2017. szeptember 24., vasárnap

A hülyék az Országház át-ellenében vannak - eltörölnék a kötelező kéményellenőrzést ( - a hal se hoz szerencsét)

A Katasztrófavédelem még szinte bele sem jött a kéményseprői feladatokba, és talán még Ócsát sem járták be teljes egészében az új szakfeladatot ellátó ellenőrök, máris mentességet kaphatunk a kötelező felülvizsgálat alól.

http://nlc.p3k.hu/uploads/2017/09/kemenyseprok-660x371.jpg
A kéményseprők  füstölögnek - az illetékesek lapítanak  ( - haláli)

A Fidesz kormányzása alatt sok átgondolatlant és már bevezetett kezdeményezést változtattak meg annak kihirdetését követően. Gondoljunk csak a megyei matricák bevezetésére, majd kiterjesztésére, amikor kiderült, hogy a gyakorlati használat során egy balatoni út az autópályán három megyét is képes  érinteni.

Vagy a mintamenza programra, amit már szinte el is hallgatnak, mert az aki a kitalálta, hogy vadhúst is rendszeresen adjanak az intézményesített közétkeztetők, az semmilyen értelemben nem volt gyakorlatias és szakmai berkekben elfogadott szakember. Legalábbis közétkeztetés terén. Nem is értettük, hogy ezt miként találta ki és próbálta bevezetni, meghonosítani. Ezen az alapot akár tintahalat is írhattak volna a gyerekek étlapjára, előadva és felvezetve, hogy ez meggyire egészséges, de attól még ez sem vált volna be vagy honosodott volna meg. A vadhús iskolai célú bevezetése helyett a halra ugrottak rá a "szakemberek", csakhogy ezt is elbaltázták, mert a közétkeztetési rendeletben foglalt feltételeket szinte senki sem képes megfelelőn teljesíteni. Nem is marad más, mint a vietnami szörny, a Pangasius etetése. Ez egy olyan alacsony minőségű és ízetlen takonyhal, ami a szart is képes megenni, (szó szerint, mert a pottyantós vécé számos termelőnél a víz felett az etető-stégen áll,)  de ez az okosok szerint egészséges. Holott se nem mélyvízi, se nem tengeri, se nem jóízű, se nem húsos ez a halfajta. Csak egy gyorsan növekvő falánk állat, ami jó tömegcikk a hülyék piacán. Amúgy meg értéktelen; - szar az egész.

A NÉBIH szakértői is rendszeresen ehetnének ebből fasírtot és halragút, hogy a hülyék táborát szaporítva belássák azt, amit a szakmára és az abból kifordult vagy éppen elvetemült piacvezető közétkeztetőkre, a lealacsonyodott dietetikusokon át a menüre befizetőkre erőltettek. Ez rosszabb, mint a busa, mivel ez már annyira természetellenes.


Nos, valahogy így van ez a kéménysepréssel is. A piacosodott kéményseprőket kiebrudaltak, és az egészet úgymond visszaállamosították. A Katasztrófavédelem, mint valami óriás képződmény ami az egykori polgári védelemtől a katasztrófaelhárításon át a tűzoltóságot és immár a kéménypucolást is megkapta, azt sem tudta mit kezdjen az új hatáskörrel. A szerencsétlen kéményseprők pedig magukkal nem tudtak mit kezdeni.

Aztán csak elindult az egész és új alapokon a kéményellenőrzés is. De be sem járódott a rendszer, amikor ezen is csavartak egyet, ahogy a fent említett esetekben is fordulat állt be a bevezetést követően. Csakhogy, míg az étkeztetés során a sót vonták el, meg a halat és a vadat zagyválták, addig itt azzal tévesztenek célt, hogy már nem a megelőzés, hanem a felelősség átruházása a fontos.

A mostani rendszert pont a katasztrófák a füstgáz, avagy a visszamaradó égéstermékek kapcsán ismert szénmonoxid mérgezések megelőzése céljából alakították úgy, hogy az egészet regiszteres rendszerbe állítva kezelik, az új elképzelés szerint ez már nem kötelező ellenőrzést, hanem önkéntes alapon biztosított, és igénybe vehető szolgáltatást jelentene.
http://napigerzson.sk/wp-content/uploads/2017/05/2016-01-05-1451989005-1518671-R1_RealRevolution-300x160.jpeg

Vagyis adtak a szarnak egy pofont.   

A kéményseprők szerint a kormány selyemzsinórt küldött a társadalomnak.

Csütörtökön Pintér Sándor belügyminiszter benyújtott egy törvényjavaslatot, amelynek értelmében családi házakban nem lenne kötelező a kéményellenőrzés. Kizárólag az épület tulajdonosán múlna, hogy igénybe veszi-e ezt a szolgáltatást. A javaslat ugyan kitér rá, hogy így nő a tulajdonosok felelőssége, de adminisztrációs és időbeli terheik csökkennek.

A Kéményseprők Országos Szakszervezete elkeseredett, de szórakoztató közleményt adott ki a hírre. Idézzük: „a kormánypárti frakcióvezető korábbi hasonlatával élve, míg Lázár János az altató orvos, Kósa Lajos pedig a sebész, ebben a Vészhelyzetben a patológus szerepét, úgy tűnik, Pintér Sándornak osztották ki.” Közleményük címe az, hogy a belügyminisztérium selyemzsinórt küldött a társadalomnak.

http://propeller.hu/images/cikk/2017_09/kemenysepromtihoneczybarnabas.jpg
"Megnőne a tulajdonos felelőssége, cserébe jelentős összeget lehetne spórolni."

Mátyás király meséiből tudjuk, hogy miként lehet ajándékot vinni és adni, meg nem is.

Nos a közétkeztetési rendelettel kipipált haletetés és a kötelező kéményellenőrzés fakultatívá tétele is egy ilyen hoztam is meg nem is cselekvés.

Nem feledve a mondást, mely szerint meghalt Mátyás, oda az igazság.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése