2016. július 12., kedd

Tegnap is volt munkájuk a dabasi tűzoltóknak - ma sem múlik el a nap baleset nélkül ( - hőségben sok a baleset)

A nagy meleg vonzza a tűzeseteket és ilyenkor a közút sem marad eseménymentes.

A kánikula miatt egyre több a szárazfűtűz, amelyek átterjednek az erdők aljnövényzetére, szőlőkre, gyümölcsösökre is. A katasztrófavédők ezért fölhívták a figyelmet arra, hogy bár általános tűzgyújtási tilalom nincs még elrendelve, de minden egyes kültéri égetés kockázatos. 

A minap (szombaton) Vecsés és Monor között több ezer négyzetméteren égett a száraz fű a vasúti töltés oldalában.  A fővárosi tűzoltók Szemeretelep valamint Vecsés állomások környékén voltak kénytelenek az égő aljnövényzet oltásán dolgoizni.
Monoron a riasztási fokozatot is emeltek a helyi hivatásos tűzoltók, mert az égő aljnövényzet egy gabonatáblát is veszélyeztet.

Az oltási munkálatokba bekapcsolódtak a repülőtéri tűzoltók is – közölte a Katasztrófavédelem.
Pestszentlőrinc és Vecsés között szombaton este fél hétkor a tűzoltóság lezáratta mindkét vágányt az avartűz miatt. A debreceni és a szegedi és az ingázó vonatoknak kényszerűen az állomásokon kellett várakozniuk, és minden menetrend szerinti vonat ezért késett az érintett vonalon.


Összesen tizennyolc tűzoltóraj több mint hatvan tűzoltója tíz gócpontban dolgozott a lángok megfékezésén. A fővárosi hivatásos egységek öt helyszínen közel negyven fővel oltották a száraz avart. Az oltási munkálatok befejeztéig az érintett szakaszon teljes vágányzár volt érvényben.

Vasárnap Sellye határában egy aratást végző kombájn gyulladt ki.  A tűz átterjedt a lábon álló gabonára, mintegy ezer négyzetméteren leégetve azt. A szigetvári és a sellyei tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A kár jelentős.





Tegnap az M5-ös autópályán egy Budapest felé tartó kamion Hernád térségében, az 50-es kilométerszelvénynél defektet kapott. A Mercedes nyerges vontató  letarolta a külső szalagkorlátot, majd a zajvédő falnak ütközött. A kamion vezetője könnyebben sérült, de a gépes rommá tört.

http://www.langlovagok.hu/kepek/2016/dabas/160711_m5kamion/eredeti/160711_m5kamion_03.jpg 

Az esethez a dabasi tűzoltóság egységei vonultak. 

http://www.vezess.hu/app/uploads/2016/07/12238859_0d34d13c41e9fba2698f58324af38bc1_wm-620x414.jpgMa délben a szomszédos Alsónémedi település egyik benzinkútjánál történt baleset. Egy Mercedes szgk a töltőállomás üvegportálos üzletrészébe tört be.
A Velvet információi szerint a sofőr azt hitte, tolatni fog, de végül előre indult meg, így sikerült behajtania a benzinkút épületébe. Sérültekről egyelőre nincs információ.
Beluzsárné Belicza Andrea r. őrnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság részéről elmondta: a sofőr elismerte, hogy hibázott, ezért eljárás nem indult ellene, helyszíni bírsággal megúszta a károkozást. 

A napi hőség bizony megviseli a szervezetet és a gépet egyaránt. Ezért mindenkit fokozott óvatosságra, odafigyelésre, körültekintésre intünk.   

A nagy melegben bizony sok a baleset. Igyekezzünk megelőzni a bajt.

http://ocdn.eu/images/pulscms/NmY7MDQsMCwyNiwzZTgsMjMyOzA2LDMxNCwxYmM_/867d7c944f233b5c6d6ce46d08598ca5.jpeg

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése