2017. szeptember 23., szombat

Magyar helyett angolszáz hagyományőrző partit rendez gyerekeknek az iskola - elhalt kapcsolatot élesztenek

Bár Ócsa város önkormányzatának vezetése több milliót költött Dalgety Bay testvérvárosi kapcsolatainak megvalósítására és már a vendéglátogatás viszonzására szolgáló repjegyek is foglalásra kerültek, a kiválasztottak mégsem mehettek, mivel angus földön nem kívánták fogadni Bukodiéákat.

https://ocsa.hu/galeria/44/tt2.jpg_211046.jpg
Dalgety Bay and Hillend és Ócsa városok kapcsolatának hivatalos megpecsételésére az Egressy Gábor Szabadidőközpontban - gyerekes lidérckeltés

Nem tudom miként sikerült elcseszni ezt is, de azt tudom, hogy sokan kézdörzsölve készültek a kiutazásra. Végül az egészből nem lett semmi. A milliós veszteséget a lakosság a büdzséből állta. Az esettel kapcsolatosan azóta is nagy a némaság. 


https://ocsa.hu/galeria/44/dscn9147.jpg_211046.jpg
Sétahajókázás hangulatkeltő elemekkel - kisvárosi közpénzből
2015. május 30-án ünnepélyes keretek között került sor Dalgety Bay and Hillend és Ócsa városok kapcsolatának hivatalos megpecsételésére az Egressy Gábor Szabadidőközpontban. Az egészet Bukodi Károly polgármester és Horváth Tamás alpolgármester, a Pest Megyei Közgyűlés gazdasági és pénzügyi bizottságának elnöke jegyezte.

Valahogy ennek a csendnek a megtörését igyekszik a Halászy Károly általános egyfajta angolszász hagyományőrzéssel feleleveníteni, amikor október végére meghirdeti  az iskolai Halloween partit a kisgyerekek közt.

Talán a lemaradt tanárok, vagy az igazgató gondolhatta, ha már nem jutottak el a ködös Albionba, és nem jött létre a cserediák program, valamint az intézmények közötti társadalmi és kulturális kapcsolat, akkor egyfajta szellemidézéssel kívánnak lidércet teremteni a kimaradt utazás nyomán.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése