2016. július 1., péntek

Tegnap késő este borult lángba egy családi ház - a Bp.-i és a dabasi hivatásos tűzoltók jöttek oltani a tüzet

Mint ahogy tegnap éjjel beszámoltunk róla, tűz lángjai csaptak fel Ócsán egy családi házban.
Ismét máshonnan jött a segítség a tegnap éjszakába csapó tűz során. Az égő háznál megjelent a helyi polgárőr-alakulat pár tagja, de a tűzoltásában hathatósan nem vettek részt, csupán a szokásos fényképezési gyakorlatuknak megfelelő szerepet látták el. 
A beavatkozásukról készült felvételt maguk tették közzé.

https://www.google.hu/maps/vt/data=RfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM,YDNvYyLiEGZgBmiEAnjc_eR7vyPpxD09_qY-C-RUyrqvrn6sHWA4OXj8ZWV_FDYMJbYxwbMhGiSL7kjKsTIPhwFGNTBKL2MBc_v1EN25wzn5mLpxoGx2b5FqIZaTrELY3TKtCz2hS3aHorORoYX5jYTr1PRDbTKP5NqKHoJdoIFgMldDZh6hMrI-iA5r97se57v_RDRc2oiOlq1MDF1vOWq21qt_pQpIFw


Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű családi ház teteje csütörtök éjjel az ócsai Pipacs utcában. A tűzhöz a fővárosból és Dabasról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg - olvasható a Hírperss és a PMKI (eseményszám:26027) beszámolójában.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXIB8vnZB_6MHRUKz8QUhxsMrQVDZlo3AFd4Celkff-aJJiv5rMA
A felvétel Tibor Boros megosztása - ennyi tőle
A Boros Tibor által közzétett fényképből jól látszik, hogy a tűz nagysága mekkora volt. A kerítésen kívül, az épülettől távolabb készített felvétel szemlélteti a felcsapó lángok pusztító erejét, és a polgárőri beavatkozás mértékét. Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű családi ház csütörtök éjjel az ócsai Pipacs utcában. A tűzhöz a fővárosból és Dabasról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

Sajnos az egység alá toborzott önkéntes tűzoltócsapat a mai napig nem jött létre és hiába a sok lelkes jelentkező, nem bevethetőek.  Az ócsai önkéntes tűzoltóegységnek gyakorlatilag semmije sincs még a tűzoltáshoz, annak ellenére, hogy a toborzás óta már majdnem két év telt el. 

Ki tudja még hány tűzeset, baleset és katasztrófa kell még ahhoz, hogy az illetékesek is belássák Ócsán legalább egy bevethető egységnek állandó készenlétet kéne tartania.

A mostani tűzkárosultak a megmondhatói, mennyire kiszolgáltatott és nyomasztó várni az égő ház fényében a távoli segítséget. 

A polgárőrség vezetőjétől pedig már igazán elvárható lenne egy normális megnyilatkozás arról, hogy miért nem sikerült még ennyi idő alatt sem felállítani a helyi önkéntesek csapatát?!

*

1 megjegyzés:

  1. A blogot lehet szeretni, vagy nem szeretni. Lehet vele egyet nem érteni, avagy éppen vitatkozni rajta.

    A blog valójában nem az én érdemem, hanem több személy együttes munkája. Ezek alapján jön létre és jelenik meg Önök előtt a ma is látható, olvasható tartalom.

    Ezért nem csak személyem, és társaim, hanem az Önök érdeme mindez.

    A Blogger egy díjmentes szolgáltatás, mely a kommunikációt, önkifejezést és szólásszabadságot szolgálja. Álláspontunk szerint a Blogger elősegíti az egészséges eszmecserét és kapcsolatteremtést, valamint jótékony hatással van az információk elérhetőségére.

    Tiszteletben tartjuk felhasználóink tulajdonjogát, illetve felelősségét a közzétett tartalmakkal kapcsolatban. Álláspontunk szerint a tartalom cenzúrázása összeegyeztethetetlen volna egy olyan szolgáltatással, amely a szabad véleménynyilvánításon alapul.

    A pozitív értékek megőrzése érdekében azonban gátat kell szabnunk a szolgáltatás működését és a szabad véleménynyilvánítást fenyegető visszaéléseknek, ezért a Bloggeren közzétett tartalmakra bizonyos korlátozások vonatkoznak. Az általunk megszabott határok egyrészt megfelelnek a törvényi szabályozásnak, másrészt a szolgáltatás minőségének javítását segítik elő.

    Nem célunk a szólásszabadság kurtítása, de annak megtartása, vagy esetleges túllépése mindig az egyéni közzétevő felelőssége marad. Ezt átvállalni sem a blog, sem a blogger, de még a Szolgáltató sem hajlandó.

    A blog a 2001. évi CVIII. törvény (az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről) szerint jelenik meg. Az információs társadalommal összefüggő adatszolgáltatás a törvény 4 §-ban foglaltak szerint valósul meg.

    A kommentek nem szerkesztett tartalmak.
    Ezért a saját bejegyzését közzétevő, azaz a megjelenítő (kommentelő), vagyis maga a hozzászóló(k) az a szerző, aki a saját álláspontját tükrözi és juttatja nyilvánosságra így. A blog ebben egy felület csupán, ami a demokratikus jogokat biztosítja ehhez. A felelősség mindig az egyéni megjelenítőé marad.

    A blogbejegyzésekhez hozzáfűzött hozzászólások sohasem a blogger nézeteit tükrözik. Azok mind egyéni esetek, magánvélemények.

    A Blog a Google terméke, így a vonatkozó Általános Szolgáltatási Feltételek és Tartalmi irányelvei szerint és alapján működik.
    A jogi lehetőségeket is ezek az elvek és útmutatók tartalmazzák.

    A blog egy internetes napló, ahova a naplózó mindössze a saját bejegyzéseit helyezi el. Ahogy könyvtáros a polcon kihelyezett olvasmányokat. Aki betér és olvasni, informálódni vágyik, az nem csak igénybe veszi, hanem elfogadja a könyvtár rendjét.

    Ez a blog nem sajtótermék, ezért nem rendelkezik szerkesztőséggel, és nem bír felelős szerkesztővel sem. Blogunk nem más, mint egy internetes napló, egy könyvtári polc ahova a lejegyzett tartalmak kerülnek. Ennek ad lehetőséget és biztosít helyett a szolgáltató.

    Az olvasó pedig ehhez fűzhet véleményt (kommentet) a saját meglátása és a törvényi szabályozás, valamint az egyéni jogkövetkezmények ismeretében és tekintetében.

    Ennyi az egész.

    VálaszTörlés