2024. május 11., szombat

Nem csak Koltai művész urat cenzúrázta és tiltotta le Ócsa polgármesterként B. Károly - helyi antidemokrácia

 Ócsa polgármestereként elhíresült Bukodi Károly a Fidesz égisze alatt hatalmi pozíciójában soha nem szerette a demokráciát.  Még alpolgármesterként áskálódott a Dönti Károly adta polgármester hónaljában, amikor a nép hangját megjelenítő Dönti polgármester botosította és engedélyezett Ócsai fórumot az önkormányzat oldalán megfúrta és bezáratta megkerülve ezzel a város polgármesterét.

https://i.ytimg.com/vi/EHfMQJaKP-4/maxresdefault.jpg
Bukodi a "saját" közpénzből fizetett jó hírt szolgáltató - "propaganda" - tévéje előtt magyarázkodik - inkább hazudik

Már abban az időben is számítógépes boltjáról és önkormányzati beszállító mivoltáról ismert Kecskés Zsolt kezelte az oldalt, így Bukodi hozzá fordult, - hátraszúrva munkatárást és előjáró felettesét, - és vele felszámoltatta a lakosság által kedvelt, kritikai észrevételeket megjégtelenítő szabad véleményformáló  lehetőséget.

Dönti Károly polgármesterként értesülve az esetről, azonnal visszarendeztette az egészet és nem tetszését fejezte ki Bukodi, alpolgármesterhez méltatlan eljárása miatt.  Bukodi, aki soha nem kedvelte az idősebb polgármestert és már akkor is olyan riválisának tekintette, akitől tartott, ezt követően pedig teljesen szembehelyezkedően lépett fel vele szemben.  Ahol lehetett, megkerülte, kijátszotta az "öreget".  

Bukodi kihasználva az akkori Facebook adta lehetőségeket, saját oldalán olyan "önálló" csatornát nyitott, amit a fórum kiváltásaként igyekezett eladni, miközben már ott is csak ellenőrzött, általa kontrollált hozzászólások, vélemények jelenhettek meg.  Gyakorlatilag ezzel a saját maga szerepeltette propaganda oldallal sikerült elhitetnie, hogy egy fiatal(abb), korszerű, dinamikus polgármester-jelölt, aki képes a város vezetőjeként többet és jobbat nyújtani a régi vágású, de talpig becsületes, dolgos úriemberrel szemben. 

A szavazók bedőltek neki. Polgármesterként pedig azonnal hatalmi arroganciával lépett fel. A hivatali dolgozók jó részét menesztette, az önkormányzati alkalmazottakat a maga fajtájára cserélte. Amolyan helyi kiskirályként (innen a károlyság elnevezés) diktátorként kezdett munkába.  

Bukodi mindig is a tiltás, a beakasztás, a megtorlás embere és megszemélyesítője volt. Ennek keretében szabadult meg a város jegyzőjétől és nevezte ki, helyezte helyébe a korábbi aljegyző személyében ismert, hozzá dörgölődző jegyzőként debütáló mai figurát.  

Bukodi cenzori tevékenysége az önkormányzati lapot érintően is tapasztalhatóvá vált. A szerkesztőket úgy cserélte, mint a szaros gatyát, egészen addig, amíg az Egressy Szabadidőközpont vezetőjét is ki nem rúgta, a hozzá kapcsolódó munkatársak javával. Kivételként alig maradhatott állásban valaki. Talán a leginkább ismert korábban Jarábik Klára szárnya alatt sündörgő Szentkirályiné S Ági maradhatott csak foglalkoztatásban. Cserébe Ágika ellene fordult az addig kedvelt Klárikának és hitet tett Buksi és az oda helyezett emberei mellett. Ma sem cselekszik másként, amikor a Koltai Róbert fellépését tagadta meg a polgármester.  "Természetesen" erről is hírzárlat van, ahogy a BÉKE programja is csak a polgármester sajátjaként jelenhet meg. Amúgy az egyesületi életről bőszen tudósító közpénzes önkormányzati újság csak akkor tesz közzé cikket, ha a hozzá köthető Ócsai Polgári Kulturális EgyesületPappné Hajdú Katalin, vagy a polgármestert is itató Öreghegyi Pincesor Egyesület társulata rendezvényeit kell megjeleníteni. A Barátságos Élhető Kisvárosi Egyesület (BÉKE) programja már tabu a polgármesternél, ezért ezt is tiltja és nem engedélyezi a város honlapján, vagy a többi mellett az önkormányzati újságba hírként megjeleníteni.  

Tehát Bukodi ma már nem csak egy autoriter, hanem egy tarthatatlan, diktatórikusan beteges városvezető.

Bukodi a saját diktatórikus, cenzori tevékenységéről - Ócsán általa nem engedélyezett a szólásszabadság

Ezek után sem fogja vissza magát Bukodi Károly. Polgármesteri közösségi oldaláról is sorra tiltja ki azokat, akik számára nem tetsző hozzászólásokat tesznek városért végzendő munkáját illetően.  Bukodi személyiségzavarában, narcisztikus természetével keveri a polgármesteri tisztséget és a munkáját érő bírálatokat. Valahol a két személyiség, a polgármesteri és a magánéleti keveredik össze benne akkor, is amikor nem tudja elkülöníteni a polgármester közösségi oldalát a magánjellegű profiljával. Mindezt jól képezi az is, hogy Bukodi magánemberként már nincs is jelen a social média felületen. Feleségét, gyerekeit, borozgatását is polgármesterként, vagy kisvárosi jelenségként teszi közzé.  

Mindez talán egy orvosi feljegyzés alapját is képezheti, ha már a Fidesz ezt nem kezeli.

*

Nincsenek megjegyzések: