2014. január 14., kedd

Adósság és konszolidáció, avagy politikai csavar és kötés a választások évébe fordulván ( - közéleti munkásság)

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a kormány átvállalja a helyi önkormányzatok adósságát.

Választásokra készül az ország. Ezt nem csak a napi közéletben, a híradókban, hanem a saját életkörnyezetünkben is erőteljesen érezni. 

Ócsán olyan eddig, vagy korábban nem látott politikus arcok bukkannak fel, mint akár Pánczél Károly, gyáli alpolgármester, akik mint kiderül az átrendezett országgyűlési választási körzetünkben indulva az itt egyre ritkábban ténykedő Szűcs Lajos képviselőt hivatott váltani a Fidesz soraiban. 

Eközben Szűcs Lajos tevékenysége és ténykedése az utóbbi évek tapasztaltai szerint egyre inkább az új választási körzet felé irányul.
Nem véletlen hát, hogy egyre többet hallani felőle Vecsés, Üllő és az M5 autópálya túloldalán folyó és szóló tevékenységéről.

http://szucslajos.fidesz.hu/item/get_item.php?id_embed=27660
Adventi gyertyagyújtás és térátadás Maglódon
Szűcs Lajos "odaát" olyanokat tesz, amit hazai közegben soha nem végzett. Saját honlapján számol be róla, hogy Maglódon az a megtiszteltetés érte, miszerint maga gyújthatta meg az adventi gyertyát a helyi ünnepségen.

Ócsán erre egyszer nem került még sor. Sőt itt az önkormányzat sem tart ilyen jellegű hivatalos megemlékezést, vagy köztéri szereplést.

Szűcs Lajos külön ki is emeli: "Köszönöm a maglódiak újabb meghívását!"
Majd hozzáteszi: Maglód központjában adtuk át a Szent István teret, ahol a város karácsonyfája körül vásárt rendeztek a helyiek.

De nem ez az egyetlen ottani esemény. Korábban már az ottani asztaliteniszversenyhez is adja magát. Ilyen sem volt történt még vele Ócsán a képviselősége során.

http://www.ullo.hu/wp-content/uploads/2013/12/005.jpg
Együttműködés és megállapodás - Üllő rendvédelméért
Aztán a vecsési rendőrőrsön létrehoztak egy Bűnügyi és a Rendészeti Alosztályt, és együttműködést ír alá az üllői járőri létszám emelésére Üllő Város Önkormányzata, a Pest Megyei Rendőr Főkapitányság (PMRFK) és a Pest Megyei Önkormányzat. E szerint a Pest Megyei Önkormányzat támogatja a jövőben is keresi a lehetőséget a PMRFK anyagi, erkölcsi és szakmai támogatására egyaránt. A Vecsési Járás megvalósulásával a Vecsési Rendőrőrs járásszékhelyi rendőrőrs lett, így a szervezeti felépítése átalakult, létrehozták a rendőrőrs szervezetén belül a Bűnügyi és a Rendészeti Alosztályt. A megállapodást dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke; Dr. Mihály István, Pest megyei rendőrfőkapitány; és Kissné Szabó Katalin, Üllő polgármestere közösen írta alá.

De itt sem elégedett meg ennyivel.

Békemenet és közös demonstráció - a régió nevében Pesten
Mert míg korábban közösen demonstrált a Pesten a Békemeneten, addig sem téblábolt Ócsán.

Viszont részt vállalt a  karácsony előtti "Mézeskalács fesztiválon" amiről ekként számol be: "A fesztivál keretében adtam át a Nagycsaládosok Üllői Egyesülete segítségével a gyerekeknek hozott ajándékaimat."

Ugyancsak Vecsésen egy jótékonysági rendezvényen is részt vett, amiről szintén beszámol honlapján:  "Vecsésen összefogtunk, hogy idén is megajándékozzuk a Családsegítő Szolgálat segítségével a rászoruló családokat." Az ajándékokat a 60 család a Bálint Ágnes Művelődési Házban vehette át, ahol a szervezők karácsonyi műsorral is kedveskedtek a gyerekeknek.

http://szucslajos.fidesz.hu/item/get_item.php?id_embed=27965
Óvodaavatás Gyömrőn
Az idén azonban már  Gyömrőn is járt, ahol Öko-Óvodát avatott fel.

Ekkor azonban már Ecser sem maradhat ki. 
http://szucslajos.fidesz.hu/item/get_item.php?id_embed=27328
Központ és útátadás Ecseren
„Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol"  - idézi Márai Sándort az elnöki hírportál.



És még csak januárt írunk.

A múlt héten még böllérkedtünk egy kicsit Ecseren, és a szomszédban, de erre a hétre már komolyra fordult a politika.

A hetet máris az adósságátvállalás uralja. 


http://szucslajos.fidesz.hu/item/get_item.php?id_embed=28002
Sajtótájékoztató és tehervállalás - Szűcs Lajossal
Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter személyesen tájékoztatta a Pest megye 7. választókerületéhez tartozó 8 település – Ecser, Felsőpakony, Gyál, Gyömrő, Maglód, Pécel, Üllő és Vecsés – polgármestereit az önkormányzatok adósságkonszolidációjának részleteiről. A gyáli megbeszélésen részt vett dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, választókerületi elnök, Pest Megye Közgyűlésének elnöke.

Dr. Szűcs Lajos a kiemelte: az önkormányzatok nagyon régen vártak erre a bejelentésre.

Ma már láthatóak az eredmények, a konszolidáció célja és értelme; például, hogy a nyolc település fejlődési lehetőséget kapott az adósság elengedésével, mert így el tudnak indulni a pályázatokon, képesek folytatni a fejlesztéseket.

A sajtótájékoztatót Pánczél Károly országgyűlési képviselő, alpolgármester vezette. Az eseményen részt vett: Pesti Imre és Tarnai Richárd, a Fővárosi és Pest Megyei Kormányhivatalok vezetői; és az érintett települések polgármesterei: Gál Zsolt, Ecser; Tabányi Pál, Maglód; Szlahó Csaba, Vecsés; Szabó Katalin, Üllő; Szöllősi Ferenc, Pécel; Sztancs István Felsőpakony; Gyömrőt a város jegyzője képviselte.  

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2014/01/gy%C3%A1l-sajt%C3%A1j-1024x768.jpg
Együtt Gyálon - az érintettek

Ami pedig minket, az autópálya túloldalán élőket, ócsaiakat illeti:

Itt nem került sor sem Mézeskalácsozásra, sem köztéri gyertyagyújtásra, sem az alsópakonyiak látványos csomagosztására a mandátumát töltő helyi politikusok által. A helyi óvodaátadásra két árnyék is vetült. Az egyik szóba került Bukodi évértékelő közmeghallgatásán, amiről a szomszédos portálon is olvashattak, másik a pedig  - a blog által megszellőztetett - új óvodai konyha vállalkozásba adásával az itteni közétkeztetés átadási kísérlete volt.
Mindkettőt igyekeztek szőnyeg alá seperni. 

Ócsán ezek a dolgok nem annyira nyílvánosak, mint ahogy az másutt. 

Itt csak a mai nap került elő az a meghívó-tájékoztató, ami alapján az itteni polgármester sürgősséggel összehívja  a testületet egy rendkívüli ülésre, hogy a már politikailag beharangozott "Rendeztük a települések adósságait" címzettű nótára ráhangolódjon.

Az így összerántott mai ülésről és a hozott döntésről sajnos nincs anyagunk, bár nagy jóslás nem kell hozzá, hogy a fideszes többség jóvoltából mi sül ki a dologból.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése