2018. július 15., vasárnap

A MÁV felújít, az önkormányzat azonban nem fejleszt - Ócsán bebetonozzák a korszerűtlent ( - minden marad)

12 évnyi Károlysághoz közeledvén az a megtiszteltetés érte Ócsát, hogy a város közepét megosztó, hírhedten elavult két vasúti átjárót az időszerű vágánycsere okán a MÁV végre felújítja.

Tibor Pelikan Tibor fényképe.
Hiába a vágányzár és az átjáró felújítása, ha az átvezető útszakaszt nem korszerűsítik - marad az egy nyomsáv és a közösködés ( - elkülönített gyalogosátjáró és ehhez járda továbbra sem lesz Ócsán)

Ez azonban ne tévesszen meg senkit, mert ez a felújítás nem jelent sem kiszélesítést, sem olyan korszerűsítést, amire a városlakó és köztük a blog is vágyik.  Az önkormányzatunk tudniillik lemaradt az eseményről és valahogy nem hangolta össze a normálisan elvárhatót az igényekkel és az elvártakkal.

Nem oldódik meg a probléma - nem épül járda az átjáróhoz
Történik ugyanis az, hogy a vasúttársaság a vasúti kereszteződést a vasúti közlekedés szempontjából és (saját üzemi) biztonsága érdekében felújítja ugyan, de azt a helyi-és a közúti igényekhez nem (ki)igazítottan teszi. Vagyis a korszerűsítés elmarad, mert nincs mihez szélesíteni a vasút és a közút találkozási pontjának átjáróját.

Ócsán a vasúti kereszteződésekhez ugyanis nem vezet kiépített gyalogút. Itt, ebben a városban a legfontosabb helyen, a közút és vasút kereszteződésében  nincs járda. A városi önkormányzat nem biztosítja az alapfeltételt a balesetveszélyes helyzet felszámolásához.  A városvezetés hosszú évek óta nem tett semmit annak érdekében, hogy a gyalogos átjárás alapvető biztonságát megteremtse a vasúti kereszteződésben. Épített gyalogút, vagyis oda vezető járda nélkül nincs mihez kapcsolni, azaz szélesíteni a vasúti átjárót. A MÁV a maga sínpályáján és a közút nyomvonalában feljavítja az átjárót. Csak a gyalogos részt nem, mert az itt nincs.

Ócsa városa (értsd önkormányzat, és a vezetés) nem állt készen, továbbá nem biztosított kellő előkészületeket és megfelelő terveket azzal kapcsolatosan, hogy a jelen vasúti (pálya)felújítás során az átjárók korszerűsítése esetén csatlakozási pontokat hozzanak létre. Magyarul az önkormányzatunk felkészületlenül állt a beruházás előtt. Mondhatni a több évnyi városvezetés egyfajta semmis elképzeléssel és problémakezeléssel állt a kereszteződéssel szemben. Hiába a polgármesteri hablatyolás, a hamis ígérgetés, és a kommunikáció részeként birtokolt újság, a városvezetés ismét bebizonyította, mennyire alkalmatlan a feladatára. A több évnyi szerencsétlenkedés a dicstelenség bebetonozott példája lesz a most felújításon áteső átjáró, ahol és ahova továbbra sem vezet gyalogút, ahol a korszerű követelményeknek megfelelően nincs az elkülönített gyalogosközlekedéshez járda. Az, ahol marad a régi nyomsáv, legfeljebb csak a sínek közti buckák simulnak ki.  Köszönjük polgármester úr!

Mindez azt jelenti, hogy újabb tízen évekre megpecsételődik Ócsa belső közlekedésének sorsa. Rögzül az, az állapot, amit az amatőr focistaként szereplő ócsai polgármester és a pénzhajhász főállású alpolgármester, középiskolai földrajztanár, közgyűlési képviselő, megyei bizottsági elnök, vízügyi tanácsadó, és a többi tisztséget vagy megbízatást betöltő tehénfejő produkál, az nem más mint egy non-produktív tevékenység a várost illetően. 

Lássuk be, hogy ez a városvetői tandem nem más, mint Ócsa kudarca.  Olyan emberek akiken még az országgyűlési képviselő sem képes segíteni. 

A várost ezek a kiérdemeltek úgy elkerülik, mint a fertőzött szántást a varjak. Gondolom nem véletlenül.

A helyi illetőségű Szűcs Lajos csak amolyan ágyrajáróként tér be a városba és hajtja le fejét, mivel múltja, szülei és lakása köti még ide. Más nem hiszem, mert amikor a terület képviselője volt akkor sem, majd amikor elhagyta ezt a körzetet, azután még úgyse jeleskedett vagy tett a városért annyit, mint amennyit mostanság köz szerepel az elcserélt választási körzetében.

Szűcs úr másról se ad közre hírt, minthogy mit adtak át, és mennyit fejlődött a térség a jelenléte alatt.  Szűcs az egyik helyen alapkő letételnél díszeleg, a másik helyen szalagot vágva avat, a harmadik esetben meg éppen pályázati erőforrások nyeréséről, létesítmények építéséről számol be.  

Az ember csak úgy kapkodja a fejét, mint villámcsapáskor, amikor körülette zápozik az eső, dörög az ég, csap éppen ott nem esik, ahol kéne. Hogy ménkű csapna az ilyen permet közé.

Nem is érti a józan ócsai, hogy miként lehetséges mindez.

De nézzük a másik aktivistát, a Szűcs helyébe lépő Pánczél Károlyt, akinek ez az elátkozott föld jutott. Hát ami ezt a képviselőt illeti, Ő sem sokat jár felénk. legutóbb egy dabasi gólyafészek átadás sajtótájékoztatója kapcsán fordult meg nálunk nyilvánosan. Azt megelőzően meg népi kezdeményezés kapcsán hívta ide a polgármester egy beszélgetésre, mert annyira megfeledkezett erről a tájról. Nem így Gyálról, ahol akkor is ott van, amikor nem kéne.  Vagyis van hely (másutt), ahol sűrűbben és gyakrabban fordul elő az országgyűlési képviselőnk, mint itt, ahol igazán el kéne a segítség. 

Nemrégiben a Dabasi-szőlősi Egészségház Alapkövét helyezte el. Ezt megelőzően a Dunaharaszti Sportcsarnok avatóünnepségén vett részt.

Pánczél Károly országgyűlési képviselő fényképe.
Pánczél Károly Szabó Istvánnal, a Pest Megyei Közgyűlés elnökével, Kőszegi Zoltánnal Dabas polgármesterével, Feldman Lászlóval a településrész képviselőjével, valamint az intézményben dolgozó orvosokkal és védőnővel közösen elhelyezték a Dabasi-szőlősi Egészségház Alapkövét.

Bukodi Károly ócsai polgármesterrel legfeljebb csak a Szent János Katolikus Iskola, Dabas-Sári pályáján találkozott, ahol a Parlamenti Sportegyesület-Dabas közös labdarúgócsapat részvételével. az évzáró-sportnapot tartották

Pánczél Károly országgyűlési képviselő fényképe.
Bukodi Károly Ócsa polgármestere Pánczél Károly országgyűlési képviselő hóna alatt a Dabas-Sári pályán

Igaz ezt megelőzően átadott az Inárcsiak és a Kakucsiak számára egy erdei tanterem a Farkasordítói réten, mondván  nemcsak a szomszédos Inárcs és Kakucs, hanem minden kirándulni szerető ember számára elérhető ez.

Ócsa meg nem részesült másban, mint az eső okozta áradatban, amit a nemlétező víznyelők hagytak hátra a városban élőknek a hirtelen jött zápor után. 

Pánczél Károly országgyűlési képviselÅ‘ fényképe.Bezzeg Pánczél Károly nem állt meg itt, és maga is Szúcs Lajos nyomdokán csak a környező településeken jelent meg ilyen-olyan események kapcsán.

Dunaharasztin sportcsarnokot adott át. Ott a Magyar Kézilabda Szövetség TAO támogatásával és Dunaharaszti Önkormányzatának önrészével megépült sportcsarnok szolgálja versenysportot, a diáksportot és egyben közösségi-kulturális tér.

Az átadó ünnepségen nagy örömmel vágta át a szalagot Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral és Szalay Lászlóval, a település polgármesterével. 

Aztán példának okáért, most nem rég amikor Ócsa a tízen évvel ezelőtti várossá válása kori közútjainak kitöredezettségével  szenved, akkor Pánczél Károly nem mással jelentkezik be, minthogy a szomszédos Inárcson  dr. Bitay Márton államtitkár úrral és dr. Gál Imre polgármester úrral.új utat adtak át.
Pánczél Károly országgyűlési képviselő fényképe.
Pest megyei kompenzációs alapból valósulhatott meg Inárcson a Napsugár utca aszfaltozása - bezzeg Ócsán nincs erre sem polgármester sem pénzforrás

Hogy a fene essen bele ebbe a városba, amikor a Pest megyei kompenzációs alapból valósulhatott meg Inárcson a Napsugár utca aszfaltozása kerül előtérbe a helyi Falu Tamás utca, a Székesi utca, vagy a Damjanich utca és a Széchenyi rendbehozatal helyett.  Mert Ócsán ezek a korábban aszfaltozott utcák nagyon leharcolt állapotban vannak, és igen csak nagy szükségük lenne a felújításukra.



De valahogy ide nem ér el a pályázati pénz úgy, mint Inárcsra, vagy Dabasra.  Itt Ócsán lehet úgy hagyni a vasútra vezető utcákat, hogy azok korszerűtlenek, elhasználódottak és szakadozottan feltépettek.  Ezt a várost az érintett két országgyűlési képviselő sem képes kiemelni a láposból.  Itt a túlfizetett polgármester és a pénzhajhászásban elfásult, összeférhetetlen alpolgármester nem képes a városba hozni pályázati pénzt, fejlődést úgy mint teszik azt más helyütt. Itt csak a környezetszennyezés, a leépülés és az elmaradottság az, ami a részüké válik. 

Itt Pánczél Károly az Ócsai Orbán-napi Nyitott Pincék rendezvényére jött, az Öreghegyi Pincesor Egyesület szervezésében tartott főzőverseny, bor- és pálinkamustrára, megszemlézni a várható jó termést.

Pánczél Károly országgyűlési képviselő fényképe.
"Köszöntöm Páncél János képviselő urat! Kívánom érezze jól magát az Ocsai-Orban napi nyílt napokon." - olvasható a Facebookon

Mert Ócsa másra sem jó, csak az aktuális seggnyalásra, meg a hírverésre. Mert retardált és fejlődésképtelen az egész társulat, aki város élén áll, vezető szerepet vállal és a közéletben, a döntéshozatalban részt vesz.  Ezért nincs hír afelől, hogy Ócsán mit adnak át, mi épül, vagy fejlődik. Nem másért csak azért, mert itt semmi új nincs a nap alatt.

Ócsán nincs miről beszélni. Nem épülnek járdák, nem létesülnek ipari parkok, inkubátorházak, nem korszerűsödik a vasúti átjáró és nem újul meg az úthálózat sem.

Ócsa önmagába fordultan készül és ünnepli majd a várossá válásának fordulóját. 
Azt a semmittevést, amit a polgármesterváltással elértek. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése