2016. január 9., szombat

Ismételten tűzeset a közelben - segítség azonban a távolban ( - Ócsa nem képes kiállni és segítségetnyújtani)

Mint korábban is szóba hoztuk, a tél ezen időszakában a statisztikák szerint felszaporodnak a tűzesetek.
Ócsán az utóbbi időben is több lakástűz keletkezett és nem egy hajlék vált már használhatatlanná a bekövetkező tragédiák során. 

http://langlovagok.hu/logo/langlovagok_fb.jpg

Azonban hiába a gyakori esetek, a rossz példák, és az igény, a kisvárosi önkéntesekből álló, toborzott tűzőrség máig nem képes a cselekvésre.  Ez nem a jelentkezőkön és nem az ő hibájukból, adódik, hanem valami rejtélyes cselekvésen múlik, ami egyenlőre nem segíti az alakulat létrejöttét.

Az üggyel megbízott Boros Tibor helyi polgárőrvezető az elmúlt esztendő múltával sem adott hírt, vagy tett közzé beszámolót a hozzá rendelt önkéntes tűzoltóság felállításának alakulásáról, vagy várható létrejöttéről.  Így a város gyakorlatilag semmit nem tud a 2014-es indulási szándék és a toborzást követő gátló, vagy akadályozó körülményekről.
A polgárőrség és annak megbízott vezetője a polgármesterrel karöltve nem ad tájékoztatás az ócsai önkéntes csapat bevethetőségének alakulásáról. Valójában semmi hír afelől, hogy az idén lesz-e ebből a képzeletbeli egységből valós és tettre kész, bevethető tűzoltó csapat a városban.

http://www.demotivalo.net/pic/1337984835.5996-tuzolto-f.jpg?1016

Szükség volna rá, az ismert és már korábban taglalt körülmények, valamint a városunk frekventált elhelyezkedése - a Budapest-Dabas tengely - voltában. 

Számtalan esetben kaptunk már segítséget más városok, települések tűzoltóságától a nálunk, vagy a körzetünkben előforduló esetek kapcsán.  Így jártak nálunk segítségnyújtásra a nyáregyházi tűzoltók, a délegyháziak, az üllőiek, a gyáliak,  a fővárosiak és természetesen a dabasiak rendszeresen.

Most is ég egy ház a járási központban Gyálon. A lángba borult  száz négyzetméteres családi ház Gyálon, a Wesselényi utcában okoz gondot. Mi azonban nem tudunk menni és a segítségükre lenni. Ócsa nem tudja viszonozni a számos segítséget, amit már kapott, igénybe vett a saját bajos esetei során. A tüzet a gyáli önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral, együttes erővel oltják, az önkéntesek emellett elzárták az épületbe vezető közműveket. A tűz továbbterjedését ezekben a percekben sikerült megakadályozniuk. A rendelkezésre álló információk alapján a tűzben több ember sérült meg, köztük volt, aki un. könnyű égési sérüléseket szenvedett.

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2016/01/gy%C3%A1li-t%C5%B1z1-e1452346401980.jpg
Hét ember, köztük három gyerek szenvedett füstmérgezést, ill. égési sérülést a gyáli tűzben

A blog együttérzésén és felvetésén túl azonban tehetetlen azon túlmenően, hogy felhívja a figyelmet az itteni állapotokra a vezetők felelősségére.

Elvégre a tájékoztatás nem a mi kötelességünk. A blog ezt magától értetődően, hiánypótló tevékenység keretében teszi.
(Ócsán nincs segítség.)
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése