2019. augusztus 5., hétfő

Lóréven olyat láttak, amit mi ebben a városban nem - hajrá ócsai Fidesz ( - sehol másutt nincs ilyen vezetés)

Az Ócsát is magába foglaló  országágülési választási körzet, a 11-es pártpolitikai vezetés olyan megosztást tett közzé, amivel az itt élő ember nem tud mit kezdeni.


Legfeljebb csak bosszankodni. A Ráckevéhez tartozó Lórév a körzet határában egy 300 fő alatti apró település. A 9 ezres Ócsához mérten majdhogynem jelentéktelen a számunkra, de nem az a helyben lakók és az ottani vezetők számára.  Mindez a Fidesz Pest megye 11. választókerület megosztásából derült ki.


A 292 fős településnek ugyanis sikerült pályázata során olyan előrejutást véghez vinnie, amire  kisvárosi vezetésünk majd 10 éve képtelen.  

Bukodiék Ócsáján nem hogy aszfaltozó gépet, de még csak normális brigádot sem látni az úthálózat hibáinak javítása során. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/67801970_2383067118415308_3069580055203020800_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_oc=AQlGMSuiFMW4GoSlmzkDBrdeeZLLIgPKbceEVpbCFaMdg91LKQaBTMrWPGjWIpH3stM&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=586e80d1ee14a26fad6e95336a3d5ca2&oe=5DE0C2AA
Városkákban csak  az ismert bantu hagyomány szerinti lapátos technika, és az ementáliból ismert lyukas pénztárca járja. Csak míg az ementálisba az érlelés során egy nemes folyamat zajlik a lyukak kialakulása végett, addig Ócsán ezzel szemben egy nemtelen és csak a korrupciós folyamatok által szaggatott kátyús képződmények emlékeztetnek a sajt lyukaira.  Azokra az elfedni képtelen helyi képződményekre amiket az itteni korrupciós folyamatok sem képesek befedni.

Ócsán a lyukak legalább olyan tartósak, mint az Ementáli képződményei. Annyi különbséggel, hogy az ementáli ezzel népszerű és fogyasztható, Ócsa útjain található lyukak azonban se nem népszerűek, se nem emészthetőek.   A mai világban mindezt a jelenséget értetlenül és hüledezve fogatja a normális ember. Mások erre inkább anyáznak, amit pedig talán a polgármesteri ház szomszédságában élő lakó fogadhat csak  köpködve.  

De miről is beszélünk, amikor a Pánczél Károly az ócsai polgármester druszájaként lelkesítő hajrázásba kezd Lórév kapcsán.  Ott, ahol nem csak egybefüggő új aszfaltos útra, hanem szépen kövezet csapék elvezetőre is futja ehhez.  

Ócsán ezzel szemben nem hogy a kubikos árkolásra sem futja, de még az 5,5 méter széles útra sem.  Bukodi polgármester magáncélra használt közpénzes autója, és a foci mindent visz.  Ahogy Horvát alsegéd összeférhetetlenségéből származó pénzügyi veszteséget is megérzi a városlakó, úgy a kommunális adó befizetései úgy vesznek el a semmibe, mint a lórávi aszfaltozó gép. 

Ócsán csak a polgármester és árnyjátékosai élvezik a helyzetet. A városi népség pedig buta ember módjára hallgat ott és akkor, amikor a paraszt már vasvillára hányná az egész trágyadombot. 

Végezetül a magunk részéről csatlakoznánk Pánczél Karcsi lelkesítő bejegyzéséhez, miszerint választások előtti hajrá van; 
tehát hajrá Ócsa.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése