2018. július 19., csütörtök

A Népszava szerint a népnek járda kell, nem demokrácia - de mi a helyzet ott, ahol egyik sincs ( - nem is kell)

Mint közismert évek óta szorgalmazzuk az önkormányzati feladatkörbe tartozó járdaépítést Ócsán. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoJV2VdhVcPpJ1FrVdssFnxo3G-fc8Umr9HlxsXTj8HF92kfNKPUG5TGSZ9nCtbhlPXvgREtVIAHMKBHi_7dbf1Pusk1bBl9YK5jMYHranfGiNOQN9BIwE-y8LU1SqHVE5I2113j6j2AU/s1600/SSA41131.JPG
A nép nem hülye... az érdekli, hogy ki csinálja meg a járdát - Ócsán úgy tűnik senki, mert a fideszes önkormányzat hosszú évek óta nem képes rá (- kérdéses lehet az újraválasztás)

A hétvégi időközi választások tétje közt is volt ahol ez volt a mérvadó. Legalábbis a Népszava szerint. Ahogy beszámoltak róla: "A nép nem hülye – mondták - tojik a demokráciára, az esélyegyenlőségre, meg az egyéb hangzatos kifejetésre, az érdekli, hogy ki csináltatja meg a járdát, és ki intézi el, hogy kettővel több hinta legyen a játszótéren."

Ennek tükrében akkor most mi a helyzet Ócsán, ahol még nem érződik az időközi választások előszele. Itt nincs kifejezett ellenzék, nincs nevesített polgármester-jelölt, de járdából, játszótérből és hintából is kevés van. Azonban erős a Fidesz, aki nem csak jólétet,  de demokráciát sem biztosít a helyi közéletben.  

A járdaprogramról nem is beszélve, amire évente milliókat számolnak el, de amin még ma sem lehet eljutni a vágányokig, és azon túlra. A köztes állomásról és a kapcsolódó közlekedésről, a közállapotokról szintén nem sokat zavartatva. 

https://ocsa.hu/userfiles/file/j%C3%A1rda-jelentkez%C3%A9silap2.jpg

Mindezek után nagy kérdés, hogy kit választ majd az ócsai ember, ha még lehetőség, alternatíva, ellenzék és jelölt sincs a láthatáron itt és ebben a lápos kisvárosban?

Úgy tűnik a többségi Ócsának nincs szüksége fejlődésre, demokráciára, járdára, és játszótérre, mert itt minden jó úgy ahogy van.  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése