2019. augusztus 25., vasárnap

Ócsa városképe egyre romlik - közpénzes cola és pogácsa volt a cél a kúria előterében ( - ünnepi leépülés)

Az éves kerékpártúrákról készült képek alapján érdemi különbség látható a három évvel ezelőtti és az idei fogadtatás közt.


Mint bevett szokás lett, augusztus 20-a alkalmával kerékpározni hívja az ócsaiakat a polgármester. Ezen esemény alkalmából a polgárőség kísérete alkotta biztosítás mellett zajlik le az esemény, hiszen Ócsán erre nincs megfelelő létesítmény. Azért ez elég veszélyes.  

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, motorkerékpár, fa és túra/szabadtéri

Érdekes azonban azt meglátni, hogy a polgármester véletlenül sem oda szervezi az utat, ahol biztonságos, kerékpározásra kijelöl és védett útvonalak vannak. Nem is a városon belüli kőrre hívja a népet, hanem olyan szomszédos település felé, ahova nem vezet jelölt kerékpárút. 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, kerékpár, fa, égbolt, túra/szabadtéri és természet

Idén a Bodrogi Kúria volt a cél, ahol előkészített frissítővel vendégelték a beérkezőket, Ez azért fontos mert számos helyi lakos van, aki még nem járt ebben a zárt birodalomban. Számukra jelenthetett bejutást, és élményt ez a tekerés.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/68589460_1108670312855650_6759459383446339584_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_oc=AQlF9L6CWkUEWnoR1DL63cYDwn-Q0-YJLBZ5HFtTh3v-HI-xuU2B6bUH9Encr8B73Xw&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=6bcc4e2d401d3d871a1d375362c5d2cc&oe=5E03D2B1

Ami pedig az esemény ócsai fogadtatását illeti, elmondhatjuk, hogy a kisvárosi színvonal sokat romlott az elmúlt évek alatt.  Mert míg három éve a Városháza előtti fák alatt székek és asztalok előtt lehetett hűsölni, addig az idén már se árnyékot adó fák, sem pedig odakészített bútorzat nem fogadta az indulókat. Csak a foltokban gazos, Városháza előtti központi rész a lepusztult elhanyagoltságában volt látható.


Ócsa városkája nagyon különböző képet fest magáról.  A polgármesteri háttér mindig igyekszik színesíteni a környezetet, de a valóság ennek ellenére mást mutat.  Már a külső szemlélő, a fotós háttérmunkája is azt ábrázolja, hogy a polgármesteri évek előrehaladtával a városkép nem hogy javulna, hanem romlik.   Még akkor is, ha a részvevők számára biztosított "ingyen" cola és a pogácsa az inárcsi Bodrogi kúriában egy olyan dolog, ami Ócsa számára csak álom lehet.


Ezt illusztrálta az idei polgármesteri kerékpárostúra.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése