2019. június 4., kedd

Nemzeti Összetartozás Napja - 2019 Ócsa

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján az igazságtalan trianoni “békeszerződésre” emlékezve került elfogadásra és törvénybe iktatásra a Parlament által 2010-ben.


Ócsán sokáig nem tartották meg "hivatalosan", annak ellenére, hogy külön felkérés és igény is volt erre a lakosság részészéről. Horváth Tamásnak a polgármesternek és a mögöttes testületnek akkor túl sok lett volna.


Aztán Ócsa felvidéki testvérvárosának látogatása éppen ekkorra esett és már nem volt kép a bőrükön továbbra is elsumákolni ezt a napot. Azóta Ócsa önkormányzata is a hivatalos megemlékezés része, ahol a polgármester egy letelepült-átköltözött vagy éppen a kormánypárt országgyűlési képviselője tart beszédet.

Ócsa polgármestere korábban úgy lehetett ezzel, mint október hatodikával. Neki sem ez, sem az nem volt fontos. Erre már odafigyelnek, október pedig még nem jutott el a felfogásáig.

Június 4. a Nemzeti Összetartozás Napja. Országszerte megemlékezéseket tartanak, és Kárpát-medence-szerte szintén megemlékezik a magyarság országnyi szétszakításáról a nemzet.  Az a nép, mely a szocialista és liberális ideológia szerint nem elfogadott. Gyurcsányék szavazati jogot. letelepedést sem biztosítanának számukra. Kovácsék MSZP-je pedig 23 millió román bevándorlásával fenyegetett az elfogadás és a választójog kapcsán. Idővel kiderült, hogy ezek a szélsőséges megközelítések csak a politikai szélforgók hálójának feszítői, és nem a nemzeti egység, az összefogás hívei.

Gyurcsányék DK-ja és Kovácsék szocialistái mind a nemzetellenes pártpolitikának az érdekelt széltolói, akik ugyanúgy képesek a hazájukat ezen egyesülésben beáldozni, mint annak idején a Szovjetuniónak.  Nem mások ezek, mint annak a hazaáruló Kádárnak az utódai, akik ma is és máskor is képesek elárulni, vagy éppenséggel kiárulni a hazát.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/61308113_1045725915816757_1063273068849266688_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_eui2=AeEFbYSFt9FX6ly4yEChTzGj1bB8M-gEXBUTOdtNbJ_r1VBamwN2iaxuUCwR8s23K7jA3ocCNy9zNlKJEgA0-Urj4NYkfZ-uuBLBM84Ws-CFZg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=0357408ea87d48be19a73096beded6ef&oe=5D9B0D53 Mindezért szomorú volt megtapasztalni Bukodi és Horváth évekig tartó hozzáállását és viszonyulását ehhez. 

Szerencsére azonban ma már ez sem tartható. Ócsán is van megemlékezés. 

Idén az előző évekhez hasonlatosan a szólalnak fel az önkormányzatban érintett emberek. Majd az Ócsai Népdalkör lép fel.

Hazánkban összesen 154 településen, illetve iskolában rendeznek közös éneklést. Hétezer gyermek közreműködésével éneklik el a Kézfogás című dalt, a magyar összetartozás himnuszát a budapesti Kossuth téren.

Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző hétfő reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió közös műsorában mondta el mindezt.

A közös éneklést a 99 éve aláírt trianoni békeszerződésre emlékezve, s a magyar nemzet összetartozását ünnepelve adják elő.

Szakra Tamás kezdeményezéséhez a Kárpát-medencében több száz alapiskola és kórus csatlakozott, hogy ugyanabban az időben énekeljék a Kézfogás című dalt. A közös éneklésbe több felvidéki alapiskola is bekapcsolódott.

A Nemzeti Összetartozás Napja a magyarság összetartozásának ünnepe. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése