2018. július 31., kedd

A HVG szerint a Hír Tv felhagy az ellenzékiséggel - lemondás helyett vissza adják a hírcsatornát a jobb oldalnak

A Népszabadsághoz hasonlóan a baloldali ellenzék lemondani látszik a Hír-tévéről is, mivel a  Simicska vezette sikertelen hadviselés nem rendítette meg a jobboldali populista erők állásait.

https://kuruc.info/galeriaN/2012/hirtv180730_01.jpg

Információk szerint a Jobbik sem szándékozik a Hír Tv-t átvenni, annak ellenére sem, hogy korábbi erőik teljében nagyon vágyódtak egy ilyesfajta országos hírcsatornára. Vona fiaskóját követő pártszakadás után, azonban nem is gondolnak már a párt soraiban a tévé átvételére. 

https://888-s3.s3.eu-central-1.amazonaws.com/thumbs/2018-04-04/cc122ca22e61c5674d48f025b24e37c5/760x0.jpeg

Mindezt azt hozza, hogy a hírcsatornát visszaszolgáltatják a hatalmon levő jobboldalnak, hogy az így képződő nyereségből mégis csak valami hasznot szerezzen a Simicska-féle tábor. 

Az ellenlábas egykori fideszes tanulhatott a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió bezárásából, és nem akar több veszteséget. A Simicska utód Nyerges Zsolt nem akar foglalkozni a médiával, nem ül be a Hír Tv igazgatóságába, a vezérigazgatói posztot nem vette át. A bezárás helyett minden bizonnyal jelentős állománycserével oldják meg a csatorna visszatérését a Fidesz portfóliójába; - írja a HVG.

  http://estiujsag.hu/wp-content/uploads/2014/09/simicska-e1411453688916.jpg

Állítólag Nyerges Zsolt pacifikálni akarja a Hír Tv-t a kormány illetve a Fidesz irányába. Egyes források szerint is megszűnnek, vagy teljes mértékben hangvételt váltanak a kormánykritikus műsorok.  Többen is elképzelhetetlennek tartják, hogy ilyen körülmények között Kálmán Olga a csatornánál dolgozzon, ami az Egyenesen című műsor végét jelentheti.

https://hirtv.hu/data/cikkek/2463/24639/cikk-2463906/sajtokozlemeny_fit_1240x10000.jpgAz is elképzelhetetlen, hogy az esetlegesen Liszkay Gábor befolyása alá kerülő hírcsatornánál Simicska Lajos bizalmas munkatársa, a köpönyegforgató Csintalan Sándor bármilyen műsorban szerepelhessen.

Valószínűtlennek tartják, hogy a korábbi bosszúhadjárat után a bevitt Simicska huszárok többsége adásban maradhatna. 

https://vilagfigyelo.com/wp-content/uploads/2018/07/panik-kalman-olgaeknal-lemondott-a-hir-tv-elnoke-%E2%80%93-mi-mar-csak-egy-kavet-kerunk.pngA Hír TV-nél dolgozókat nem éri villámcsapásként a régi eszmeiség visszatérése. Információk szerint hetek óta beszélgetnek erről a büfében és a folyosókon. Több műsorvezető azzal viccelődött, hogy ha egyszer a Fidesz átveszi a házat, számukra is az a legjobb, ha maga Liszkay érkezik bosszút állni, mert így egy utolsó kirohanásuk még lehet.

Liszkay Gábor Simicska Lajos egyik leghűségesebb médiaembere volt, 2000-től vezette tulajdonos-főszerkesztőként a Magyar Nemzetet. A G-napon viszont más vezetőkkel együtt lelkiismereti okokból távozott 2015. februárjában, tulajdonrészét eladta. (Liszkay a G-nap előtt a HírTV Zrt. igazgatósági tagja és elnöke volt.) 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése