2019. június 22., szombat

Önkormányzati gaztermelés a fák helyén - a Városháza előtt nem ellenőriz a közteres ( - hallgatag összjáték)

Több millió van beágyazva már azon a gazos területen, amit sokan csak polgármesteri csikidam térként említenek.

A csikidam egy új stílus a "mindegy, csak süssön a nap" érzésére utal. ami a régi hippi korszak, a kicsit dallamos  latin-amerikai muzsika, a funky és a keményebb rockos ritmusok találkozása Ócsa városvezetőjének fiatalkori discós megjelenítésében az átellenes utcai fronton. Ez az a városvezetői érzés, ami létrehozta Ócsán azt a teret, ahol korábban még épületek álltak. Ez ma a városi csikidam tér.

Mostanság a városvezetés itt ünnepelteti magát. A volt (27 + 13 milliós) Tsz Iroda oldalágán egyfajta közösségi teret akartak alkotni a város központjában, aminek torzója az a (kb 5 millióért) térkövezet négyzetes placc a szabadon növekvő zöldes földterület előterében, amit a polgármester előszeretettel csak Templomtérként nevez. Az ócsai ember azonban találóan csikidam-térként említi, ezt a rendezetlen területet, hiszen semmitmondó vegyes jellege ugyanazt a semmitmondó szerepet tölti be a város életében, amit a polgármesteri fantázia híján képvisel. Csupán az évenkénti csikidam-bulik azok, amiért ebbe milliószám fektették a közvagyont. 

Régebben itt még fák álltak, ami árnyékot vetett a pénzszórásra, de aztán ezeket is eltüntették, hogy szabadabb legyen a "vásár". Így az éves rendezvény színpadját semmi nem árnyékolhatja be azon túlmutatóan, hogy mennyire fontos a városvezetésnek ez a lepusztult semmi a hivatallal átellenben.


Ma ott. ahol a fák által, csak a gaz sarjadzik, és nem a kultúrkincs élet.  Az a térkövezet terület, aminek közeiben a fák nyújtottak némi árnyast, ma egy olyan kikövezett sivárság, ahova még kisétálni sem érdemes.  A rendezetlenséget, a gazt és a terület gondozatlanságát az idelátogatók is megcsodálhatják, sőt a két közteres akár túrákat is vezethetne erre, de a Városházán ebből mit sem látnak, mert az ablakokba helyezett muskátliktól nem látják az orruk előtt növekvő gazságot.


A polgármester és a jegyző becsületére legyen mondva, hogy az ő ablakaik nem erre az utcafrontra néznek. Ugyancsak védelmünkbe kell venni a két főfelügyelőt, aki napjában járja kutakodva a várost, hiszen ők olyan vakok, hogy még azt sem látták, hogy télen a haverok nem takarították a járdát. Ha ezt két jó embert ha nem vezetik kézen-fogva a tetthelyre, akkor csak azt sem tudják, hogy itt ilyen is van. Az éves jelentésükben ugyanis soha nem kerül be az, ami igazán foglalkoztatja a várost. 

Most sincs ez másként. Ezért sem jut el a lényeg a szeretett polgármesterünkhöz, hogy intézkedjen. Mert ugyebár nélküle semmi nem történik és jön létre a városban. Talán még a gaz sem képes csak úgy magától nőni, hacsak nem a fantom-ellenzék ültette el oda, hogy aztán legyen mibe belekötni miért szólni. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése