2019. november 25., hétfő

A közterület egy részével eladták a járdát is Ócsán - a profitéhség elvitte a gyalogutat ( - értékesítették ami volt)

Sok minden megtörtént már Ócsán. Volt, hogy egy utcát parcelláztak ki és építettek oda házat, ahol az autók jártak. Most szinte ugyanezt tették a gyalogosok hátrányára.

A helyszín majdhogynem egybeesik, hiszen korábban Ócsán közel ugyanott a Nefelejcs utcát törték meg és zárolták két ingatlanra kiadott építési engedéllyel, most ezzel szemközt a Vadvirágban számolták fel a járdát. 

Vadvirág- Nefelejcs u. sarok, a megmaradt, de sehova se vezető  és az eladott járdaszakasszal - beépítették

A kettéfűrészelt Nefelejcs utca - beépítették
Míg a korábban egyenesen bejárható utca két részre szakadt és az egyik oldalon zsákutcává válva folytatódik.  A minap éppen egy nem helyi autós kért segítséget, mert nem találta a megadott utcához tartozó házszámot és az utca folytatását, mert ott egy garázsbejárat állt, és zárta el keresztbe az utat. 

Mindezek után az sem okozhat nagy meglepetést, hogy ezen a részen a Nefelejcs torkolatában levő melletti Vadvirág utca Székesi felőli részén a gyalogjárdát árulták ki és adták el építési telekként.  

Itt még adott volt a járda a Székesi-Vadvirág kereszteződésében - igaz, soha sem takarították ( - a haszonlesők eladták)

A szóbeszéd szerint ugyanannak a vállalkozónak, aki évekkel korábban egy kisebb lakónegyedet épített a vele szemben elhelyezkedő tömbön.  Az komoly viták és panaszok tűzszerészében állt, mivel kiderült,. hogy az önkormányzat engedélye nyomán kellően meg nem alapozott  egy silány minőségű házakat húzott fel, aminek nyomán a népi bölcsek csak "Titanic-telepként" aposztrofálják a pénzéhes térnyerést. Az, hogy ki volt éhesebb, a vállalkozó, vagy az engedélyezésben szerepet játszó önkormányzati illetékes, azt ugyanúgy nem tudni, mint a mostani eset során sem. 

Ócsa, Vadvirág utca napjainkban járda nélkül az eladásra kínált házakkal - vajon ki járt jól a közterület és a járda eladásával ( - haszonlesők)

A közbeszéd szerint azonban Ócsán nem történhet semmi sem a polgármester tudta és engedélye nélkül. Így ha ez megtörténhetett, az csakis a polgármester közreműködésével jöhetett létre.  Olyan ez, mint a Vasúti parkoló építési törmelékének az önkormányzati telken való láthatatlan elhelyezése. Az is a két főtótúr, a polgármester és az alpolgármester közreműködésével jöhetett csak létre. Érthető mód arról sem számoltak be a közvélemény előtt, ahogy a járdaszakasz lakónegyeddé nyilvánításról sem. Ezt is valahogy suttyomban hozták össze. Az is elképzelhető, hogy valamely belterületi átminősítéssel együtt csempészték oda a képviselőknek azt a helyrajzi számot, ami a járda ezen részét takarta. Így amolyan vegyes-vágottként illeszthették be a sorba. Aztán, amikor ez is megvolt, akkor szóltak a vállalkozónak, hogy jöhet dellázni, mert meg van az átsorolás, kezdheti indítani a tervet.

Ennyi maradt a járdából a Vadvirág-Nefelejcs u. sarkán - ezt a darabot nem tudták értékesíteni, mert előtte már ház állott ( - a többit beépítették)

Nos ebből a részből és kicsit a volt piaci területből kiszakítva épülhetett fel az a három kétlakásos épület a Székesi-Vadvirág sarkán, ahol a járda vonala halad, amit a látottak szerint 38 millió körül vesztegetnek. Ez hattal szorozva több mint 200 milliós üzlet. Vagyis jut is marad is mit osztani, szorozni a közterület feláldozása nyomán.

A polgármester szerint "korrupciós vizsgálatra itt egyáltalán nincs szükség" - Bukodi Károly székfoglaló beszéde októberi beavatását követően

Van hely, ahol külön figyelmeztetnek erre
A járda és a szemetes helyén itt már ház áll
Ezek után szinte természetes, ha a polgármester felháborodásának ad hangot akkor, amikor olyan hírek jutnak a fülébe a választások során, hogy egyes jelöltek  bizonyos korrupciós vizsgálódást szerettek volna.  Hogy is ne háborodna fel ezen egy olyan tisztakezű polgármester, mint az ócsai, aki a szintén korrupciógyanús környezetszennyezéssel sem számolt el, ahogy az oxyfa ültetvényekbe fektetett pénzekkel és annak hátterével, valamint a szintén ebbe a kategóriába sorolható Tsz-Iroda beruházás kiköltekezése kapcsán is szóba jött vagyonvesztéssel kapcsolatosan sem sokat teketóriázott.  A lényeg, hogy ezek az üzletek mind lebonyolódtak, és rajtunk itt élő, itt adózó lakosokon kívül senki más, csak a költségvetésünk károsodott.

Most éppen egy járda veszett oda az általa nyert haszonra cserélve. Kit érdekel ez az apróság, amikor eddig sem foglalkoztak a helyi problémákkal az itt élők.  

A lényeg, hogy a városvezetés szépen fejlődik.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése