2017. szeptember 3., vasárnap

Pest Megyei (4.) Labdarúgó-gála Dabason - Ócsa sem maradhat ki az egészből ( - közösen támogatjuk a mestert)

Szeptember elsején, az őszi fociszezon nyitányaként amolyan baráti találkozót szerveztek a fociban érintett megyei "menőcsávók".

Természetesen az eseményről (érintettként) nem maradhatott távol Bukodi polgármester. hiszen Ócsa lakossága által maga az általa megbélyegzett város is jelentősen mértékben támogatja a foci különböző műfaját.

MLSZ Pest Megyei Igazgatóság (2010 végéig: Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) fényképe.
35. Pest Megyei Labdarúgótorna a 4. focigála - Bukodi polgármester az MLSZ-s Benkő haverral Dabas kapujában  (- fotó: Hajnalka)

Bukodi Károly Ócsán mondhatni rendszeresen péntek délutánonként szokott haveri társaságban kispályás focidélutánokon a bőrbe rúgni. Ezek az iskolai rendezvények zászlaja alatt zajló teremfocik a korábbi évek gyakorlatában nem egyszer esti közös rendezvényekben fejeződött be. Volt, hogy az ilyen italozások során a tornatermi bulik birtokháborításba csaptak át. 

Bukodi Károly fényképe.
Bukodi Károly pm és  Kovácsné Kovácsi Beáta isk.igazgató '15-s pályaavatója
Az elhatalmasodott fociőrület következményeként került sorra az a per, amit részben az ott élők, másrészt pedig az önkormányzat vívott meg egymással. A végkifejlet vegyes zavaros képet alkotott az ilyen jövevény focistákról. Nem csak azért, mert  a lakosság rossz érzését váltották ki, hanem azért is, mert hosszútávon tették tönkre a tornacsarnok felhasználhatóságát. Pár részeg dühöngés követően a bíróság tulajdonképpen végettük tiltotta meg a tanidőn túli, esti szórakozásokat az iskolában. Így esett áldozatul a focinak a Szülök-nevelők bálja, ami egyfajta éves rendezvény volt az iskolában.

Bukodi Károly fényképe.
Ócsán a pincesoron is együtt ölelkezett a 3 bés MLSZ - Benkővel és Borossal

A kicsinyes városvezetés ezt követően amolyan csendes bosszúként, költségvetési milliókat nem kímélve nem véletlenül pont a szomszédos lakóházak oldalához, közvetlenül a kerítés mellé építette fel azt a műfüves pályát, ami valójában a fülledt tornacsarnokban űzött focizásokat váltotta volna ki. 

Nem véletlen, hogy a helyi "grundpálya" és sörfoci számos probléma forrása. A pénteki amatőr focisták máig igyekeznek péntek esténként mások pihenését zavarva ott a sportra hivatkozva hangoskodni. A pár fős focizások aránytalan megterhelést rónak az ott élőkre. A polgármester és baráti körének labdázói nem sportszerűen járnak el, és ez az esti vircsaft megzavarja az iskola rendjét, a szomszédos családok életét.

Bukodi Károly fényképe.
Gyálon is együtt fociztak - Benkő Tamás és Pánczél Károly társaságában

A polgármester azonban az önkormányzati pályát nem kívánja a heveri focira hasznosítani. Mióta a városunk több milliót fektetett a nép nevében abba a létesítménybe, azóta a lakosság gyakorlatilag ki lett zárva a használatból. 

A helyi foci amíg Bukodi Károly a polgármester és az egyesületi elnök is egyben, addig mindig is zavaros katyvasza lesz a városnak. Valójában el kéne különíteni a két vezetői tisztséget. Aki elnöke valamely egyesületnek, az ne tölthessen be vezető tisztségviselői tisztséget az önkormányzatban, vagy a politikában. Erre már egyes pártok is felhívták a figyelmet. A tisztségeket, a különböző befolyásos vezetői pozíciókat ketté kéne választani, el kellene különíteni. Ez így nem járja. Ócsa közpénzes felhasználása a foci támogatása és az egyesület pénzügyei annyira egymásba olvadnak, hogy a lakosság sem tudja, mekkora anyagi áldozatot vállal ezért. Lássuk be, a lakosság közpénzes tehervállalása nélkül a pénteki focistáink mehetnének vissza a régi "karácsonyi" pályára.  Ott persze nincs ingyen a víz, a világítás és a meleg fürdő. Nincs lehetőség a gőz kiengedésére és a sörös pácra.

MLSZ Pest Megyei Igazgatóság (2010 végéig: Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) fényképe.
Közpénzes labdajáték Dabason - Bukodi Károly egy másik csapat tagjaként van jelen ( - nem is a megyei polgármesterek közt)

Szeptember első péntekén az FC Dabas Utánpótlásközpontjában hat csapattal megrendezett 35. Pest Megyei (4. Gála-) Labdarúgótornát az MLSZ megyei elnöksége, aminek oszlopos tagja Bukodi Károly. Vele és az elnökség tagjaival együtt több egykori NB I-es focistával együtt léptek pályára. 

A maguk gálájának 4. rendezvényét a volt válogatott kiválóságot soraiban tudó Pest Megyei Grundfocisták nyerték. A döntőben 2-1-re legyőzve az erdélyi Székelykeresztúr Önkormányzat csapatát.  Bronzérmes lett a "Megyei" MLSZ több megyei igazgatót és Pest megyei munkatársat is szerepeltető együttese, amely tagjai sorában Bukodi Károly a hármas mezben lépett pályára. Az eredményhirdetéskor az emléklapot és a kupát is ő vette át. 4. helyezett a Kerepesi Székely Kör, 5. helyen a Pest Megyei Polgármesterek, míg 6. helyen a Szalkszentmárton csapata végzett.


MLSZ Pest Megyei Igazgatóság (2010 végéig: Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) fényképe.
Ócsa polgármestere itt éppen nem a város képviseltében jár el - egy sajátos csapat 3. helyezését veszi át

Az eseményről Ócsán nem sokat lehetett hallani. Erről még a focidrukkerek és B-közép tagjai sem sokat beszéltek.  Valószínűleg sem rájuk, sem ránk nem tartozik, mert ez már csak látszatra sport, mert valójában politika és önmagunk szórakoztatása. 

A mi szerepünk ebből annyi, hogy az adókat fizessük be a költségvetésnek.
Hajrá Ócsa!

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése