2019. november 6., szerda

Még sem akkorra készül el az út - csak később lesz járható a szakasz ( - tovább csúszik az útjavítás Ócsán)

A polgármester a legutóbbi tájékoztatóján még azt  hazudta ígérte, hogy a Damjanich és a Székesi a meghirdetett korábbi időpontokkal szemben csak október közepén fognak aszfaltozni, aminek nyomán vélhetőleg a hónap végére fog elkészülni az út.

A héten azonban kiderült, hogy amit a képviselőknek előadott szeptember 25.-én a hivatalban, az nem állja meg helyét, nem igaz., mivel a lakossági fogadóórán már megint egy másik új időpontban határozta meg a munkálatok ezen szakaszát. 

Sokan vannak, akik azt is lájkolnák, ha szellentene a mester - többen azután is bókolnának

Az ócsai polgár azonban lassan már nem tudja követni ezt a tolvaj tempót, aminek során nem csak az időt lopják ki alóla, hanem a beruházás költségeit elhúzzák, mint egyszerű lakosnak a nótáját a kommunális adó végtelenbe vegyítésével. 

Nem hiába a lyukas kassza, és a választások előtti hacacáré nagyon megnövelte a költségvetési hiányt. Így az is elképzelhető, hogy a munkálatok elhúzódása nem a kivitelező hibája, hanem egy ugyanolyan nem ismert mögöttes megállapodás következménye, amire már volt példa a vasúti parkolóberuházás során a monori B2 Trans kft és az önkormányzat vezető tisztségviselője közt, amikor is a törmeléket a Székesi végén levő kiserdőbe szállították és titokban beásták.   

Az illegális lerakás azonnal igyekeztek elfedni - azonban mégis lebuktak ( - még sem lett ügy belőle, holott ők kevesebbért is feljelentést tettek, vagy bíróságra futottak a lakossággal szemben)

Ezért is maradhatott el, és nem volt ünnepélyes parkolóátadás Ócsán.  Az akkoriban alvállalkozóként bevett  cég jelenleg törlési eljárás alatt áll. "Üzleti kapcsolat létesítése csak nagy körültekintéssel vagy egyáltalán nem javasolt." jelöléssel még megtalálható a Nemzeti Cégtárban.  Mindez jól illusztrálja, hogy Ócsán a városvetés kikkel kooperál. Persze az egész ügyletről a polgármester azóta sem tett közzé beszámolót. Pedig, amíg ezzel az ügylettel el nem számol, addig ez mindig egyfajta korrupciós tényezőként fogja terhelni nem csak magát a Fidesz adta városvetést, hanem Ócsa választóinak összességét, hiszen az újraválasztással egy ilyen kétes vezető kapott bizalmat az elvakultaktól.

Kormányhivatalban pártalapon elsikálták az ügyet - a városi közvagyon érezte meg ennek a simlisségnek a kárát (- az önkormányzati egyezkedők eddig még megúszták)

Minderre a polgármester válasza csak annyi volt, hogy ha ezt tudom, akkor "fel sem veszem"! - mármint a telefont az ügy után érdeklődő újságíróknak.   Mindez persze nem jöhetett volna létre, nem valósulhatott volna meg az itteni közterület-felügyelet és a polgárőség hallgatag közreműködése nélkül. Ők mind úgy tettek, mintha az egészből semmit nem vettek volna észre, annak ellenére, hogy a cselekmény hónapok át zajlott.  Az egész annyira hihetetlen, hogy a lakosok mai csak elképedve olvassák az események felelevenítését. 

Hiába jöttek mentek 40 tonna törmelékkel napjában többször a billentsek - a szemfüles polgárőr és a közteres nem akarta meglátni, és nem adott írásos jelentést a történtekről ( - inkább belapultak a városvezetés lyukába)

A felvetés alapjai adottak, hiszen adott a példa és volt már rá precedens, nem is egy. Valójában itt is a lakosság lesz az utolsó, aki megtudja az igazat. 

Mint ismert a polgármester nem egy szavatartó ember. Azt amit mond, vagy ír, azt sem lehet  készpénznek venni. Ott van a játszótér esete is, aminek átadását szintén októberre ígérte. A választások előtti tacepao a beváltatlan ígéreteinek egyik valós hírközlőjévé vált.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/66348185_1076369159419099_864934408287682560_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_eui2=AeHjcRgAEgNPfgb06SwEvyjt7a0cQK3IWpi6wsNlaYAG9NReYT9Wog45uZpCW2sJwdkp3ZdkWP_qQLNhKE4sohcgtxvkgFN2IuBKJd1wSjdmfg&_nc_oc=AQly-CdGuZC1odDpC3KAnwk4wTtiG-tAgVP0jPoruPh5IWm5tfSEouJuTtY0gjDZYI4&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=a89468a1e2765dbfe637e9a106056e5a&oe=5E480B7A
Októberi befejezést hirdettek, de ez sem lett valóság - a nyert választást követően meg már semmi nem olyan fontos, mint a felturbózott adósságállomány év végi kilebegtetése ( - játszótér ráér, szerepe átértékelődik)

Az önkormányzati választásokat követően ez is csak egy ámítás volt, aminek semmi valóságalapja nincs. A fogadóórán feltett ez irányú kérdésre az volt a válasz, hogy ez egy tervezett leállás, hiszen a feltöltésnek ülepednie kell. Már csak azt nem érti az egyszerű halandó, hogy ezt előtte miért nem tudták, vagy ha mégis számoltak vele, akkor miért hazudták az októberi átadást?

Ugyancsak ez vonatkozik a Damjanich és a Székesi közútjaira. A jelen állás szerint, ami szintén a  fogadóórán hangzott el, már csak a november közepére valószínűsített aszfaltozást említette a polgármester. Ez önmagához képest is újabb 30-napos késedelmet jelent, miközben azt sem tudni, hogy ez valós ígéret, vagy sem.  

Egy másik időpont egy újabb  ígéret a korábbiak után

Az ismert probléma továbbra is az, hogy ennek a szakasznak a feljavítása eredetileg 2015-re datálódik. Az eltelt 4 év sem volt ezek szerint elég a felkészülésre és a feladat végrehajtására. Érdekes, hogy ennyi idő után is képes az önkormányzat ilyen átgondolatlan és zavaros munkálatokba kezdeni. 

Az ismert esetek nyomán természetes aggodalom és bizonyos fenntartás van az ócsai emberben az önkormányzat irányába. Ami onnan  jön, vagy afelől publikálnak, az legalább annyira esélyes, mint a lottó. A Damjanich felújítására már öt éve tesszük az ikszet, de még mindig nem jött be, annak ellenére sem, hogy már kétszer-háromszor is biztos időpontot adtak meg hozzá.  

Az erre tippelő lakosság egy része szerint a polgármester lenne a legjobb halál, mivel ha ő adhatná meg, vagy határozná meg a végső időpontot, biztos, hogy az se jönne be neki.  

Így maradjunk csak annyiban, hogy majd csak lesz egyszer bitumencsík a kátyúk szabdalta út helyén.

Elvégre van rá még jó pár éve, hála  megjelent és a távol maradó választók akaratának.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése