2016. október 30., vasárnap

Ócsa labdarúgócsapata ma nem kapott ki - sikerült hazai pályán döntetlent elérni ( - komoly teljesítmény)

Végre! - kiálthatnánk örömükben, hiszen az Ócsa VSe felnőtt csapata a 2016/17-es idény 12. fordulójában végre nem vereséggel jött le a pályáról. Ma "idehaza" sikerült a tabella 16. helyén álló csapatunknak egy döntetlent elérnie 13.-ként számon tartott Dömsödi Se-vel szemben.  És ez már jó!

Ezennel gratulálunk a Bukodi legénységnek, a helyi polgárőrségnek a hazai pályán végzett kitartó jelenlétért, amit a meccsek során tanúsított közszereplésükkel nyújtanak fordulóról fordulóra, a lakosságnak az éves támogatásért, amit az önkormányzat adakozásával valósít meg játék fenntartása érdekében, a pálya gondnoknak a mindennapok során tanúsított áldozatos munkájáért, a szurkolóknak, a szülőknek, és mindenkinek, akinek csak egy parányi köze lehet a mai eredményhez. 

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/c55.40.504.504/s160x160/10005_513060475401781_649896449_n.jpg?oh=b0ae4b950941f0f274cbc8a090a9254d&oe=58A20559Elvégre számunkra a kis öröm is öröm. Számunkra a döntetlen is boldogság. Mert nem vagyunk és nem lehetünk telhetetlenek. Nekünk, -  lássuk be, - ez is elég. Ennyi. Ez becsület dolga. 
Szép volt fúk!

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/c60.60.745.745/s160x160/9276_101814053316176_1188777926_n.jpg?oh=478aba9c194ca92c22b10630c37f03e9&oe=588905A0A lagymatag első félidő a vendégcsapat altatására szolgált. A bátortalannak tűnő játékot követő 0:0 után a második játékrészben megdolgozott a csapat a sikerért. A 47 percben Mészáros Márk küldte a labdát a Dömsödi Se védte hálóba. Ezt követően felpezsdült a pályán az élet. Jámbor az 57 percben sárga lapot kapott, majd Ordasi követte az 59.-ben. A 62.-ben Katona és Kövér került cserére, amire a Dömsödiek válaszul a 63.-ban hajtottak végre kettős cserét. 
Majd a 67. percben Rézműves kiharcolt egy piros lapot. Aztán Ordasi lett cserélve a 73.-ban, de alig indult el ismét a játék, egy perccel később a csereként beálló Szekeres húzatott ki egy sárga cetlit a bíróval, aminek után egy percre a Dömsödi Végh Gábor góljával egyenlítettek a vendégek. Erre 3 perc múltán Krizsán is összeszedett egy piros lapot.  Ezt követően mintha lecsillapodtak volna a kedélyek. A széttöredezett második félődő nem is ért végett a 90. percben, hanem a túlnyúlt azon. Így a lefújás előtt még a bírósporttárs megítélt egy sárgát a vendégjátékos Kajdácsnak, hogy nem sokkal ezután lefújja a meccset.

Így összességében, mondhatni egészen jól jöttünk ki a mai fordulóból. Egy gólt rúgtunk, egyet kaptunk, 2 piros lap és 3 sárga a mieink oldalán, míg a vendégek 1 sárga lappal távozhattak. Mi ez, ha nem jó eredmény az elmúlt 11 egy forduló veresége után. Ha nem is győztünk, de legalább egy döntetlen kiharcoltunk hazai pályán. 
És ez nem semmi!  
(Kár, hogy nem hirdették közösségi oldalakon ezt a helyi rangadót.)

Szóval Hajrá Ócsa!

*

5 megjegyzés:

  1. 1- tanulj meg fogalmazni
    2- azt sem tudod mi az a futball ...
    3- menj ki egyszer a pályárá és próbáld meg utánuk csinálni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 24 évesen bizonyosan rendelkezel annyi játék, és élettapasztalattal, hogy itt ilyeneket megfogalmazz. (A helyesírásod meg semmivel sem jobb, hogy beszólj, mert az első sorodban is hiba van.) A labdarúgást illetően, meg nem láttalak lent a pályán a meccseken és a neved sem szerepel Ócsád, vagyis egyetlen szerepléseddel sem járultál hozzá ahhoz, hogy elősegítsd a városi csapat boldogulását. Viszont Ócsa ellen már felléptél. Akkor kikaptunk. Most akkor miről beszélsz? Tőled akár utolsók is lehet a városi együttesünk, - ahogy az is, - mert neked Dabas többet jelent, mint az ócsai csapat. Szóval hagyd a hülye szövegelést és igazolj át, hozd fel a csapatot a padlóról, vagy maradj meg magadnak, csendben ha a Dabas Fc másodosztálya kifizetődőbb neked. Vagyis amíg nem itt a pályán, addig ne szónokolj nekünk, mert még annyit sem teszel a csapatért,mint a blog. Hogy nem lépsz fel ellene, és legalább szurkolsz érte. Mikor harsogtad utoljára magad, vagy a bloggal, esetleg mással, hogy hajrá Ócsa!?! Mert amíg nem értünk dolgozol, és inkább Dabasért rúgsz labdába, addig itt ne szólj azért, amiért nem teszel. Igazolj át, mutasd meg, hogy kell csinálni, hogy legyőzhessük a Dömsödieket,Dabast és a többieket?. Hogy az utolsókból ha nem is elsők, de a középmezőnyben, vagy legalább ott, ahol most a Dabas áll, az első ötben (na jó 10-ben) lehessünk. Ha meg nem, akkor hagyd meg ezt a blognak, mert ebbe kár időt és pénz fércelni. Egyenlőre ezt a csapatot mi támogatjuk és nem Te.

      Törlés
  2. sajnálom aki csak dumálni tudd én hála ha tehetem kint vagyok a mérkőzéseken és Ócsának szurkolok és a csapattal is jóban vagyok pedig nem vízet iszom és bort prédikálok de nem értem mi is a baj? hogy van egy társaság aki kitart gondolom ön vagy te elég gyenge lehetsz ha név nélkül sértegetsz de gondolkodj ez is egy program ami elég sok embert összetart a végszó Hajrá Ócsa

    VálaszTörlés
  3. Gyerekek, nem kell itt ájtatoskodni. Ilyen felkészültséggel, eredménytelen és szar teljesítménnyel nem lehet pályára lépni. Ez a foci egy petákot nem ér, nem pedig olyan áldozatvállalást, amit a város lakossága tesz az által, hogy az önkormányzati költségvetésből milliókat vonnak el és csoportosítanak át erre a játékra. Sokkalta fontosabb lenne a lakossági életkörülmények, a közállapotok javítása, a helyi utak és a közlekedés színvonalának felhozatala, mint az ócsai focicsapat pénzelése.
    Másutt ennél kevesebbért is komolyabb dolgok történnek, mint egy ilyen parádés beszámoló.
    Aki a fociban egy kicsit is járatos, az előtt ismert, hogy a szurkolók eredményeket várnak el a játékosoktól. Őket nem az szórakoztatja, hogy egyes bekiabálók miként hülyézik le a bírót, hanem a csapattagok játéka, a gól öröme.
    Ha ez nem adatik, meg, akkor a támogatók elmaradnak, a szurkolók pedig dühösek lesznek. Ócsán nagyon is kegyesek a játékosokkal szemben. Nagyon rájuk fér a kritika. Az egyesületi elnök is megéri pénzét. Talán nem kéne őket ennyire kipárnázni.
    Országos szinten sokkalta vérmesebb szurkolókkal és élesebb kritikákkal szembesülhettek, mint a blog tudósításában foglaltak.
    Emlékezhetnétek, hogy tavaly ilyenkor az Újpest paksi vendégjátéka utáni balhéra. Akkor a lila-fehérek 1-0-s vereségükkel már kilenc mérkőzés óta nyeretlenek voltak, pedig nem is olyan régen még a veretlenségi sorozatukat építgették, ekkor viszont mindössze két pontra tanyáztak a kieső¬-helytől. Ez annyira feldühítette a szurkolókat, hogy körülbelül húszan-harmincan nem engedték buszra szállni a hazafelé igyekvő csapat tagjait. A feszült hangvételű beszélgetés háromnegyed órán keresztül tartott, többek között Nebojsa Vignjevics vezetőedzőnek is hosszasan magyaráztak a fanatikusok, akinek azt is felemlegették, hogy hazájában, Szerbiában már felpofozták volna a szégyenteljes szereplésért...
    Ócsán ezzel szemben csak a blog sarkalja a fiúkat és az edzőt, az elnököt nem szapulja.
    Idén áprilisban az NB III-as Győr elnöke szerint megfenyegették a játékosokat, amikor a szombati játéknapon, a Sárvár-Győr meccsen elég nagy botrány volt.
    „Az ultrák már a mérkőzés előtt megfenyegették a játékosainkat, hogy ha nem nyernek Sárváron vagy utána meglátják őket valamely győri szórakozóhelyen, akkor »agyon lesznek verve«. Ez a viselkedés tűrhetetlen. Sárváron a botrány idején rázártam a csapatra az öltözőajtót, mert a drukkerek be akartak rontani, hogy letépjék a mezt a fiúkról.”
    De Romániában is erős indulatokat váltott ki a labdarúgó-válogatottal szemben a franciaországi Európa-bajnokságon az Albániától elszenvedett 1-0-s vereség, s az ezzel együtt járó kiesés. Legtöbben a szövetségi kapitányt okolják a kudarcért, aki telefonon már egy halálos fenyegetést is kapott. Ez sem lehet ismeretlen jelenség, mert erről is a sajtó számolt be.
    Bukodit vagy a játékosokat itt még senki nem kezdte ki ehhez képest.
    Idehaza maradva, szeptemberben a szurkolókat a Diósgyőr játéka bosszantotta fel annyira, hogy sajthír lett belőle. Ekkor a várakozáson alul szerepelő együttes mindössze a tabella 10. helyén szerénykedett a labdarúgó NBI idei, 2016/2017-es szezonjában. A mikor aztán Gyirmóttól is kikaptak 1-0-ra, az már a szurkolók szerint túlment egy határon, és durva fenyegetéssel üzentek a játékosoknak: „Fussatok a pénzetekért, amíg nem az életetekért kell!”
    Lehet, hogy Ócsán nincsenek ehhez szokva a focisták, de a közönség sem az olyan rossz szerepléshez, amit mostanság játékként adnak elő. A lakossági pénzek elherdálása, és a kátyúzások helyett a fociba ölése bizony bosszanthatja a lakosságot. Útfelújítás helyett milliók kerülnek az önkormányzati kasszából Ócsa VSE elnökének felhasználásba. A focisták leadott teljesítménye azonban nincs arányban ezzel.
    Ennyi pénzért igenis jogos a blog elvárása a jobb szereplésért.

    VálaszTörlés
  4. Ócsa ma mind a felnőtt, mind pedig az U-19 vonatkozásában a legalján, a kiesők sorában szerepel. Ez nem szórakozás. Ez felesleges pénzköltés, bosszúság. Pocsékolás. Időben, energiában, és közjóban. A város jövőjét élik fel, költik el.
    Szóval nem próbálja itt senki úgy beállítani a helyi focit és a játékosokat, valamint a városi egyesületet, mint valami pénz, és eszköztelen hősöket, vagy egyfajta mártírokat. Igenis viselkedjenek, és teljesítsenek a bajnoksághoz méltóan. Akarták és vállalták a felsőbb osztályt. A megyei másodban szerepelni helytállást követel. Ennek megfelelő teljesítmény biztosítása, meg nem pénz, hanem felkészülés kérdése.
    Ócsán minden lehetőség adott. Ha nincs eredmény, és rossz a teljesítmény akkor nem csak játékosokat, hanem tagokat kell is váltani. Elsősorban edzőt, majd elnököt. Talán nekik is sok és a képességeiket maghaladó már ez a feladat. A jelen állapot nekünk sem és a városnak sem jó. Ne is mentegetődzünk. Valamit lépni, cselekedni kell. 12 forduló úgy ment le, hogy egyetlen mérkőzést sem hozott a városi csapat. Ez tarthatatlan. Legutóbb hazai pályán is csak egy döntetlen jött össze. Hazai pályán sem vagyunk képesek nyerni, és még a tabella legalján állókkal szemben sem tudjuk ezt biztosítani a városi szurkolóknak.
    Ócsán túl mindeki ezt a polgármesteri csapatot röhögi.
    Szégyen!

    VálaszTörlés