2019. június 2., vasárnap

A polgárőrvezetés (OPSZ) arany embere utálja a töketlenkedést - szerinte ki kell csáklyázni azt a kurva hajót

Közösségi oldalán fejtette ki véleményét az Országos Polgárőr Szövetség bearanyozott tagjaként ismert helyi polgárőr vezető azon nem tetsző véleményét, ahogy az állam hivatott szakszolgálatai viszonyulnak a dunai kishajó katasztrófához. ÓCSA Városi Polgárőr Egyesület egyik ismert vezetője nem először ekézi a kormányzathoz köthető vezetést és sokszor a hozzá sem kapcsolható dolgokat.


"Kezd elegem lenni… Na, most kezd, de nagyon elegem lenni a dunai hajókatasztrófát követő felesleges és káros hullámverésből! Mint minden normális ember, természetesen döbbenettel és részvéttel osztozom a tragédiában érintettekkel, áldozatokkal és hozzátartozóikkal. Mindezeken túl azonban elvárom az érintettek politikai és szakmai képviselőitől, hogy hagyják végre békén a magyar hatóságokat, a mentésben hősiesen, emberfeletti erővel küzdő szervezeteket!"

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/61078584_2288033058128665_8186611637914959872_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_eui2=AeFAcrfut2Bb1QJyOMU_XFNjxGKaky1pAG5JEpNkbKVR-8HoRO47RllM983tgikoS8FIi6IbtPhgm7cAHtiRiezH4YA2Dwn6x0fmJZ6PH3NWhQ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=0f378d08a4110f134b6bf22f46445135&oe=5D942ECAAz Országos Polgárőr Szövetség által adományozott Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatú tagja az a Boros Tibor aki az Ócsa Városi Polgárőr Egyesület alelnöke, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja, valamint ismert jogsértő, aki képes másokat úgy pellengérre állítani, hogy azzal személyiségi jogsértővé válik. Ez a kitüntet közéleti személy Ócsa város meghatározott hangadója, aki nem csak a polgárőrséget vezeti, hanem politikai szegmensű véleményét is megosztja közösségi oldalán, ahol több országos érdeklődésű dologgal is képes foglalkozni.  Ezen megosztások során nem egyszer alkotott véleményt a miniszterelnökről, a kormányról, a sporton belül a fociról és most legutóbb egy közlekedési balesetről. 

Ez utóbbi az, amikor egy svájci bejegyzésű, ukrán kapitánya által irányított, külföldi turistákat szállító hajó maga alá gyűrte azt a magyar nemzetiségű és tulajdonú városnéző kishajót, amin a kétfőnyi hazai legénységen kívül dél-koreai városnézők voltak. A baleset során a kevés számú kimentett túlélőn túl a jelen álláspont szerint többségében eltűntnek és halottnak nyilvánítottak maradtak hátra.  A baleset után nagy erőkkel megindult a mentés, amit politikai ellenzéki oldalról a mostanság divatba jött utálatossággal és gyűlölködéssel terhes negativitással publikáltak.  


A baleset sok nemzetiségű érintett kapcsán, valamint az érintettek száma és az eset ritkasága kapcsán Európa-szerte és azon túl nagy sajtóvisszhangot kapott. 

Az áradó Dunában az erős sodrással szemben haladó 24 méter hosszú, 50 tonnás kishajó 7 másodperc alatt elsüllyedt, a rajta utazók többségével együtt. Budapesten a Margit-híd lábánál, 9 méter mély hullámsírban fekszik. A zavaros vízben bulvárok által eddig megközelíthetetlenül.  Időközben egy nemzetközi mentőcsapat állt össze Budapesten a lent rekedtek felkutatása és az elsüllyedt hajó kémelése céljából. Mindenki a legjobb és legfelkészültebb tapasztalattal rendelkező speciális szakembereit igyekezett bevetésre küldeni. 

A nyugdíjazott díszkatonából lett kisvárosi polgárőr elnökségi tagja az aki a Megyei Polgárőr Szövetség élén állva azt aposztrofálta az eseményről közzétett közösségi bejegyzésében: "hibás a filozófia, amivel menteni próbálnak! Nem búvárkodni kell! Meg kell csáklyázni a hajótestet és ki vontatni a Duna fősodrából! Meglásd úgy is ez lesz végeredmény!"


 A belügyminiszter által tárgyi jutalomban részesített ellenzéki Boros polgárőr és helyi alelnök, valamint megyei elnökségi tag állítólag minden komoly elemzést elolvas témában és ezért állítom, hogy nem merülni kell. Ahogy az OPSZ, a PMPSZ, valamint az ócsaiak alelnökeként is mert Boros írja: "Utálom a töketlenséget! Ki kell szedni azt a kurva hajót! Nem merülgetni kell! Gépekkel kitépni legalább partközelbe!"

 
Majd azt is közzéteszi hogy: "időközben rajtunk röhög a fél világ!"


 Nem tudom persze, mennyire szakértő az Országos Polgárőr Szövetség "Polgárőr Érdemkereszt" arany fokozatával ellátott Boros Tibor, de ahogy kérés nélkül indultak a budapesti polgárőrök a Dunán elsüllyedt hajóhoz, úgy az ócsai emberükről ezt nem hallottuk.  

Boros nem egy hétköznapi személy. Nem csak a polgárőr életben, hanem a bírósági folyósokon sem ismeretlen. Polgári peres eljárás alatt állt, aminek után szintén a Facebookon jelentetett meg közzétételt. Ugyanakkor hidászi, mérnöki, vagy búvár tapasztalatai nem ismertek. Ezekről nincs közösségi megosztása. 

A közösségi oldalára felírtak szerint az általa közzétett elképzelés nem a hullámsírba veszettek felkutatása lenne számára az elsődleges, hanem a hajóroncs kivontatása, csáklyázása. 


Hogy nem ezt teszik, azért ezt hibás filozófiának, amolyan töketlenségnek nevezi.

Bár értesüléseink szerint a pilléreknél nyugvó hajótest nem akadályozza a Duna hajóforgalmát, ezért annak kiemelése nem olyan elsődleges szempont, mely felülkerekedne a bent rekedt személyek felkutatása és kiemelése terén. A dél-koreaiak küldöttségét nem a hajótest, hanem az állampolgáraik hozták ide. Ez számukra lényegesebb, mint a Boros-féle okoskodás. 

A világhálón azt írja: "képtelenek vagyunk kiemelni egy elsüllyedt hajót!"


Nem is tudni, hogy az ócsai polgárőr miért nincs a mentést végzők sorában, akkor, amikor tele van olyan felvetésekkel, amivel az ott lévő szakgárda nem bír, és amikor a pesti kollégái már rég (kéretlenül is) bekapcsolódtak a mentésbe.

http://www.opsz.hu/storage/upload/2015/budapest/hajobalesetnel.jpg
2019. május 29-én az esti órákban elsüllyedt a Hableány nevű turistahajó Budapesten, a Margit-hídnál. Még a riasztás előtt a polgárőrök kocsikba ültek és elindultak a helyszínre, útközben kapták a segélyhívást. Amint megérkeztek bekapcsolódtak a mentésbe.

Nem, Boros Tibor nem mozdul, és nem adja fel. Ő a gép előtt, az interneten fújja a kását, osztja az észt és kerekedik szembe a fél világgal. Őt nem lehet meggyőzni. 


Boros már túl van tűzoltótoborzáson és az első tűzoltási gyakorlatán is, de a katonai szolgálaton is.  Polgárőrvezetői kvalitását talán csak a kilépők tudnák jól jellemezni. Mindez nem zavarja a mögöttes elismerésben. Tudja mitől döglik a légy.

Ö a klaviatúrájával képes lenne a kormányt megdönteni. Főleg egy ilyen közlekedési baleset után. Elvégre egy elismert személyiség egy olyan közszereplő, aki nem a székből félkézzel az egéren vezényli a dolgokat. 

Úgyhogy mielőtt a meleg szobából, a kényelmes fotelből elkezded a szavaiddal rugdosni azokat a hősöket, akik a mindenen túl is megteszik amit csak tudnak, jussanak eszedbe a fentebb leírtak.

Ha rajta múlna biztosan nem csak kátyú, de szemétmentes lenne Ócsa, mert biztos vagyok benne, hogy arra is lenne megoldása. 

A kiesők nyomán akár alpolgármester is lehetne belőle a választások utáni ciklusban.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése