2018. július 30., hétfő

Az elgörcsösült egykori szocialista Vágó és a korábbi szocialisták átfajzottjai vs tusványosi szónok ( - megosztás)

Már tegnap belefutottam abba, amit az ócsai ellenzék másodosztályába tartozó prominens személy megosztásába, aki mérnökként aposztrofálja magát, azonban sohasem dolgozott villamosmérnökként, mivel azt csak a Facebook hírfala bírja el, úgy is mint más hamisságok sorát. Ez a jó ember ellenben a korábbi rendszer lehallgatójaként kora előtti nyugdíjazottan éli politikai közéletét, miközben bőségében szemezget a mostani narancsliget gyümölcsösében úgy hogy rendszeresen fitymálja az a kertészi munkát, mely számára mindezt előteremtve biztosítja. 

Nos, tegnap véletlenül jött szembe velem ennek a kétes profilú embernek a megfosztása, amiben a gyurcsányista Vágó gondolatat terjeszti.


Ahogy átfutottam, ki is buggyant belőlem a felháborodással teljes vélemény, amit ugyanazon a fertályon meg is írtam.

Látom és olvasom a Facebookon, hogy sokan osztják Vágó István bejegyzését amiben megosztja eszesnek vélt gondolatait a tusványfürdői fórum és a migrációs probléma sajátos értelmezése okán. Mindez nem baj, mert a gondolat szabad, az eltérő meglátás pedig szintén nem gond, ha az nem tiltott önkényuralmi rendszerek dicsőítését, szimbolizálását jelenti.
Amiért ezzel kapcsolatosan szót ejtek, az pusztán abból fakad, hogy mindezeket a liberális oldalról érkező eszmefuttatást olyan ember osztja és érzi magáénak, aki évek óta a polgári gondolkodású helyi fideszesek jóvoltából tölthetett be vezető (elnökségi) tisztséget és ennek keretében juthatott közpénzekhez bizonyos alibi tevékenységek, úgy mint például az oxyfa ültetvények őrzése, vagy a foci meccsek biztosítása kapcsán. Szóval a szocialisban süketelt, ma liberális vagy inkább gyurcsányista eszméket magénak érző személy úgy nem érez közösséget a kereszténydemokráciát megtestesítő pártmunkában, hogy azt csak a kenyérlesés végett teszi. Vagyis a Fideszes városvezetés pénzét elfogadva képes éveken át alibi tevékenységet űzni, miközben a polgármester és a mögöttes bagázs nyakát vágná legszívesebben. Mindez eleve gerinctelen és undormányos, de az aki ismeri a mögöttes figurát nem csodálkozik már ezen.
A másik momentum azonban maga az a gondolatvilág amit Vágó, az egykori "kvíz mester" közvetít az ilyen-olyan primitív emberek által. Korábbi tévés szereplései során mindig azt látszatot keltette Vágó István, hogy értelmiségi, amolyan kalendárium ember. Aztán egyszer Puzsér Róbert szólalt fel ezzel kapcsolatosan, rávilágítva a DK-s szerepkörben tetszelgő egykori tévés értelmi képességeire. Ezt vagy olvasta valaki, vagy utánanéz, ha gondolja. Vágó mostani üzenete a tusványosi szónoknak olyan álságos alapállításokat hoz fel, amik nem csak nem állják meg a helyüket, hanem fel is háborítják a normális gondolkodású embert. (Nos a fentebb említett ócsai szereplőnk nem is tartozik ezen utóbbiak közé, ha mindezekkel szimpatizálva osztja.) Vágó politikai gondolatvilágában azt állítja, hogy volt, amikor nem sikerült elkerülnünk "a multikulturalizmust, bár jogunk volt megvédeni a határokat, a piacokat, a keresztény kultúrát és elutasítani a bevándorlást". 150 évig volt hazánkban iszlám világ, mégis megmaradt a kultúránk, nyelvünk, többségi vallásunk.
Vágó István ezen megnyilvánulása nagyon hamis és félrevezető, ráadásul igazságtalan is, mert hazánk történelméből kiragadtan csak egy adott cselekményre utal. Mégpedig a török megszállásra, kihagyva az Európát ellepő nácizmust és a későbbi szocializmust, ami Vágó elvei szerint ismét csak a multikulturalizmus egy -egy állomása.
Vágó megtévesztő és hamis állítása szerint nem sikerült elkerülni mindezt, holott jogunk volt megvédeni a határokat a piaci értékrendet, a keresztény kultúrát és elutasítani a bevándorlást. Vágó minderről azonban nem fejti  ki azt, hogy ez időtáj a törökök seregei leigázták Eurázsia
jelentős részét, és csak a magyarok voltak képesek feltartóztatni a mai migráns útvonal következő állomás, Bécs előtt. Akkor sem kértünk belőlük, ahogy most sem. Akkor tájt is felvettük a harcot velük szemben, ahogy most is. És nem csak velük, hanem az európán átseprő hitleri gépezettel szemben is sikerült ellenállást kifejteni, majd a szocialista gőzhenger alól is sikerült kikeverednünk. Az akkori kommunista eszméket való elnyomó rendszer alól, aminek oszlopos tagja volt az a Vágó István és Gyurcsány Ferenc is, aki most demokrataként tetszeleg itt, és a nagyközönség előtt. Ezek az alja emberek nem mások, mint egyfajta hazardírozó hamiskártyások, akiket semmi más nem érdekel, csak a nyerészkedés. Nos ők így politizálnak. Hamis látszattal, képzettelés próbálják rátuszkolni a népre azt a tömeges muszlim közösséget, aminek betörését, pontosabban visszatartását a történelmi múltra hivatkozva hiányolta. Nem kicsit ellentmondásos és paranoid az egész. Arról nem sokat beszélve, hogy mindez mekkora nyomott hagyott, vagy sem bennünk magyarokban.

Mindezek után nincs más mondandóm, mint az, hogy az amit erre vonatkozóan multikulturalizmusnak nevez, az nem más, mint az akkori elnyomás időszakának túlélése, kiheverése és a magyarság népének felszámolására tett kísérlet, a mi részünkről pedig egy olyan erőpróba, ami még most is összetartja a hazáját szerető emberek többségét. Vágó István és az Ő ebbéli gondolatait megosztók nem jellemes magyar emberek, hanem olyan elvetemült emberek, akik csak eladták, elárulták valamint kiszolgáltatottá tették a nemzetet.

Ma azonban ismét előjött a Vágó-féle iromány, más szemszögéből. Nem más volt ez, mint Puzsér Róbert, aki mostanság igen csak szubjektív véleményformáló.  Akár milyen is, abban egyetértünk, hogy Vágó egy rosszindulatú gonosz ember, akibe annyi magyarság sem szorult, mint egy hazánktól elszakadt amerikai népszavás, opportumista munkásőrbe. 

Ezek után lássuk miként vélekedik erről Puzsér.


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése