2016. január 17., vasárnap

A TÖOSZ bírálja a decemberi pénzosztást - sokba van Ócsának is az önkormányzata ( - pénzszórás hivatalból)

Az önkormányzati érdekszövetség a polgármesteri illetmények rendezését ismételten kezdeményezi a parlamentnél.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRycENjBcE3Iawd9rYlnCnfQqqN3NjAtHFHooWXlq-RwD1gRvyBNw
Jutalomjáték - több helyről több fizetség ( - dől a lé)
Ócsán az önkormányzat a lakosság pénzét osztja, vagy szórja akkor, amikor a kifizetésekről dönt.

Az állami normatíva a lakosságra osztottan érkezik. Ezzel biztosítják a működést. A normatívát az állam az adóbevételekből a költségvetés által biztosítja. Az állam és az önkormányzat amúgy nem egy termelő üzem. Az apparátus munkáját az emberek fizetik ők termelik ki ennek fedezettét a mindennapi dolgos munkavégzésük után levont adóterhek alapján. Ezért sem mindegy, hogy az állam és az önkormányzat miként sáfárkodik a pénzünkkel, ami valójában a jólétünk alapja és a vagyongazdálkodásunk része. 

A TÖOSZ valahol erre hívja fel a figyelmet, amikor bírálja a decemberi állami pénzosztást.

http://moszlap.hu/uploads/images_m/moszlogo841111121171-35.JPGBírálta az önkormányzatoknak juttatott állami pénzek elosztását a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ). Rendkívüli támogatások címén a Belügyminisztérium még december közepén néhány százezer és 200 millió forint közötti támogatásokat küldött szét az önkormányzatoknak – tudósít a Somogy TV. 

Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke közölte: a szervezet nem ért egyet azzal, hogy a kormány az általános és jogilag szabályozott támogatásokon kívül is nyújt juttatásokat egyes helyhatóságoknak. Az év végi pályázatos és pályázat nélküli pénzosztás rontja a szabályszerű és takarékos gazdálkodásba vetett hitet, növeli a térségi egyenlőtlenségeket és növeli a kistelepülések hátrányos helyzetét.

 Schmidt Jenő szólt arról is, hogy ismételten kezdeményezik a parlamentnél a polgármesteri illetmények rendezését.

Forrás: Magyar Polgármester Online, Somogy TV
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése