2018. július 13., péntek

Számunkra szomorú, ha Szűcs Lajos örömhírt közöl - mi soha nem vagyunk benne ( - ismét kimaradunkl)

Amikor az ócsai illetőségű Szűcs Lajos valami jó hírt tesz közzé, akkor biztosak lehetünk, hogy az Ócsának nem jó.

Jelen esetben is az van, hogy a mi Lajosunk, szokása szerint közhírré tette, hogy a szomszédos települések élvén a lehetőséggel, egymás után nyitják kapuikat a vállalkozói parkok.



Így a lehetőségek keretében 11 Pest megyei önkormányzat nyert el több mint 2 milliárd forintot a települések vállalkozói parkjainak fejlesztésére, korszerűsítésére. 

Bukodiék Ócsája is nyerhetett volna, csak annyit kellett volna ezért tenni, mint amennyit Felsőpakony tett.  Elvégre ez is olyan mint a foci. nem elég a pénzt elkönyvelni, játszani is tudni kell. Felsőpakony immár nem csak a labdarúgócsoporton belül, hanem azon túl az önkormányzati munkában és a település fejlődésben is veri Ócsát.

A kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig összesen nyolcvanmilliárd forint célzott pénzügyi támogatást nyújt Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire, mert a közép-magyarországi régió részeként Pest megye a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat a 2014-2020-es időszakban. 

 
A vállalkozói parkok fejlesztésének támogatására irányuló pályázat 2017 decemberében jelent meg, célja az önkormányzatok tulajdonát képző ipari, gazdasági felhasználásra szánt területek vállalkozói parkká történő fejlesztése és az ehhez kapcsolódó alapinfrastruktúra kiépítése. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése