2017. szeptember 26., kedd

Szemtember végével kezdődik a forradalmi időszak - az ellenzék zavarkeltése máris beindult ( - itt is itt vannak)

Magyarországon általában (rendes ciklus szerint) évente két alkalommal van forradalmi hangulat. Az egyik március 15.-e környékével kezdődik, majd a tavaszi szél időszakát átölelve május közepéig, legfeljebb végig ha kitart, amikor az emberek már a nyári szabadságolásukat tervezik. Ez egészen augusztus 20.-ig csendben eltelik, majd az uborkaszezon és a beiskolázást követően október közepére jönnek ismét lázba az emberek, átölelve 23.-t, aminek szellemisége november 4.-ig kitart, de legfeljebb a fagyok beálltáig. 

http://img2.hvg.hu/image.aspx?id=5daa1ec0-8b66-442b-a62e-6d9352c10bf7&view=e579a964-29d6-479f-90b0-f752bb3fb356
Évente legalább kétszer forradalmi hangulat van - a tavasz és az ősz ilyen (  - a köztes események csak szórakoztató közjátékoknak számítanak)

Az alkalmi forradalmak pedig ahogy nevesítve is vannak, időközben elbukkanó jelenségek, úgy mint például a Gyurcsány öszödi beszédét követő események, vagy a fülkeforradalomnak nevezett társadalmi megmozdulás.  Ezeket leszámítva csak amolyan kisvárosi búcsúra emlékeztető műsorok szórványos előfordulása jellemző, mint például a kendermagos tüntetések, vagy a bohóctüntetés, aminek szereplői már nagyrészt kiszelektálódtak a politikából. A régiek közül talán csak Juhász Péter drogelítélt tartja életben a show-t. 

http://magyarhirlap.hu/mh/webimage/8/1/3/4/wimage/lead_juhasz.jpg
Juhász Péter egy jogerősen elítélt drogos hazudozó, akinek céges érdekeltségei sajtóhírek szerint hétmillió forintos adótartozást halmoztak fel -– írta közleményében a Fidesz
 
Juhász már szinte minden volt a politikában és megjárta a szocializmustól a kapitalista liberalizálódásig vezető út szinte minden stációját, de valahogy sehol sem maradt örökös tag. Ma is csak egy fajta bolygó hollandi.  

http://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2014/10/juhasz-peter-fidelitas.jpg
Juhász Pétertől megszokhattuk, hogy notóriusan füllent, hazudozik - az Együtt elnöke leginkább arról vált ismertté a közvélemény előtt, hogy gyakran csörtézik kormánypárti politikusokkal

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQZbtOpqyqdvUDaIf9CZldrWlQqiA_lCmzpT6eOByiW5qspDXZV3gAz Orbán-kormány nyugdíjintézkedései ellen tüntető bohócforradalmárok októberben alapították a Szolidaritást, amely pártoktól semleges egyesületként hirdeti magát a kezdetek óta. Az Együtt 2014-et alapító Szolidaritás elnöke, Kónya Péter decemberig a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke volt, míg a Szolidaritás másik alapítója, Árok Kornél korábban egy tűzoltó-szakszervezetet vezetett (Árok az idén otthagyta a Szolidaritást, és saját pártot alapított).

Az Együtt 2014 mozgalom alapítói közül talán a Milla (az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért nevű szervezet) tartotta magát legtávolabb a politikától. A korábban a drogliberalizációért harcoló Juhász Péter által vezetett egyesület egészen október 23-ig tiltakozott az ellen, hogy politikusok felszólaljanak a rendezvényeiken.

http://img0.hvg.hu/image.aspx?id=84b70966-c895-4d1e-9aeb-21c28146aa86&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c
Hétpróbás politikusok kukucskálnak ki a civileknek álcázott jelmezek alól
 
A Civil Összefogás Fórumot 2009-ben alapította Fricz Tamás politológus, hivatalosan a civil kezdeményezések lehetőségeinek kiteljesítésére. A szervezet azzal a szándékkal alakult, hogy "erősítse a magyar civil társadalom értékkifejezését és érdekérvényesítését". A Gyurcsány-kormány bukása után azonnali előrehozott választásokat követelt.

A történelmi áttekintést követően visszatérve a mába, látható, hogy szeptemberbe érvén már formálódik az őszi forradalom szerveződése. Egyre másra ütnek ennek fenn hangot a Fidesszel nem kompatibilis képződmények és alakzatok.  

http://cdn.blog.hu/re/reflektor/image/botka_wtf.jpg
Botka nem az egyetlen dúsgazdag milliós az MSZP táborában - mégis szegénységről és igazságról szónokol
 
Ezek hol a tűzoltókat oltógatják, hol a rendőröket basztatják, máskor meg a tanárokat lázítják, vagy éppenséggel a taxisok pártján állva másokat  hevítenek. Van amikor sajtószabadságot, van amikor liberalizációt, szexuális önrendelkezést, vagy éppen buzulást és összefogást követelnek. Ezeknek majd' mindegy, csak legyen rá fogantatás, mozgolódás és balhé. 

http://magyarnarancs.hu/data/cikk/10/23/51/cikk_102351/Momentum.jpg
Momentum Mozgalom lenne az új politikai generáció - elsőre függetlennek vallják magukat, aztán mégis a baloldalon horgonyoznak le

Talán a tanulni és ittasan kikapcsolni generációja az ami erre még kapható. 

Az egyik magasztalja Orbán Viktort, és sportot űz abból, hogy Gyurcsány Ferenccel ijesztget. A másiknak se Gyurcsány, se Orbán nem kell, és szakítana az elmúlt húsz évvel, miközben lépten-nyomon a Fidesz ellenzékéhez sodródik.  

Ez számukra amolyan, - ha nem ugyanolyan - szórakozás, mint egyeseknek a közösségi oldalakon a hülyénél-hülyébb "bölcseletek" megosztása. 

Tibor is napi szinten osztogatja a bölcseleteket - zárt csoport adminjaként másokat is ( - maga a helyi füles)

Mert ha ezeket tekintjük, akkor máris rájövünk, hogy Ócsán is vannak olyan lakájok, akik az uraság hóna alól kikandikálva maguk is forradalmi hangulatot árasztva áhítoznak a jobb más létre.

Ők a legnagyobb zavarkeltők.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése