2019. augusztus 24., szombat

Novemberben átadták, április után bezárták - egy iskolai parkolót szüntettek meg érte, mégsem használható

Tavaly a novemberi hidegben adta át büszkélkedve a polgármester a gimnáziumtól elvett parkolónak kialakított telekrészen létesült Fitnesz parkot, amit aztán április derekán az egész nyári időszakra bezártak.

Novemberben a hidegben már kabátban került átadásra, a tavasz végétől egész nyáron át végig lezárva tartják

Bukori polgármester olyan mint a piaci kofa, aki a mérleg  egyik serpenyőjébe téve ad, a másikba helyezett ellensúllyal pedig lemérve az áldást, elveszi az emberektől az érte járót. A kétes városvezető is hasonló mód járt el a gimnázium számára létesített parkoló vonatkozásában, amikor a milliós bontást ezzel indokolva fogadtatta el, majd amikor ez már rendben volt, akkor pedig úgy vette el, sajátosa ki a területet, hogy a gimnazisták (tanulók, pedagógusok, dolgozók) csak tiltakozásukat fejezhették ki. Vissza azonban nem kapták.

Április 15.-én jelentették be a folytatást - majd lezárták a területet

Aztán ebből is sértődés lett. A polgármester epés szavait a testületi ülés jegyzőkönyve őrzi, ahol kifejezi azt a nem kevés megbecsülés-deficitet, amivel a Bolyai tanárait méltatta.

A lenyúlt parkoló pótlásaként a kilométeres buszmegállónyi távolságra levő vasúti parkolót ajánlotta fel, ami ugyebár nem ugyanaz.  Az ilyenkor felmerülő kérdés, hogy ha ott annyi a szabad hely és adott a tér a piac, valamint az állomás között, akkor miért nem oda vitte az általa favorizált Fitnesz park elképzelést és miért nem helyezte oda, ahol amúgy is rendezetlen a terület?   

A józan gondolatokat nem érdemes keresni egy olyan vezető cselekvései sorában, aki csak a maga diktálta elképzeléseket, az erőszakos nyomulások mentén, ha kell hamis ígéretekkel, becsapások mentén képes megvalósítani. 

Június vége felé még mindig az elkészültére vár mindenki - ha kész lesz, majd szólnak

Az utóhatások persze soha nem érdeklik.  Téves magabiztosságát a közelgő választások sem rendítik meg.

Jelen esetben sem sokat foglalkozott azzal a gondolattal, hogy a november átadott Fitnesz parkot abban az időpontban záratja le több hónapra, amikor az embereke szabadságon lévén éppen a szabadidejük terhére vehetnék birtokba. Így a polgármesteri önkény hatására egész nyáron át zárva tartották és nem használhatták a városlakók, mondván a polgármester a fejleszt. Az átadást pedig már a választási kampányába illesztve kívánja beharangozni. Ezért és ennek érdekében zár ki 9 ezer érintett helyi lakost a használatból több hónapra. 

Április 15.-én jelentették be, hogy a beruházás folytatódik a volt "kisgimi" területén! A fitneszrészleg mellett nyáron további sport- és játszóeszközökkel bővítik a parkot.

Ennek immáron több hónapja volt, és közben az is kiderült, hogy a fű is kinőtt és zölddel a beruházás, de azt mégsem vehetik igénybe az emberek.  

Már a fű is kizöldült és a játékok is a helyén - még sem lehet használatba venni augusztus elején


Érdekes, hogy az Ócsai Spartan Training Group, most nem szól, nem lelkesedig úgy, mint novemberben, de nem is panaszkodik, hogy most miért nem tudják használni azt, amit korábban igen.

A Fitneszpark, a hozzácsapott játszótérrel, és a lefüvezett résszel továbbra is hasznavehetetlen, azt zárva tartják.    

A beruházás során többen szóvá tették, hogy jó lenne egy árnyékos rész, esetleg fás terület, valamint ivókút és Wc, valamint szemetes is a játszótérhez kapcsolódva, hogy igazi gyerek- és valóban felhasználóbarát legyen.  Az átadás azonban nem ennek a hiányában  és az erre való várakozás jegyében csúszik. 

A terület továbbra elzárva a lakosság elől - a használat kizárt

Mint ismert, szombaton indul a választási kampány. A polgármesternek kevés érdemi muníciója van a várost illetően, hiszen míg másutt komoly fejlesztések történtek, sorra létesültek közintézmények, (hol óvodabővítés, hol bölcsőde, uszoda, tenisz, vagy kézi- illetve röplabda pálya,) és az közúti fejlesztések során járda- és kerékpár-úthálózatok, közlekedési utak, csomópontok újultak meg,  addig Ócsa városvezetése ezekben nem jeleskedett.  Mindezek hiányában a polgármester csak abba a kicsibe tud kapaszkodni amit fel tud mutatni. Ez pedig édes kevés a boldogsághoz.

Mégis úgy tartják, hogy a meglévő Fitneszpark és a hozzá kapcsolt közös játszóudvar a választási kampány részeként kerül a programba és ezért annak visszatartása. Az átadást a polgármester szimbolikus és pártos keretek közt kívánja megvalósítani úgy, mintha valamilyen nagy dolog történt volna a városban. Pedig az egész egy jelentéktelen esemény a szomszédos települések fejlődésének vonulatában. Az egészből úgyis csak annyi marad, hogy ezért az elcseszett produkcióért egy gimnáziumi kis épületet, majd annak nyomán egy iskolai parkolót áldoztak be és használtak fel a polgármesteri érdekek (politikai és választási) mentén. 

Mert ugyebár, ha nem olyan suta és rossz megbízási szerződést kötöttek, ami egy ilyen volumenű (nem is olcsó) munkát hosszú hónapokra elhúzva képes csak teljesíteni, akkor nem marad más, csak az emberi gyarló hozzáállás, vagyis az önös érdek, vagy a lakossággal szembeni érdektelenség. Ezrét nem használható ma sem ez a kampánylétesítmény.

Vagyis elmondható, hogy mindazért került kizárásra több ezer ócsai a vitatott park használatából a nyári hónapokra, hogy azt a polgármester a kampánya során adhassa át. 

Ez pedig inkább szégyen, mintsem dicsőség.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése