2016. július 3., vasárnap

Réka merülése - ismét egy prosztó volt Ócsán ( - miért az itteni fellépőkkel és utánuk derülnek ki furcsaságok)

Ki tudja miként és miért sikerül Ócsán a primitív bunkókat begyűjteni, felléptetni és sztárolni?

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xla1/v/t1.0-9/13450927_594956847345553_5370502769863321427_n.jpg?oh=ac14b3a3d5cb9add7e97b307489fc308&oe=57E0A6C1&__gda__=1473582444_9f4a0b54eb11d2d7fcb2a0b2d31e8fbd
Kis Grófo a III. Ócsai Juhfesztivál fellépése előtt - kísérete a helyi polgárőrség

Emlékezetes a III. Ócsai Juhfesztivál címzetes fellépője, akiről nemsokkal az ócsai szereplését követően derült ki, hogy nem is annyira ártatlan, mint ahogy azt láttatni szeretnék.  Kis Grófo körül botrányos történetek kapcsán forr a levegő. A rendőrség nyomoz és még az is elképzelhető, hogy Ő is csak egy olyan kétes celebbé válik, mint a romantikus Győzike aki a hirtelen jött jóléte folyamán milliós tartozást halmozott fel az állam, és azon át mi felénk. Grófonak is a saját kulturáltságával és az állami apparátussal, történetesen a rendőrséggel van gondja.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgF8EZVjWJAR6otNE-AKfy7wpgfk0VxxbijN1XGteb31scH-qmfOpQvtYW_feAnELcluZlZrd1EjhpWHADwuK4v_NN0wbgHKQUf8Kn8YSqju_xDtRg0S274TZ3L0jC4YHcDcgekYxzM1Q/s640/972749_kis-grofo-1931-vsz.jpg
Valahol ez a mi gondunk is. Miként lehetséges sztárolni, fellépésre kérni és részint közpénzből szerepeltetni azt, aki a maga személyében nem méltó arra, hogy az emberek közössége előtt fellépjen, és köz-szerepeljen. 
És ez a lényege a dolognak: egy adócsaló, egy köztörvényes ügyekben szereplő ne lehessen semmilyen színpadi bohózat köztéri szereplője és közpénzes nyertese. 

Egy, az emberek előtt fellépő legyen mindig példaértékű és tiszta, hogy méltóvá váljék a közszereplésre, s ezzel a közpénzre. Arra amit a megjelenésért, a fellépésért kap. 

Ezért várható el a tisztaság, az értékek képviselet, hiszen mi másért hívnánk?  Ha nem így lenne, akkor bármilyen börtönegyüttest, vagy értéktelen csődületet is vendégül láthatnánk, mindenféle példa nélkül. 

Nekünk azonban az előremutató, példaértékű emberekre volna szükségünk. Olyanokra, akiket szívesen követünk, mert hozzátesznek valamit az életünkhöz, értéket képviselnek, és példával szolgálnak.

Számunkra Kis Grófo és Rubint Réka csalódás, még akkor is, ha Réka itteni szereplése vitte a hétvégét és többre volt érdemes annál, hogy ezt lerontsa a bunkóságával. 

A jólét mámorában fürdő Réka az ócsai fellépése után került kínos helyzetbe, amikor egy családi "kikapcsolódása" során az ország egyik méregdrága szállodájában okozott feszültséget.

Rubint Réka kiakasztott egy szállóvendéget, aztán pedig a rajongóit is...

Történt ugyanis, hogy Réka a családi összejövetelük során sikerült az ötcsillagos luxusban pihenő más fizető vendégek közül párat kiakasztani.

http://media.borsonline.hu/cikk/12/116713/gallery-picture/645w/992146_reka4.jpg
Futás után izzadtan, lucskosan és cipőstül a medencébe - ez Réka mostani bunkósága

Az ország egyik legexkluzívabb szállodája a Kaposvár melletti Hertelendy-kastély. A hotelben van olyan szoba, amely egy személynek egyetlen éjszakára 140 ezer forintba kerül. Nem csoda hát, hogy az itt megszálló vendégek ragaszkodnak a minőségi szolgáltatásokhoz, a háborítatlan nyugalomhoz és a makulátlan tisztasághoz.
Az ál­mos vidéki táj csendjét azonban pár nappal ezelőtt egy, az átlagosnál sokkal tevékenyebb társaság zavarta meg, konkrétan Rubint Réka, Schobert Norbi, a három gyerekük, a szülők és még a barátaik is velük tartottak Réka születésnapját ünnepelni.

http://media.borsonline.hu/cikk/12/116713/gallery-picture/645w/992144_reka5.jpg
Mosdás, zuhanyzás, lábmosás nélkül - Réka ruhástul, izzadtan fürdik más közösségi medencéjében

Kétségtelen, Rubint Rékát nem a műveltségéért szeretjük, bár egyszer azt mondta Friderikusznak, hogy jár színházba, de ugyanakkor egyetlen előadásra sem emlékezett. Nem baj...
 Történt pedig, hogy Rubint Réka 10 kilométeres futás után beleugrott a Hertelendy kastély medencéjébe. Amúgy porosan, izzadtan. Az egyik felháborodott szállóvendég levelet intézett a szálloda vezetőihez, akik belső ügyként kezelik a történteket és nem szólaltak meg a Bors kérdésére sem. 

http://media.borsonline.hu/cikk/12/116713/gallery-picture/645w/992140_reka3.jpg
Rubint Réka bunkóságát nem csak a medencébe futása, hanem a botrány utáni kinyilatkozása igazolja

A kipattanó balhé kapcsán Rubint Réka sem hagyta szó nélkül, így újfent elszólta magát, - ahogy Fridinél sem kellett volna, sőt - a Facebook oldalán dicsekedett a nagy ugrással.
"Tényleg mindenbe belekötnek, amit csinálok, de arról például sosem beszélnek, amikor több ezer embert tornáztatok egyszer. De nem érdekel, nem vagyok hajlandó meghallani ezeket a hangokat. Carpe diem, vagyis élj a mának, én eszerint élek és így vagyok boldog".

Ezek a szavak tipikus felfogást és gondolatvilágot tárnak elénk.
Remek mondatok, megérdemlik, hogy hosszasabban elemezzük minden szavukat. Persze sokan nem értik, mi köze van a nyílt színi medencés fürdőzésnek a tornához, illetve miben mentesíti a futót a medencébe lépés előtti tusolástól, vagy a sportcipő levételétől, nem tudni. Ez Rubint Réka titka. 

Viszont abban meg teljesen igaza van, hogy ebbe belekötnek. Elvégre nem illik, sőt nem higiénikus izzadtan, piszkosan más fürdővizébe cipőstül beleugrani. Nem is érti miért szólnak, amikor ez olyan alapvetés, hogy az 5 éves gyereknek is elmondják a szülei, vagy a 6 évesnek a tanító néni, hogy miként kell viselkedni az ilyen helyeken. (Bocsánat, nem az ilyen ötcsillagos, hanem az ennél puritánabb strandokon sem normális és megengedett viselkedési forma ez. Schobert-ék talán ezt akkor engedhetnék meg maguknak, ha az egész szállodát kibérelnék, ahol csak maguk és a személyzet lenne, nem pedig más fizető vendégek is. Azonban akkor csak úgy, hogy utánuk fertőtlenítik az egész kócerájt, vagy legalább a medencét, amit újratöltenek az utánuk érkező normális vendégek számára.
Talán Réka kihagyta ezeket a lépcsőket az életéből, s rögtön egy nem létező egyetemre iratkozott be, ahol mindez nem szerepelt az oktatás részeként. Valószínűleg így történt, hiszen valakitől hallott a latin bölcsességről, amit Robin Williams tett közhasznúvá (Holt költők társasága), miszerint: "Élj a mának". Kár, hogy a bölcsesség jelentését már nem tanulta meg a mi büszke hercegnőnk, pedig az fontosabb lett volna, minthogy elrebegje élete értelmét.

Egy napilap szerint Rubint Réka botrányosan viselkedett egy luxushotelben, mert ruhástul ugrott a medencébe. Réka elárulta, Törökországban is 260 emberrel együtt megtette ezt, és valószínűleg a jövőben is lesz majd rá példa. A házaspár nem is érti a felháborodást, ráadásul ahol a kastély, ahol az eset történt, nem üzemel szállodaként, csupán rendezvényekre lehet kibérelni, így nem igaz, amit írtak, hogy egy vendég felháborodott…


Értjük, és szeretjük a megélhetés ezen formáját, csak azt nem fogjuk, hogy ehhez miért kell lemenni kutyába és bunkón oda szarni a másik orra alá? 

Ezzel a viselkedéssel Réka mindazt felülírja, amit szimpátiában összekapar, mert ezzel, és az ilyen cselekvésekkel nem tud azonosulni a fegyelmezett közember. Számukra ennél kevesebbért is nagyobb meghurcoltatás jár. Őt ilyenkor legalább a biztonságiak vezetnék ki, és az egész medence fertőtlenítő takarítását tolnák a nyakába.

http://mandiner.hu/attachment/0167/166696_betiltottak_a_muszlim_uszodresszt_egy_nemet_varosban.jpg
Más kultúra, más szokás - nem európai a ruhában fürdőzés
Amúgy a ruhás fürdőzésnek Európában nincs hagyománya. Németországban már van hely, ahol betiltották a muszlim úszódresszt.  Az osztrákok pedig célzottan tiltják az iszlám úszódresszt.

Azonban aki ebben fürdőzik, az csadort visel, és fedetlen keblekkel közlekedik. Rubint Réka a hétköznapokban nem ilyen zártan viselkedik, és öltözködik. Vagyis nem vallási és hitbéli alapon dobta magát futócipőben és edzőcuccban a medencébe.

Réka és családja persze jogot formálhat erre is, ha hagyják.  Sokan azonban pont az ilyen esetek és az ismert visszásságok okán nem kérik fel, és nem hívják meg bemutatókra.
 Mert bunkóból amúgy is van elég. Néha túl sok is. Ezért kár a város pénzéből neki fizetni.

Kis Grófo botránya (garázdaság és fegyverhasználat) és Rubint Réka botrányos prosztósága nem segíti elő Ócsa műveltségi szintjének fejlődését. Ezért közösségi áldozatot vállalni, közpénzt költeni értelmetlen és felesleges dolog. Nem szolgálnak számunkra jó példával, mert közéletük botrányokkal terhes. Inkább szégyen az ilyen (élet-)"művészek" reklámozása,  szponzorálása, és foglalkoztatása, mintsem helyi (közösségi) siker lenne.  

Ócsa közéletének szereplőinek, a szervezőknek talán erre is oda kéne figyelniük, ahogy a pap tisztességére és megítélésére is odafigyelünk és nem csak  a mise során. 
Forrás: Bors / TV2 / Mandiner / 888.hu
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése