2016. július 25., hétfő

Nem egyszerű bloggernek lenni - időntként azonban köszönettel tartozunk (- az olvasóknak a látogatottságért)

Nem szoktam sokat foglalkozni magammal - már ami a blogolást illeti, - de nem a napi kenyértermelő teendő mellett más világi, (értsd közösségi) dolgokkal foglalatoskodni nem igazán jó buli. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiR-s9x0rvVvalibECezrtSXbxObIaT1EjRednHLyIEROToGv65c0O6LwXh6AHDeAXDms7DJHI0vMq4oCgAcu29pCq8Tawg4qmJKKR-w8KXKebvTphzJnzDJbiuoYrSZ0n3ryVxmqB8vMY/s640/Untitled-1.jpg

Sose tudhatod, mivel kelted fel az emberek érdeklődését, vagy mi az, amivel egy kiskirály lelkébe lépsz.  El képzelni sem tudom, hogy, amikor sem időm, sem kedvem nincs a világ és szűkebb kisvárosunk szennyesével foglalkozni, akkor mitől válik egyszerűen fontossá a külvilágnak a blog. Érdekes megtapasztalni, azt a növekvő látogatottságot, amit a legutóbbi napok produkáltak. Pedig semmi új nem született itt.  Viszont jó érzés megtapasztalni, hogy a régebbi bejegyzések is képesek aktualizálódni. 

Soha nem nem tudjuk, mikor melyik bejegyzéssel mekkora érdeklődést váltunk ki egy közönyösnek vélt szűkebb közegben. Azonban az internet tágította tér csodákra képes. Elvégre a világhálón a blog mindenhol elérhető, ahol csatlakozási lehetőség van a netre. Így bárhova is viszi a sors, a háló elérhetőséget és összeköttetést biztosít.   

A mi kisvárosi problémáink, a napi gondjaink itt tágabb teret nyernek.  Ezekkel és ezen át velünk ismerkedhetnek meg a távolból. A mi életünkbe nyernek betekintést és az itteni elcseszett vezetés elfuserált dolgain csodálkozhat a nagyvilág. Azokon a helyi történéseken (nagyrészt) ami az itt élőket foglalkoztatja. Mindezek kihatnak a mindennapjainkra az életünkre. Akár a kedélyünket borzolja, akár csak az ingerküszöb alatt marad a hangulat, az olvasót mégis csak érdekli, hogy mi zajlik körülötte. Mert itt az is képes a megjelenése által hírré válni, ami amúgy nem lenne publikus. 

http://www.pamelagrow.com/wp-content/uploads/2014/09/happypersonphone.jpgSzóval nem unatkozunk itt a színfalak mögött, akkor sem, ha nem kerül fel új bejegyzés. Elvégre a szenzációt, az elgondolkodtatót, vagy a botrányos történéseket nem mi produkáljuk, hanem az élet. Mi csak lejegyezzük, megmutatjuk, beszámolunk róla. Erre azonban nincs mindig szabad kapacitás. 

A napi hír adott, csak sokszor feldolgozatlan. Az idő és a pénz dominanciája megöli erre fordítható szabadidőt.  Ilyenkor érdemes visszalapozgatni, és akár újraolvasni régebbi történéseket, hogy azáltal visszaigazolást nyerhessünk a ma dolgaihoz.

Ez, és a tényállóság, ami a napi látogatottságot hozza.  Köszönet érte az olvasónak. 
L.Z. és a többiek
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése