2018. július 29., vasárnap

A Települési Értéktár Bizottság felvette az ócsai Bolyai János Gimnázium előtti útszakaszon álló buszmegállót

Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy városunk vasúthoz vezető fő utcájának örökségét, a Bolyai Jánosról elnevezett gimnázium előtti régi buszmegállót az Ócsa Települési Értéktár Bizottság Megyei Értéktár Bizottság  határozatával felvette, és mint valós élethelyzet, valamint életmód kategóriájú értéket a Települési Értéktárba felvette.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqXqpXhvJA0nfF9O35lF2cWD0rW4TRubF6otStNoqxtoDv2uxokhNXNi1fJqq2IuuOUGipTesfNfML22RJ9EoO3qaEbvSn8EfLaxMaENg7EcC8TieWWGzyi32pHqEpc7scOZnI33CXFSk/s1600/002.jpg
Felvételre került a helyi értéktárba ez a megálló - ilyen messze környéken nincs ( - kértük kiemelt védetté nyilvánítását)

Ócsa Települési Értéktár Bizottság elnök asszonya egyben kérte a gimnázium Falu Tamás utcai, vasútállomás felőli irányban álló buszmegállójának a Pest Megyei értékek közé sorolását és egyben védetté nyilvánítását az eredetiség és az érintetlenségének védelme, valamint megőrzése céljából.

Ez, a régi állapotában hagyott megálló. a városi értékek rangsorában olyan egyedi és a városra jellemző, ami önmagában olyan érték, mely nem maradhat regisztráció nélkül. Mindezzel az előzménnyel kérte, és javasolta a helyi Települési Értéktár Bizottság a Megyei Értéktárba történő felvételét, és besorolását a bizottsági honlapon is megjelent szöveges leírással, fényképes bemutatóval. 

 
Az előzményeket Ócsa honlapján város blogján is olvashatják.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése