2016. július 25., hétfő

Ha lehet, akkor már legyen is köztörvényes a polgármester - legalább tudjuk hova vezet (- nem csak Gyömrő)

Nemsokára polgármester választás lesz Gyömrőn. Mint ismert, Gyenes Leventét a bíróság jogerősen elítélte, ami után lemondott polgármesteri tisztségéről. Ezért az időközi választás. A város lakói három jelölt közül választhat majd. Köztük az elítélt volt polgármester, akinek az ítélet után is van képe indulni, és ott folytatni, ahol lemondása előtt abbahagyta. 

Ez persze önmagában nem lenne elég. Azonban Gyenes Levente mögött egy érdekcsoport áll, akik egységet képezve támogatják a bűnösnek titulált személyt. Vagyis az elítéltet. 

http://www.gyomroi-hirhatar.hu/images/newspic/ee430b99cfd296b04637c8341cdc2b81.jpg
Gyömrő polgármestere a bíróságon - verdikt (- az ex-polgármester nem vállalta arcát a „számlagyári-perben”)

A helyi választási bizottság három jelöltet vett nyilvántartásba kik az alábbi sorrendben fognak szerepelni a szavazólapokon:

Horváth István Attila - Független

Kovács István -Magyar Munkáspárt

Gyenes Levente - Gyömrő 2000 Kör

http://www.gyomroi-hirhatar.hu/images/newspic/e33de7a0707adb934c93a4b274527d22.jpg

Képen: Horváth István Attila, Kovács István, Gyenes Levente

Gyenes Leventét április végén ítélte jogerősen 9 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre a Szegedi Ítélőtábla folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt. Gyenes Levente elkerülve a méltatlansági eljárást lemondott posztjáról, majd újraindult a polgármesteri címért.

A Horthy tér botrányon túl, szex botrányai miatt is országos sajtóba került polgármester jelölttől kreatív kampányt várhatunk. Nemrég például azt írta facebook oldalán: „Tízből tíz nő szerint attól, hogy valaki gyors, még egyáltalán nem biztos, hogy jó is....” 

Gyenes vélhetőleg nem reprezentatív kutatását azután osztotta meg, hogy Horváth István rekord idő, mindössze 3 nap alatt gyűjtötte össze a jelöltséghez szükséges aláírásokat. Horváth egyébként szintén ismerős lehet sokaknak, az országos JESZ vezető tisztségviselője volt és helyileg is ismert politikusnak számít. A helyi HEGY színeiben indult a legutóbbi választásokon és szerzett listás helyett Gyömrő önkormányzatában, most függetlenként méreti meg magát.

A nagy talány Kovács István, a semmiből idepottyant Magyar Munkáspárti jelölt. Terveiről és múltjáról nem sokat tudunk csak annyit, hogy nem gyömrői, 47 éves mechanikai műszerész, a Munkáspárt elnökségének tagja és Rigyácon is indult már. Rigyácon egyébként 1 azaz EGY darab szavazatot szerzett, bátran állíthatjuk Gyömrőn sincs sok sansza.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) módosító javaslatot készül benyújtani a választási törvényhez, annak érdekében, hogy "elítélt bűnözők" a büntetésük lejárta előtt ne indulhassanak semmilyen választáson.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése