2016. július 2., szombat

Sóderes kamionok száguldoztak a közúton - baleset lett a vége ( - az eredmény teljes útzár Dunavarsánynál)

Összeütközött két kamion szombat délelőtt tíz óra körül Dunavarsánynál, a Taksony és Bugyi közötti úton, az egyiknek a sofőrje a roncsba szorult - adta hírül a Híradó.

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2016/03/DSCF1240-e1459411093213.jpg
Egy korábbi "kamionbaleset" képei - pont a város bejárata előtt
Mint már korábban felemlítettük, a városunkat érintő kamionforgalom roppant veszélyeket rejt magában, ami bizony elkerülendő lenne. Ezért a blog a városban élők azon polgárokkal ért egyet, akik azt szeretnék, ha az erre hatóági jogkörrel rendelkeznek, figyeljenek oda, és érjék el, hogy Ócsa  biztonságos, és a kamionosok felesleges jelenlététől, hozzájuk köthető balesetektől mentes jogtiszta város lenne. Ehhez nem csupán odafigyelés, hanem ellenőrzés és megfelelő szankció szükségeltetik, máskülönben az jön és megy át rajtunk akinek éppen úri kedve tartja. Ócsa válhat a kamionosok áldozatává. Előzzük meg a mostani és a korábban történt eseteket. Nem akarunk több és újabb kamion-baleseteket, útzárakat Ócsán. Előzzük meg  a bajt. Tartsuk távol és a városon kívül a nehézgépjárműforgalmat.

Több tonnás billenős-platós teherautó - ezzel szállították Ócsa belterületén át az építési törmeléket az önkormányzati ingatlanra ( - feleslegesen terhelve a város amúgy is rossz útjait és szemetes környezetét)
 
A mai eset legyen intő példa, és ösztönözze arra az embereket, hogy a kamionoknak jobb távol maradnia a várostól.

Ugyanaz a MAN teherautó (FJB-926) a  város Székesi utcáján  roskadásig terhelten halad a felszedett betontörmelékkel - ki engedheti meg ezt
 
Nem akarunk fölösleges nehézgépjárműforgalmat a belterületen, és nem akarunk kamionparkolót a városon belül.

Mások meg Ócsán úgy veszik birtokba szabálytalanul a nem neki szánt területet, hogy közben többszörös szabályszegést követnek el - ki nézi el mindezt és ki vállal majd felelősséget a károkozásért

Ráfutásos balesetet szenvedett két, sódert szállító nyerges vontató a Taksony és Bugyi közötti úton, a 6-os kilométerszelvény közelében. Az ütközés következtében az egyik jármű sofőrje megsérült és beszorult a vezetőfülkébe, ezért a fülke ajtaját a kiérkező szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével távolították el, hogy a mentők hozzáférjenek a sérülthöz - közölte a PMKI.

A helyszínen mentőautó és helikopter is van.

A Taksony és Bugyi közötti úton a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes útzárt rendeltek el az érintett útszakaszon, ahol a rendőrök terelik a forgalmat.

Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze két tehergépkocsi 2016. július 2-án 9 óra 35 perckor az 5202-es számú út 6-os kilométerszelvényében. Dunavarsány és Dunaharaszti forgalmára is kihat az esemény, mert rendőrségi információk szerint Dunaharaszti és Taksony között félpályás útlezárás mellett váltakozva egy sávon, a forgalom már megindulhatott.

A baleset következtében egy személy megsérült.

A kamionok sódert szállítottak, és úgynevezett utoléréses baleset történt.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése