2018. július 28., szombat

Megvannak a csoportbeosztások - polgármesteri csaptunk a ráfordítások ellenére a megye III. osztályába került

Bár Ócsa polgármester különösen odafigyel az általa vezetett labdarúgócsapat támogatásra, ami szerintünk messze meghaladja azt a városvezetői gondoskodást, amit polgármesteri teendői során amúgy hiányolunk.

Mindez többnyire csak a csapat támogatásában és a város elmaradottságának arányaiban mutatkozik, mintsem az eredményességben.  A csapat munkája mondhatni jól illusztrálja mindezt.  A tavalyi bajnokságsorán a szerencsének köszönhetően épp, hogy felkerült felnőtt együttesünk nem volt képes megőrizni bent maradását, annak ellenére sem, hogy a városgazdálkodás kárára jelentős támogatásban részesültek. Mindezért az ócsaiak az hiányos és javításra szoruló utakat és csapadékelvezést rendezését voltak kénytelenek beáldozni a polgármesteri foci őrület oltárán.  A jelentéktelen számú szurkoló ugyanis nem finanszírozza a csapat és a saját szórakozását. Ezt jelentős részben a város kasszájából és más forrásokból teszik meg számukra.  Mindennek ellenére azonban a siker rendre elmarad. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjymnmiHnJ1csrA4qjKStz3xeStLFDxZUlDP4cs6XaXEHCQJCr5D6KSA_bunInhFz7OWEFNHtmDo1XkYzMhgNwlf9PGaq6kODe0Fy5uYurSmuBHO5gdjIh-MrsyVMvfcWg5lf2MFMYQs3U/s1600/Buksi+focilabda.pngNekik már az is öröm, ha egy-egy alkaalmommal nyerni tud a csapat. a 2017/18-s éved 30 mérkőzéséből ez csak 6 alkalommal sikerült. A szerzett 20 ponttal kiesett Ócsa együttese a Felsőpakony által vezetett és 76 ponttal nyert mezőnyből. Mindez jól illusztrálja, hogy városkánkat a mögöttes polgármesterrel a szerényebb körülményekkel és háttérrel rendelkező kisebb települések is messze előzik.

Nem csoda, hát ha mindig szóba kerül az ócsai csapat eredménytelensége és a mögöttes finanszírozás. A kettő ugyanis nagyon éles ellentétben áll egymással.

Most, hogy elkészül az induló szezon csoportbeosztása, ami szerint már egy osztállyal lejjebb került a polgármesteri csapat, jogosan teszi fel a kérdést az emberfia, hogy vajon a teljesítményarányos finanszírozás mikként valósul meg ennek tényében?  

Sajnálatos azonban, hogy a mögöttes képviselők mindezt nem veszik számításba és inkább a polgármesternek nyalnak alá, mintsem a választóknak tennének szolgálatot. 

Hagyjuk hát az anyagias megfontolású dolgokat nézzünk bizakodóan a megyei harmadosztály kiosztására. 

https://pest.mlsz.hu/adat/newse/20673/gyorskep/nagykep/megye_iii_terkepen_2018-page-001.jpg

A nevezések összesítése, a hiánypótlások befogadása és a feltöltési procedúra lefolytatása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy mely egyesületek indulhatnak a 2018/2019. évi Pest megyei férfi felnőtt nagypályás III. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Mindezek szerint Ócsa felnőtt csapata a Pest megye III osztály nyugati csoportjában kapott helyett, ahol 16 egyesület méretteti meg magát. Az új csoportbeosztás újabb helyeket és kihívásokat tartalmaz, aminek ebben az évadban sem lesz könnyű megfelelni. 

A lejtmenet ellenére Ócsa városa költségvetése terhére továbbra is nagyjából ugyanannyi támogatásban részesíti polgármesteri focit, mint tette korábban és évekre visszamenőleg. 

Inkább maradjanak a kátyúk, és a járdázatlanság, csak a csapat boldoguljon.
Hajrá Ócsa!

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése