és elnökként névleges felelősséget vállalt az ócsai polgárőrség felett.
 
A hajléktalannal szemben sikerült fellépniük, az elzavarás velük szemben időlegesen sikeres volt, de a bűnözőkkel szemben ezzel a módszerrel nem éltek - mostantól eggyel kevesebb gondjuk lesz a halált követően

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/RZKktkpTURBXy9mZDQ2NTMxZGJhZGMzYzBiZWE0OGQ2MjZlYTg3YTgwNy5qcGeRlQLNAyAAwsM
Rendőrségi elfogás a szálláshelyen
Most azonban, hogy az általuk csak üldözöttként, és sorozatosan elkergetett hajléktalant megölték, Riegel és Boros felelőssége is felmerül a helyi közéletet megrendítő bűncselekmény kapcsán.

Mert miféle polgárőrség az, akitől az ember nem védelmet, hanem üldöztetést kap, akitől nem a biztonságot, hanem félelmet szenvedi el. Ezek a polgárőrök valójában a halálba zavarták azt, akinek semmiféle védelmet nem nyújtottak. Miféle polgári őrség az, aki nem az ócsai polgárőrők őre és védelmezője, hanem elkergetője?  Boros maga számolt be hónapról hónapra, hogy mely napokon hány hajléktalant zargattak, vagy kergettek el. Ezt a Bukodi-féle önkormányzati vezetés a mögöttes lakájképviselőkkel ugyanúgy tudomásul vette, mint azt a garázda hátteret, ami ezt a gyilkosságot lehetővé tette.

Több helyütt is az ócsai gyilkosság viszi a híreket
Érdekes mód a polgárőri jelentések között nem találni azt a Halászy utcai ingatlant, ahol olyan be nem jelentett tömegszállás van, ahonnan a gyilkosok is előjöttek. 

Érdekes, hogy a Bukodi-féle adminisztráció is csak a normális hétköznapi állampolgárokkal szemben használja a feljelentés és a különböző ügyvédi irodák erejét, de az olyan háttérgazdák, vagy félművesekkel szemben, akik ezeket a bejelentés nélkülieket idecsábítják, feketén foglalkoztatják, és számukra szállást biztosítanak, azokkal szemben nem lép fel.  Tehát a polgármester felelőssége is felmerül a mostani gyilkosságban hiszen a mögöttes semmitevésnek ez lett a következménye.


A probléma évek óta ismert Ócsán. A korábbi testületi időszakban, amikor még volt ellenzéki képviselet, rákényszerítették a polgármester az ehhez hasonlatos helyek felszámolására. Aztán, ahogy egy pártcsalád kezébe kerül az önkormányzatiság és a polgármestert semmi és senki nem fékezte, alakulhatott ki mindaz, ami ma Ócsát ilyen és hasonló rossz felemlítésbe hozza. 

A megölt személy szelleme azonban még itt van közöttünk és az eddigi száműzöttként járja be azokat a személyeket, akik ők valójában a halába segítették.  

Boros Tibor alakulatának kergetőzése, Bukodi elfogadott városvezetése, a jegyző semmittevése, és a Cigány kisebbségi önkormányzat tétlensége mind hozzájárulhatott ahhoz a szörnyűséghez, hogy Ócsán egy többek által köztudottan garázdaként ismert társulat 3 cigány tagja egy a polgárőrség által is űzött embert halára verjen.  


Érdekes megtapasztalni, hogy a bátor polgárőreink Riegel Tibor és Boros Tibor vezetésével nem azokat az embereket zavarja el a városból, akik nem ide valók, akik csak csoportosan járnak lopni, verekedni, és mint legutóbb agyonütni. Nem ezeket a helyeket a polgárőrség nem látogatja, ezeket az alakokat nem hajszolja, nem kergeti és ezekről nem tesz jelentés, ők csak a hajléktalonnak szemben lép fel és azokat zavarja el, vagy arrébb. Egészen addig, míg a valós problémát jelentő személyek zavartalanul agyon nem üthetik azt, akit a polgárőrség sem kímélt.    


Micsoda polgári őrség az, ahol a polgárvezető a normális ténykedés, a megfelelő járőrözés és a közbiztonság óvása, a polgárság őrzése helyett  arról számol be, hogy az amúgy békés hajléktalanokat mikor és hányszor zavarták el.  Nem akar senki azokkal a különféle pénzes rendezvénybiztosításokkal előjönni, legyen az focimeccs, vagy több milliós koncert amit a polgárőr tagság ingyen, de a vezetőség pénzért biztosít, mert nem ez, hanem a mögöttes hozzáállás, a vezetői gátlástalanság a lényeg, ami a jelen esetben együtt terheli Riegel Tibort és Boros Tibort párban. Mert ebben a felállásban mindkettejük felelőssége felmerül abban, hogy valójában kit is kell(ene) elzavarni.  


Lássuk be, hibáztak azok, akik nem az illegálisan itt tartózkodó bejelentéssel, lakcímmel nem rendelkező fekete munkásokat a mögöttes szállásadót és az adócsaló foglalkoztatót zargatták, hanem azt a szerencsétlen, akit mindezek nyomán az előbbiek öltek, vagy akár ölhettek is meg.

Ez a helyzet nem jöhetett volna létre azon polgári és hivatalos személyek szerepvállalása nélkül, akik mind valamilyen formában érintettek a helyi közélet ilyenné alakulásban.  Az ócsai polgárőrség felelőssége ugyanúgy adott, ahogy az önkormányzaté (a Ócsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat is) a szociális gondozó szolgálaté, és azoké, akik mindezeket a körülményeket tűrték, ahhoz asszisztáltak. Ők mind részesei ennek a haláleset, ami amúgy megelőzhető lett volna.


Ideje lenne Ócsán az embereknek elgondolkodni azon, hogy kinek adnak bizalmat, biztosítanak
tisztséget, velejáró pénzt, hatalmat, valamint jólétet és ki az, akit ezek a kiváltságosok elkergethetnek, vagy megtarthatnak. 

Mert Ócsán nincsen szükség gyilkosokra. Ócsán nem a hajléktalan jelet veszélyt, nem azokat kell zargatni, nem a békésen együttélőket kell üldözni, miközben a rossz életűeket egészen a gyilkolásik hagyják felfejlődni.  

Ezekért kéne átreformálni Ócsát nem csak személyi alakzatában, hanem gondolkodásmódjában is. 

*

Cikkünk zárását követően érkezett a hír, miszerint a halottnak nevezett férfi talán mégis életben lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése