2017. szeptember 11., hétfő

130. éves a Szigetújfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület - aktivítás és biztonság ( - példaérték- és hagyományőrzés)

Hétvégén ünnepelte a megalakulásának 130. éves évfordulóját a Szigetújfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A nagyszabású ünnepségnek a település Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtára adott otthont. 

http://pest.katasztrofavedelem.hu/wm.php?f=21478
 
A rendezvény a himnusz felcsendülésével, majd a nemzeti és a csapatzászlók behozatalával vette kezdetét. Paulheim Vilmos polgármester és Berczi János parancsnok köszöntötte a résztvevőket. A megnyitót követően Bóna Zoltán országgyűlési képviselő és Ritter Zoltán tű. őrnagy a Szigetszentmiklósi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka méltatta a település önkéntes tűzoltóit. Kiemelték az egyesület szerepét, a munkáját, valamint méltatták a községben betöltött társadalmi szerepüket, egyben megköszönve a 130. év során végrehajtott tűzoltási és műszaki-mentési tevékenységüket. A parancsnok a beszédében hangsúlyozta, hogy az állampolgárok életének és anyagi javainak megóvása szempontjából fontos, hogy minél hamarabb a helyszínre érkezzenek a mentőerők, melyet a hivatásos egységek mellett természetesen a helyben lévő önkéntesek tudnak biztosítani.

Az ünnepi beszédet követően a Németországból érkezett "testvértelepülések" - Waghäusel és Wiesenthal - tűzoltói adtak át csapatzászlót az egyesületnek. Az ajándéktárgyak és oklevelek átadása után az ünnepi műsor következett, mely során fellépett a Pesterzsébeti Lajtha László, AMI Ifjúsági Fúvószenekar, a Szigetújfalui Zenebarátok Kórusa, valamint a Color Táncegyesület.

A rendezvény tiszteletére a Polgármesteri Hivatal udvarában található klubhelyiségben az egyesület munkáját bemutató kiállítást rendeztek be, amit minden érdeklődő ingyenesen megtekinthetett.

PMKI - Foto: PMKI Érd KvK
 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése