2014. január 26., vasárnap

Mélyen lapít a két pólus a körzetben miközben a Fidesz erősen kampányol - vita nélkül ( - a kihívás napja)

Kimondatlanul, de jól láthatóan beindult a Fidesz választási kampánya a helycserés támadás keretében, amikor is kéz a kézben kísérik és váltják egymást Szűcs Lajos és Pánczél Károly a helymegosztás és átadás-átvétel kapcsán a választási körzetünkben.

Óriási erők és pénzek mozoghatnak a háttérben, ha erre ennyi energia és kapacitás mutatkozik, - valószínűleg óriási a tét. A kimutatásokban listavezető Fidesz győzelme közel sem olyan megalapozott, mint ahogy egyesek vélik. 

Ezt látszik igazolni az előrehozott kampány, aminek során többnyire csak a kormánypártot láttuk nyomulni mozgolódni.
Ehhez a mozgolódáshoz igazodva zárkózik fel a Jobbik, majd most az MSZP és csatlós holdudvara a liberálisokat tömörítő "együtt-összefogás" által.  A baloldali párt szombaton tartotta kongresszusát, ami után maga is nyíltan harcba fog szállni a győzelemért. 

Közben a Jobbik sem tétlenkedik, hiszen az ócsai alapszervezet vendégeként már bemutatkozott a párt körzetünkben érintett országgyűlési jelöltje Zábrácki László személyében.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/q71/s720x720/600355_675800245774839_1027424468_n.jpg
Magyar Péter és Zábrácki László - fotó: Dabasrégió
Zábrácki László december 9.-én, hétfőn bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltjeként az új 11-es választókerületben Ócsán.

Zábrácki László környezetvédelmi szakpolitikus, nős, és édesapja.

2011-ben a Holcim-beruházás kapcsán ismerhette meg a lakosság környezetvédelmi tevékenységét (Holcim: nem csomagoló, hanem elosztóközpontot terveznek) Dabason és környékén.

Azóta hallatott magáról az ócsai hulladéklerakó rekultivációja okán is, amikor jogos kritikai észrevételt tett a tapasztaltak során. Ezzel blogunk többször is foglalkozott.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoKniliDNrfAmK1yk4LmHSLa2AujMqgAduCEsTdfBR7dtKD6xFrq9BNuPbnseTK5NaXyXAivORaDjl42mpMrj3RXMvGhqc4LelP8qY94AHG79jtQ_Srd-eIHydzg0JYuRVeYmDIDGAba0/s320/DSCF9167.JPG
Főhajtással és  koszorúzással egybekötött tiszteletadás
Aztán számára nem volt kényszer a jelenlét és a koszorúzás akkor sem, amikor erre a helyi vezetés képtelen volt.

Zábrácki László, a Jobbik 11-es választókerületi jelöltje az év végi választókerületi túra-körútját a budapesti Baleseti Intézetben kezdte. Az ottani gyermektraumatológiai osztály dolgozóinak a mindennapos munkavégzéshez szükséges eszközöket ajándékozott.
Aztán az alsópakonyi szociális (kormányzati-) lakónegyedben egy háromgyermekes család kapott ajándékot.
Inárcson egy négygyermekes család kapott gyümölcsöt, édességet és játékokat a képviselőjelölttől.

A körút zárásaként Ócsán az Egressy Gábor Szabadidő Központban vett részt a Jobbik jelöltje a karácsonyi ünnepségen, ahol lesújtva látta, hogy a színpadon Bukodi Károly mellett Pánczél Károly választókerületi jelölt is felléphetett, amolyan politikai hozadékként a karácsony eljövetelébe csúfítva a jelenlevő gyerekek számára.

Zábrácki László január 17-én Dunaharasztiban területbejárással egybekötött rendhagyó lakossági fórum keretében Duna-Tisza csatorna végleges kiépítése ügyében tett lépéseket.
A 11-es vk. jobbikos képviselőjelöltje Dunaharasztiból a HÉV állomástól a sári zsilipig, mintegy 24 kilométeren keresztül járta be a csatornát. “A bejárás nagyon hasznos volt, rengeteg új, eddig ismeretlen információhoz jutottam” – mondta a politikus. Elszomorítónak tartja, hogy a csatorna működtetéséhez szükséges szivattyúházak kivétel nélkül elhanyagoltak, hiányosak, szinte minden esetben a szándékos rongálás nyomait viselik. A táj tarka a szeméttől.
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1005365_698547243500139_413934344_n.jpg
Aláírás gyűjtés az "ócska" piacon
De járt Ráckevén is, és útját az idén tovább folytatja.

Tegnap, szombaton Ócsa rossz kialakítású piaca előtt gyűjtötte a szimpatizánsok aláírásait.

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1524911_660677450638188_164779288_n.jpg
Dabason együtt  rezsi-harcolnak - fideszes műsor
Közben az ellenpólus sem alszik.

Pánczél Károly, a távozó Szűcs Lajos oldalán vívja rezsiharcát a választókat kérve hozzá segítségül. Dabason is egy párként, majd' kéz a kézben léptek fel, elősegítve a várandós helycserét.Máskor meg helycserés támadásban nyomják a showt.

Zábrácki László tiszta lappal, a hét elején nyilvános vitára hívta választási ellenfeleit, Bakó Krisztinát (Együtt-PM) és Pánczél Károlyt (Fidesz).

A Dabasrégió megkérdezte az érintett jelölteket, vállalják-e a vitát, azonban ezidáig nem válaszoltak a felkérésben rejlő kérdésre.
 
A még kómás baloldal és az aktív Fidesz nem valószínű, hogy felvállalja a nyílt választási megmérettetés egy ilyen kihívásban. A most vezető politikai erő jobb szereti a saját körben zajló, maga által rendezett eseményeket, külső beleszólás és vita nélkül. Ez jól látszik Ócsa helyi politikai életében és a városvezetés megnyilvánulásaiban is. Ne feledjük, hogy Bukodi Károly, Ócsa fideszes (szakértőként megbukott,) polgármestereként a szemét és a rekultiváció kapcsán nem adott szót a testület aktuálisan érintett ülésén a Zöld Választ képviselő Zábrácki Lászlónak; - amikor a szemétre 100 milliót fordítottak.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/68362_693911030630427_1711644364_n.jpgA körzet jobbikos képviselőjelöltjének nyilvános rendezvénye ismét itt, Ócsán lesz, február 1-jén 14 órakor az Egressy Gábor Szabadidő Központban. Ekkor ismét lakossági fórumot tartanak, amelyen  részt vesz Zábrácki László, mint a körzet egyik lelendő képviselője, Volner János, a párt jelenlegi országgyűlési képviselője és Magyar Péter stáb-tag, a párt ócsai alapszervezetének elnöke

“A Fidesz nem szabta magára ezt a választókerületet” – mondta a képviselőjelölt. Kiemelte, hogy három pilléren nyugszik majd a 2014. január közepén bemutatandó program: a közbiztonság, az elszámoltatás és a munkahelyteremtés lesznek a főbb csapásirányok.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése