2014. január 22., szerda

Rengeteg pénzt von el Ócsa - propagandafilm a "máltaiak" főszereplésével ( - milliók mentek el népszerűsítésre)

14 millióba fájt a vállalhatatlan ócsai propagandaműsor, ami epizódonként 2,425 millió forintot fizetett a köztévé az Újrakezdők Ócsán című kisfilmért. Hatrészesre tervezték, de a fellelhető információk szerint csak 5 készült el.  A főcím 1,6 millióba került, ez így együtt majdnem 14 millió forintot jelent.





Vállalhatatlan propagandaműsorral isteníti a köztévé az ócsai adósparkot - írtuk korábban az Újrakezdők Ócsán című riportsorozatról, melyben torzított valósággal, lassított emberekkel, díszletszerű szentekkel, negédes zenével és hatásvadász mondatokkal találkozhattak a nézők.

 Erről a műsorról van szó:

 
Hogy megtudjuk, mennyibe került mindez az adófizetőknek, az Átlátszó Kimittud adatigénylő rendszerén keresztül kikértük az MTVA és a Dextramédia között megkötött szerződést, amit ezen a linken nézhet meg.

Ebből kiderül, az MTVA epizódonként nettó 2,425 millió forintot adott a hatrészesre tervezett műsorra, amelyből eddig az interneten fellelhető információk szerint 5 rész készült el. (Kerestük a műsort az MTV videótárában, hogy megtudjuk, végül a hatodik rész is elkészült-e, de nem találtuk.) Ez alapján maga a műsor 12,125 millió forintba került, ám nem ez volt az egyetlen költség: a főcímre, a főcímzenére, és a műsorban megjelenő grafikai elemekre további 1,6 millió forint ment el. A sorozat teljes költsége tehát 13,725 millió forint.

Amint arról korábban mi is beszámoltuk, a Dextramedia az a cég, amelyik feltételezhetően nemrég még az N1 TV híradóját csinálta, ahol többek közt Hitler születésnapjáról is megemlékeztek. Ezt az információt a cég azóta sem cáfolta.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBhluHX9PIOXZ8YEmKTGBzao4h_U6W2lTnlHfmWFVNqZMnXMpwIaLClEDonYrXDi4nvSVkKOib1BGleWxgWyhTVUt9SuIGsqefbKVhr-iOTUbodkE-yBR55Srpa-2D8aB-z_KSZ-Co-dA/s1600/SZT-6.jpg

Érdekesség, hogy az MTVA, bár kikértük a Dextramedia összes szerződését, első adatigénylésünkre csupán három szerződést küldött el, és épp az ócsait nem. Ezt a közmédia azzal magyarázta, hogy "az informatikai rendszerben bekövetkezett adatszolgáltatási hiba miatt küldték meg hiányosan a jelzett gazdasági társasághoz kapcsolódó szerződéseket".

A végleges válaszból pedig az derült ki, hogy a hiba miatt furcsa módon elég sok szerződés lemaradt. Az MTVA és a Dextramedia között ugyanis nem három és nem is négy, hanem összesen 16 szerződés köttetett meg. Ezeket a szerződéseket is hamarosan bemutatjuk, egy újabb cikkben.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése