2017. szeptember 16., szombat

Aránytalanul sok pénznek lábakel a fociban - milliókat tesznek zsebre a futballból egyesek ( - Ócsán is szórják)

Hírek szerint akár 8 milliót is zsebre tehetnek a magyar focisták. És ez nem csak a fővárosban, hanem vidéken is így mehet. 

Próbáltuk megtudni, hogy Ócsán mennyit kapnak a jobbak, de erről inkább nem kívánt szót ejteni senki. Nem maradt más, csak suttogás és a pletyka.

http://igazgatosagok.mlsz.hu/wp-content/uploads/sites/6/2017/05/vb.png

Mindössze két klub hajlandó nyilatkozni az élvonalbeli labdarúgók fizetéséről: a bajnok Honvéd és a bajnokság legszerényebb költségvetéséből működő Balmazújváros.

http://m.cdn.blog.hu/al/aludasmatyi/image/bgt.jpgUtóbbi vezetője, Tiba István elárulta: a legjobban kereső játékosuk havi 7 ezer eurót, azaz 2,1 milliót visz haza, de a játékosok fele 1 millió forint alatt kap. Döntetlenként 150 ezres, míg győzelemért 300 ezer forintos prémiumot osztanak.

A Honvéd elnöke, George F. Hemingway szerint a bajnokcsapatban 1000 és 5000 euró közötti havi fizetések vannak, ez alól kivétel az olasz Lanzafeme, ő ennél többet kap.

Hemingway hozzátette: a nem piaci alapon működő magyar bajnokságban az utóbbi két évben rettenetesen túlfizették a játékosokat, míg Tiba szerint nyugodtan el lehet hinni a havi nyolcmilliós utalásokról szóló pletykákat.

Mindez persze nem senkit nem zavarna különösebben, ha a magyar foci érdemi fejlődést mutatna, illetve ha a klubok ténylegesen kitermelnék ezeket a pénzeket. Ilyesmiről azonban szó sincs, a fejlődés egyelőre nem igazán látszik, a játékosok milliós fizetéseit pedig leginkább a magyar adófizetők állják.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése