2019. június 17., hétfő

Elkötelezettséggel, vagy anélkül - nyilatkozik az iskolaigazgató az étkeztetőnek ( - miért a TsGastro van a tejben)

Az ócsai Halászy Károly Iskola konyháját korábban nagyon szerették a diákok, ráadásul több helyi lakos is vitt, vásárolt készételt, hogy ne keljen főzni. Aztán egyszer csak minden megváltozott, amikor a városvezetés kiárulta a konyhákat.  

A TsGastro a helyi étkeztetési ellátó bizony beépült a városi közéletbe az étkeztetése által. Ha az étel nem is mindig dicséretes, de a jó kapcsolatra való törekvés az. A tanári étkeztetés biztosítása is ennek az építő kapcsolatnak a része, ahogy az iskola- és a városvezetéssel is ezt célozzák, elvégre az étkeztetési üzlet nem kis pénzt hoz és visz a konyhára. 

Értesülésünk szerint Kovácsné Kovácsi Beáta iskolaigazgató asszonyság sem maga kosztol csupán a szolgáltatónál. Hallomás szerint a fia is étkezik. Az ő megelégedettségi indexe fontos a cég számára, elvégre a visszajelzések a tanároktól érkező fontos igazolás a  szolgáltató számára. Ezzel bizonyítják, hogy jót és jól főznek.


Ezen és ezért nincs mit csodálkozni azon, hogy a helyi általános suli református vezetője a Ts Gastro "ingyenes" magazinjában adhatta elő magát. Mindezt a martonvásári Gulyás Fatime intézte és vitte be a szerkesztés alatt álló laphoz, ahol szerettek volna elérni a több intézményből érkező pozitív visszacsatolást a szolgáltatásról.  Elvégre ezért, a jó hír keltésért dobták placcra az újságot. Ami Ócsát és az általános illeti, itt az igazgató vagy nem abszolválta a feladatot, vagy nem tudott igazán jót írni. 


Az írásából a semmitmondás, az étkeztetéssel, az ellátással kapcsolatos szótlanság és csak az öntömjénezés jön elő. Az is csak erőltetetten, egy gyenge fogalmazásban. Egy ilyen feladatteljesítésért egy átlagos középiskolai magyar szakos nem adna jó jegyet. A célként szabott feladatot nem értette, azt nem fogta- és nem jelenítette meg az írás, viszont amiről megnyilatkozik, annak semmi köze az iskolai étkeztetéshez. Márpedig a TsGastro tavaszi magazinja az Ízelítő mégis csak erről, vagyis az étkeztetési ellátásról lett volna hivatott szólni. 

  A magazinban megjelenteket a lapkivágással kívántuk bemutatni, gondolván azon kedves érdeklődőknek, akikhez nem jutott el a hír.

Ami a mentort, Fatimét illeti, Ő Ócsán kezdte a Ts-nél, majd kihízta magát, és nem csak magasabb pozíciót, hanem kocsit is kapott a megbízatás mellé. Azonban a helyi megoldatlan problémák csak nem szűntek. Hiába a meggyőzés, a szándék, a "píár" az ellátás színvonala nem igen javult. A feladatellátás rendre problémákkal volt terhes. Hol szakács, hol konyhai dolgozó hiányzott, hol pedig élelmezésvezető.  Valahogy nem maradtak itt az emberek. Sem a bejelentés, sem a bérezés, sem a munka nem kedvezett annyira, hogy az állandó és megbízható csapat összeálljon. Volt itt helyi szakács, örkényi, és ki tudja még ki. Az élelmezésvezetőként kezdő Fatime is Martonvásárról járt ide, de az utána érkezők közt sem nagyon volt helyi, aki tovább maradt volna.

Fatime és Bea utoljára még együtt bálozott a Halászyban, aztán Ő is elhagyta a várost. Fatime szinte mindent eltüntetett közösségi oldaláról, ami a Ts-re emlékeztetné. Mintha legszívesebben kitörölné, vagy letagadná az egészet. A Ts és Bea azonban marad. A Ts és Beácska is, az aki volt. Az ócsai étkeztetésbe új lány érkezett. A kapcsolatépítés újra indult. Rebekát már bemutatták, aki igyekszik jó benyomást elérni. Legalább a városvezetésnél.

A mostani üdvöskével a grízes bulin többen találkozhattak. Ő már a helyi képviselője az étkeztetési szolgáltatónak.


A polgármesternek tetszik a szolgáltatás azon része, ami ebből érdekli. Az ellátottak pedig már beleszoktak. Még volt, hogy a helyi önkormányzat is besegített a munkaerő keresésébe.  Az étkeztetés melléktevékenysége ként biztosított focista ebédek, a tejbegrízes fesztiválok pedig amolyan önfinanszírozó reklámtevékenységként belefértek a kondérba. 


 Ez a napi iskolai menza mellett a városvezetésnek olyan bónusz, amiből csak jól jöhet ki a műsort szervező, mert a  helyiek bulira éhesek. A tejbegrízfesztivál pedig ezt az éhséget enyhíti olcsón.

Fatime ment, Rebeka jött, Beás asszony maradt.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése