2016. január 15., péntek

Szűcs Lajos gratulált az önkéntes tűzoltóegységnek - másutt a képviselő is sikeresebb, mint nálunk ( - közpénz)

Szűcs Lajos helyben élő, de választásilag (területileg) elszármazott, egykor volt országgyűlési képviselőnk az új körzetében máris több jó hírről adott számot, mint korábban nálunk.

Most is egy olyan esetben tett elismerést, ami nálunk - és nélküle - csak vajúdik, de meg nem születik.  Ez pedig nem más, mint a helyi önkéntes tűzoltóság, ami a 2014 toborzást követő második évébe fordulván sem jött létre.

Szűcs Lajos közösségi oldalán gratulált az önkéntes tűzoltócsapat előrelépésének Üllő városát illetően.
Ugyanis februártól Ők már önállóan is olthatnak  Már mint az üllői önkéntes tűzoltók.

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2016/01/%C3%BCll%C5%91-%C3%B6te.jpg
Üllőn tétre kész a helyi önkéntes alakulat

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2016/01/%C3%BCll%C5%91-%C3%B6te1.jpgSzűcs Lajos megosztotta Vecsés Hírek bejegyzését.

Gratulálok az üllői önkéntes tűzoltóknak!

Az elmúlt hétvégén került sor az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület rendszerbeállító gyakorlatára, melynek célja az volt, hogy február 01-től önálló beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületként működjenek tovább.

 Oláh Péter tű. alezredes a megnyitó szavaiban kiemelte, hogy az egyesület mérföldkőhöz érkezett, hatalmas feladat előtt áll. Ennek megfelelően nyomatékosította a megmérettetés fontosságát, a feladatok végrehajtása során elvárt munkavédelmi- és szakmai követelményekre való figyelmet, melyek a sikeres gyakorlati vizsga alapját határozzák meg.

Az önálló beavatkozásokat az egyesületek a hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervezetének vezetőjével kötött együttműködési megállapodás alapján végezhetik. Szakmai belépőként rendszerbeállító gyakorlatot kell teljesíteniük. A tűzoltási és műszaki mentési feladatokból álló próba – amelyet az önkéntes egyesület székhelye szerinti katasztrófavédelmi kirendeltség szervez és irányít – célja megállapítani az egyesület állományának szakmai felkészültségét, eszközeinek, felszereléseinek bevethetőségét, valamint azt, hogy a beavatkozást irányító szakemberek alkalmasak-e tűzoltásvezetési feladatok ellátására. A gyakorlatot ellenőrző megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sikeres vizsga esetén egy évig érvényes, önálló vonulásra és beavatkozásra szóló engedélyt ad ki az önkéntesek részére.

A gyakorlat során kiderült, hogy az egyesület mind technikai-, mind pedig személyi feltételrendszer szempontjából megfelelt az önálló beavatkozóvá válás követelményrendszerének, ennek megfelelően a beiktatásuk majd ünnepélyes keretek között történik meg.

http://m.cdn.blog.hu/oc/ocsa/image/sz%C3%A9kesi.JPG
Ócsán nem csak tűzoltóság nincs, de járdára sem futja és a vízelvezetés sem biztosított - ezért kell a szomszédos segítség ( - gratuláció helyett)

Ócsát illetően szintén jól esne a gratuláció az eddigi nyögvenyelős alakulást követően a helyi tűzoltóegylet kapcsán. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdnoXB3QCElDCshrjReNavuzhgmO-KhkTSqlXo0G1NN4bOw0Ct1j-ueK0JSEtclNAC0r-duIhAEtXdiZAEi8vLak6LWsegpOC8gcDSUvmTNceM5ce-RZLwmHYSUwcOaCAQgk5S7NYeO68/s1600/%25C3%2593csa+Se+%252715+k%25C3%25B6lts%25C3%25A9gvet.+%25C3%25A1t.png

Persze nem kívánjuk, hogy ennek során megerőltesse valaki magát, vagy éppenséggel belerokkanjon, mint az aki átélte már a házának leégését, a vagyonának tűzben pusztulását.  Itt Ócsán az emberek már egyre kevesebbet várnak el a város prominens személyeitől.  Elvégre az is szépen mutató eredmény, hogy a helyi sportegyesület él, és virul, a focistáink pedig jól teljesítenek a déli szektor középmezőnyében. Ennyi áldozatot meg igazán megér az önfeláldozás.

via. Vecsési Hírek, Facebook, Foto: PMKI Monor KvK
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése